.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    lipsva
    Guest

Moderated: Какво се прави ако тестът е положителен?

Здравейте ... имам 1 въпрос ! Значи тест за бременност се прави след 7 - 8 ден след като стане гафа ... ако теста покаже + тогава какво се прави защото доколкото знам хапче се пие в по ранните дни плС кажете , че искам да разбера [-o<

Moderated by ^npocTo^a3^f^
    7 точка от правилника!

ЦвЕтИт0
    Guest
    Здравей.В случай че теста е положителен демек си бременна и това остановяваш чак толкова късно-около 1 седмица доколкото разбрах единственото решение е аборт.Хапчетата за спищна контрацепция -постинор и т.н.Се примат в мн.кратък период след половия акт.Те унижоват сперматозоидете които по 1 или дуга причина са навлезли в тялото ти и така предотвратяват оплождането на яйцеклетка.Др.не сещам едва ли има други методи нека ако тук има някой по-компетентен от мен да сподели.

Или раждаш, или аборт, това са вариянтите. В някои страни се използва и "абортно хапче", но България не е сред тях.
    И само да поправя ЦвЕтИт0 - хапчетата за спешна контрацепция (които се пият до 72 часа след рисковия полов акт) не унищожават сперматозоидите, а потискат вгнездяването на оплодената яйцеклетка и увеличават плътността на слузната шапка на маточната шийка.

ЦвЕтИт0
    Guest
    Извинявам се на авторката на темата за неточната информация която съм дала и благодаря на модератора че си е свършил работата.Ще знам занапред да не се излагам с некомпетентност.Но мила няма друг начин освен аборт щом си пропуснала 2 предишни стъпки-презерватив или хапче за спешна контрацепция.

lipsva
    Guest
    благодаря много обаче не исках да пия хапче преди да съм сигурна защото ще ми се прецака организма и нз какво да правя дано да ми дойде днес или утре [-o<

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Защо му казваш "гаф"? Щом като правиш секс значи трябва да бъдеш готов да си понсеш последствията, особено след като не си спазвал меркитъе за безопасност.
    Теста не показва "+". К'во хапче да пиеш? Нма и хапчета и алкохол няма да пиеш, че на бъдещото бебе няма да му хареса много. След 9 месеца ще ти мине

а ти с'я последно бременна ли си или не си? в смисъл...направи ли си теста и оказа ли се той положителен или питаш само информативно?

м/у другото има някакви инжекциии, които мисля, че се бият до 1 месец след като е станал фала, но не съм много сигурна... но една приятелка като се беше паникьосала така... каза, че дори и да е станал фал... ще отиде при гинеколожката и тя щяла да и ги сложи въпросните инжекции и можело да се размине без аборт... но не знам до колко е достоверна информацията...
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Това последното е така наречения медицински аборт. Бият се 3 инжекции в 3 последователни дни. То пак си е аборт де, но е с хормони. нещо като по-силен постинор.
    Ако тестът е положителен-задължително втори тест от друга марка. Ако и той е положителен-гинеколог, който ще ти каже какво следва по-нататък.

на базата на това което каза кремчето намерих нещо за медицинския аборт:

Kaкво е медицински аборт?

Медицински е абортът, при който се използват единствено медикаменти за прекъсване на бременност. Медицинските изследвания сочат, че такъв аборт трябва да се прави само до 56-ия ден след първия ден от последния менструален цикъл.
    Какво точно представлява?

Абортът се извършва в три стъпки. Първата се състои в инжекция, която спира бременността в матката чрез подтискане образуването на прогестерон. Без него матката е неспособна да задържи плода.

При втората стъпка се прилага лекарство, което кара матката да се съкращава, /причитняват се контракции/ и по този начин се изхвърля плода.

При третата стъпка лекарят ще провери чрез ултразвук дали бременността е премахната окончателно.

Колко време отнема?

Процесът на аборт започва веднага, след като ви е приложена инжекцията. Наблюдава се кървене, което понякога може да достигне 14 дни.

