- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Криви са ми зъбите помощ...
Аз нося апаратче, преди 2 месеца си го сложих (на 12 съм) и си го нося постоянно.Не ми пречи въобще, ям всичко, в първите 5 дена почти не съм яла. През нощта също го нося, тогава най-малко ми пречи
Дори вече има ефект, е не са се изправили напълно(2 малко криви зъбки имам
) но аз си го виждам
. Мойто апаратче струваше точно 100лв, но това включваше: поръчка, изработване и поставяне
На всеки 2 седмици трябва да се пристяга апаратчето
А относно фъфлянето - аз нямам такъв проблем
![]()
Относно темата: Защо трябва брекетите да са от вътре, на мен ми изглеждат някак си сладурскиОколо 1000лв са доколкото знам
![]()
Айде това е от мен![]()
Напротив,брекетите трябва да се слагат чак СЛЕД 14,преди това е много нездравословно и може да ти навреди на венци,зъби и тн. Това е мнение на ортодонти,за брекети никога не е късно,за шини е късно,но те нямат такъв ефект!!!Първоначално написано от Анонимко
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
mn moi priqteli sa imali breketi.....nz dali ima takiva ot vatre6nata strana,ne sam 4uvala.....moite frendove gi noseha po nqkolko godini...parvona4alno se fafli,nqma kak,ama ko da sa prai,ako iska6 pravi zabi tva e re6enieto
az sam nosila tel4eta(te se svalqt) i az sam faflila v na4aloto......az gi noseh 2 godini,ama za breketite trqq poi4e vreme......za ceni ne moga da ti kaja.....
и аз искам да знам за това апаратче същоПървоначално написано от ~egoistiC
Най-добре си сложи порцеланови фасети..четох че не били толкова скъпи около 200-300 лева за зъб
na men mi slojiha predi dva dena mnogo barzo sviknah s tqh hi4 ne fafli6 mnogo mi be6e gadno kato mi kazaha 4e 6a mi slagat oba4e ne e tolkova lo6o i ne sa grozni.cenite sa razli4ni az hodih da mi gi slagat v plovdiv i mai struvaha okolo 1000lv.a za vatre6ni brekiti ne sam 4uvala hi4 ne boli.spoko
Изказа се неподготвена.Първоначално написано от vivian
Зависи от случая.
Аз съм на 16 и от 7 месеца нося скоби и имам наченки на подобрение (то оставаше и да няма).![]()
Надявам се скоро да ги сваля де..![]()
Иначе до авторката на темата - отиди при някой добър ортодонт на преглед и там най-добре ще ти кажат какво да правиш/какви са цените и т.н.Зависи колко са ти криви зъбите..наистина може да е късно за скоби, ако са супер криви, зависи дали и на 2те челюсти...
Просто не губи ценно време.![]()
Относно фъфленето ...е аз за тия 7 месеца не се научих да говоря с тях ...не мога..фъфля си, дори и малко, но фъфля - не е болка за умиране (карат те да повтаряш и потретваш ама преживява се)
Така, че не се притеснявай.
Боли, когато активираш апаратчетата, иначе през другото време не се усеща болка.
ЗА тези искащи повече инфо: Аз нося такова някъде от около година и нещо,но преди това в 1-2 клас също съм носила,но поради други проблеми със зъбите ми.Има огромен ефект ,ако го носиш постоянно или колкото ти е казал ортодонта.Аз имах проблем с еди зъб ,който специалисти определиха,че трябва да се извади защото нямало друг начин,но както се забелязва има.Много по-удобно е според мен от брекети и не се премахва емайла на зъбите.В началото първите няколко дни вярно е некомфортно ,но след време се свиква до толкова сякаш е част от теб.Апаратчето се сваля,когато се яде.Не е хубаво да стои повече от няколко часа без вода ,ако не се ползва.Стягат се на около месец/зависи от случая/.И едно апаратче струва средно 100-160 лв.
Майка ми е стоматолог, чувал съм от нея, че има шини за изправяне на зъби. Тя си легна вече, но утре ще я поразпитам специално![]()
Jebem te u usta, jebem te u oko