.........otnosno sexa na 12, 13, 14...... Razglejdam tozi forum ot vreme na vreme i mi napravi vpe4atlenie mneniq i temi na hora, koito zapo4vat polov jivot na tazi vuzrast. Moeto mnenie e 4e tova ne e normalno! ( suglasna sum 4e nqma to4no opredelena vuzrast), no......MOMI4ETA, bihte li mi kazali ne vi li e malko rano?6te zzapo4na ot 4isto fiziologi4eska gledna to4ka, a imenno 4e telata vi o6te ne sa se razvili napulno, cikala vi ne e reguliran ( dori ne moje da go izpolzvate kato indikaciq za bgremennost).Sled tova neka spomena i umeniqta + sexualnata kultura.... Kak edno momi4e na 12 moje da dostavi na sebe si i na partiora si sexualno udovolstvie ( a ne samo da leji otdolu)?Na tazi krehka vuzrast sexa izglejda kato ne6to mn interesni, nestandartno, neobi4aino ( a toi e prosto 4ista fiziologi4na nujda)A otnosto bezopastnostta..ne sum pila hap4eta no sum po4ti ubedena 4e ne sa prednazna4eni za tolkova mlad orgnizum.....A i kato cqlo e sme6no , za6toto za da zapo4n46 polov jivot, trqbva da si fizi4eski i PSIHI4ESKI podgotven!Purvoto mi SERIOZNO gadje be6e 7 kl.....I togava dori da bqh spala s nego, sum ubedena 4e 6te6e da e super sme6no i nepulnocenno! I ne mislq 4e sum izostanala ili ne66o takova. Predi nqkolko godinki ( az sum po4ti na 17 ) edna kaki4ka na 20 mi kaza " o6te ti e rano, za6toto dori da pravi6 sex, ni6to nq mu razbere6". V momenta se 4uvstvam naistina gotova i znam 4e sum dostatu4no informirana ( pak kazvam 4e ne se 4uvstvam izostranala na tazi vuzrast). No suvetvam horata na tazi vuzrast da hvanat nqkoq kniga ili film, da se obrazovat, da porasnat i togava A ne posle da puskat temi kato "na 13 i sum bremenna" ili "kak se pravqt svirki" i t.n.....Vse mneniq na hora, koityo burzat da porasnat! Povqrvaite za vsi4ko si ima vreme i mqsto i nedeite da gubite devstvenossta si tolkova rano, samo za6toto nqkoi vi e prilagal!