Цитирай Първоначално написано от batkodoki
Цитирай Първоначално написано от martinnnn
ми да споделя с вас скромният си опит...
значи бях на лекар, и ми казаха че имам молуск...меко казано ми се е.а ма...та докато търпях да ги махнат тези пъпчици (молуск). Следва седмица поне без секс, мазане с антибиотик и йод...
хоп хоп....нека да не плашим децата и да не говорим наизуст!

това за което вие говорите е вирусна инфекция. засяга деца, рядко пубери със смутен имунен отговор и на практика никога зрели хора.

това което се коментира тук е ФИЗИОЛОГИЧЕН НОРМАЛЕН процес, а не частна патология с вирусна генеза.
предполага се, че пишещите тук са над 12 годишни и ако до тогава не им е бил открит "молуск" малко вероятно е във фазата на съзряване да развият инфекцията. освен това тя има специфичен вид много ясна и типична локализация и е рядкост да остане незабелязана.

нямам време и желание да превеждам спец литератута за да ви убеждавам (но ако има интерес ще направим цяла спец тема по въпроса!) но за да се убедите сами що е то горенаречения "молуск" просто копнете и сложете в някоя търсачка това:

Molluscum contagiosum

съвет: търсете сайтове с "картинки" и с гарантирана научна стойност, не научнопопулярни статии

Пич въобще не знаеш за какво става въпрос така че си замълчи с тоя Molluscum contagiosum, това е много по- различно от проблема който обсъждаме в тази тема!