.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 34 от общо 34
    Guest
    Аз нося апаратче, преди 2 месеца си го сложих (на 12 съм) и си го нося постоянно. Не ми пречи въобще, ям всичко, в първите 5 дена почти не съм яла. През нощта също го нося, тогава най-малко ми пречи Дори вече има ефект, е не са се изправили напълно(2 малко криви зъбки имам ) но аз си го виждам . Мойто апаратче струваше точно 100лв, но това включваше: поръчка, изработване и поставяне На всеки 2 седмици трябва да се пристяга апаратчето А относно фъфлянето - аз нямам такъв проблем

Относно темата: Защо трябва брекетите да са от вътре, на мен ми изглеждат някак си сладурски Около 1000лв са доколкото знам

Айде това е от мен

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    какво се чудиш отивай при ортодонт да ти слага брекети че така като гледам на 16 год......аз сам на 14 и ми казаха че много съм закасняла НЕ МУ МИСЛИ МНОГО А БЯГАЙ ПРИ НЯКОЙ ОРТОДОНТ ще ги носиш 1-2 год ще изтърпиш срама (щом те е срам да ги носиш) но за сметка на това после цял живот ще се радваш на идеална усмивка а за фъфленето..........кой ти я втълпи тая простотия изобщо не се фъфли
    Напротив,брекетите трябва да се слагат чак СЛЕД 14,преди това е много нездравословно и може да ти навреди на венци,зъби и тн. Това е мнение на ортодонти,за брекети никога не е късно,за шини е късно,но те нямат такъв ефект!!!
    98% от младото поколение харесва чалгата!
    Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
    Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
    all I really know is,you're the only reason I'm trying...

mn moi priqteli sa imali breketi.....nz dali ima takiva ot vatre6nata strana,ne sam 4uvala .....moite frendove gi noseha po nqkolko godini...parvona4alno se fafli,nqma kak,ama ko da sa prai,ako iska6 pravi zabi tva e re6enieto
    az sam nosila tel4eta(te se svalqt) i az sam faflila v na4aloto......az gi noseh 2 godini,ama za breketite trqq poi4e vreme......za ceni ne moga da ti kaja.....

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ~egoistiC
    Цитирай Първоначално написано от vivian
    drugoto aparat4e za zabite sa 6inite.te se slagat na po-malkite deca nai-4esto,no i golemi nosqt.no za da imat naistina dobar efekt tr da se nosqt postoqnno,ne samo vka6ti.i ot tqh se fafli i sa mn neudobni,osobeno ako sa na dvete 4eliusti e ad.nai-dobre idi pri ortodont da te posavetva,no edva li na 16 godini na nqkoi 6te mi slojat 6ini.nai-lesno i nai-barzo sa breketite,no i sa dosta po-skapi.
    тва е най-съвременното-апарата (не шини или брекети) саа някой хора са зле с матеряла личи си просто......
    MaRiNkA_16 мацо ше я питам по -подробно и ше ти напиша още утре
    и аз искам да знам за това апаратче също

Най-добре си сложи порцеланови фасети..четох че не били толкова скъпи около 200-300 лева за зъб

di4e
    Guest
    na men mi slojiha predi dva dena mnogo barzo sviknah s tqh hi4 ne fafli6 mnogo mi be6e gadno kato mi kazaha 4e 6a mi slagat oba4e ne e tolkova lo6o i ne sa grozni.cenite sa razli4ni az hodih da mi gi slagat v plovdiv i mai struvaha okolo 1000lv.a za vatre6ni brekiti ne sam 4uvala hi4 ne boli.spoko

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от vivian
    osven breketi,nqma drugo aparat4e,koeto da ti pomogne mai na taq vazrast.drugite aparati tr d agi nosi6 mn po-dalgo,poneje te e po-dobre da se postavqt na po-malki deca.
    Изказа се неподготвена.
    Зависи от случая.
    Аз съм на 16 и от 7 месеца нося скоби и имам наченки на подобрение (то оставаше и да няма).
    Надявам се скоро да ги сваля де..

Иначе до авторката на темата - отиди при някой добър ортодонт на преглед и там най-добре ще ти кажат какво да правиш/какви са цените и т.н.Зависи колко са ти криви зъбите..наистина може да е късно за скоби, ако са супер криви, зависи дали и на 2те челюсти...
    Просто не губи ценно време.
    Относно фъфленето ...е аз за тия 7 месеца не се научих да говоря с тях ...не мога..фъфля си, дори и малко, но фъфля - не е болка за умиране (карат те да повтаряш и потретваш ама преживява се )
    Така, че не се притеснявай.
    Боли, когато активираш апаратчетата, иначе през другото време не се усеща болка.

ЗА тези искащи повече инфо: Аз нося такова някъде от около година и нещо,но преди това в 1-2 клас също съм носила,но поради други проблеми със зъбите ми.Има огромен ефект ,ако го носиш постоянно или колкото ти е казал ортодонта.Аз имах проблем с еди зъб ,който специалисти определиха,че трябва да се извади защото нямало друг начин,но както се забелязва има.Много по-удобно е според мен от брекети и не се премахва емайла на зъбите.В началото първите няколко дни вярно е некомфортно ,но след време се свиква до толкова сякаш е част от теб.Апаратчето се сваля,когато се яде.Не е хубаво да стои повече от няколко часа без вода ,ако не се ползва.Стягат се на около месец/зависи от случая/.И едно апаратче струва средно 100-160 лв.

Супер фен Аватара на BlueAvalanche
    Град
    Delije sever
    Майка ми е стоматолог, чувал съм от нея, че има шини за изправяне на зъби. Тя си легна вече, но утре ще я поразпитам специално
    Jebem te u usta, jebem te u oko

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си