Ефикасен ли е този метод?

Процентът на успеваемост е около 92-96. Ако не се получи необходимият резултат се налага да се използва вакуум.Аспирацията с вакуум действа като се изсмуква съдържимото в матката.

Какво ще чувствам?

За повечето жени медицинския аборт е като ранно помятане. Възможно е:

- да ви се вие свят

- да усещате силни спазми

- да ви се гади и да повръщате

- да имате диария

- да имате постоянна болка в корема

- да имате лека треска

Лекарят ще ви предпише необходимите лекарства за облекчаване на симптомите.

Какви са рисковете?

Медицинският аборт е безопасен. Но има известни рискове при процедурата:

- непълен аборт – в този случай се прибягва до нова доза лекарство или се използва вакуумна аспирация

- алергична реакция

- инфекция

- кръвоизлив

- неустановена извънматочна бременност

Трябва да се свържете незабавно с лекаря си, ако:

- имате твърде висока температура

- имате твърде обилно кървене

- имате съсиреци, по-големи от среден лимон

- имате твърде силни болки в корема, които не се повлияват от болкоуспокояващи лекарства

След аборта, вие ще започнете да се чувствате все по-добре с всеки изминал ден. Гаденето, повръщането и виенето на свят би трябвало да изчезнат до 24 часа след инжекцията.

Защо медицинският аборт е за предпочитане пред класическия?

- прави се без упойка

- може да се направи при ранна бременност, веднага след като е установена

- жените се чувстват по-добре, отколкото при стандартния аборт

- жените съобщават, че чувстват този аборт по-естествено, нещо като спонтанен аборт

- за медицинския аборт никой няма да разбере, не е като при постъпване в болница

-

Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Голям фен Аватара на Alex_f
    Град
    PLEVEN
    Към авторката:последно теста какво е показал?и въоб6те правила ли си тест?и ако е положителен тва е много ло6о и въоб6те не мисля 4е 6те ти доиде!но за всеки слу4аи си направи о6те един тест!
    Приятелят е човекът,с когото можеш да споделиш радостта от тъгата!!!

ili rajda6 ili abort

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    2 вариянта - раждаш...аборт..

Супер фен
    Град
    Мбабане

Re: Moderated: Какво се прави ако тестът е положителен?

Цитирай Първоначално написано от lipsva
    Здравейте ... имам 1 въпрос ! Значи тест за бременност се прави след 7 - 8 ден след като стане гафа ... ако теста покаже + тогава какво се прави защото доколкото знам хапче се пие в по ранните дни плС кажете , че искам да разбера [-o<
    викаш бащата и тръгвате по детските магазини

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka
    2 вариянта - раждаш...аборт..
    Да, това е, друго не ти остава...

Град
    sofiq
    ami ili abotr ili 6te stava6 mama malko po-rano ot kolkoto si go planirala
    ЛГБТ
    http://www.youtube.com/watch?v=iNYooAWX_RY
    "Секс. В Америка фиксидея.В останалите части на света - факт." Марлене Дитрих

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София

Цитирай Първоначално написано от Seizure of Power
    Ами ако незнае кой е?

благодаря много обаче не исках да пия хапче преди да съм сигурна защото ще ми се прецака организма и нз какво да правя дано да ми дойде днес или утре [-o<
    Ако теста наистина е показал "+" ,значи си бременна и няма да се оправиш с хапчета.А ти просто от любопитство ли се интересуваш или защото наистина си правила тест и се оказал положителен?
    Не взимай живота твърде на сериозно, така или иначе жив от него няма да излезеш

lipsva
    Guest

[quote="malka_sladuranka"]
    Цитирай Първоначално написано от Seizure of Power
    Ами ако незнае кой е?
    WOW ти ме искара...
    и само да кажа на останалите ... няма да ставате каки и батковци и благодаря на всички които писаха по темата..много неща научих МСМСМСМСМСМСМСММСМСм на алл

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си