- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Moderated: Какво се прави ако тестът е положителен?
Здравейте ... имам 1 въпрос ! Значи тест за бременност се прави след 7 - 8 ден след като стане гафа ... ако теста покаже + тогава какво се прави защото доколкото знам хапче се пие в по ранните дни плС кажете , че искам да разбера [-o<
Moderated by ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!
Здравей.В случай че теста е положителен демек си бременна и това остановяваш чак толкова късно-около 1 седмица доколкото разбрах единственото решение е аборт.Хапчетата за спищна контрацепция -постинор и т.н.Се примат в мн.кратък период след половия акт.Те унижоват сперматозоидете които по 1 или дуга причина са навлезли в тялото ти и така предотвратяват оплождането на яйцеклетка.Др.не сещам едва ли има други методи нека ако тук има някой по-компетентен от мен да сподели.![]()
Или раждаш, или аборт, това са вариянтите. В някои страни се използва и "абортно хапче", но България не е сред тях.
И само да поправя ЦвЕтИт0 - хапчетата за спешна контрацепция (които се пият до 72 часа след рисковия полов акт) не унищожават сперматозоидите, а потискат вгнездяването на оплодената яйцеклетка и увеличават плътността на слузната шапка на маточната шийка.
Извинявам се на авторката на темата за неточната информация която съм дала и благодаря на модератора че си е свършил работата.Ще знам занапред да не се излагам с некомпетентност.Но мила няма друг начин освен аборт щом си пропуснала 2 предишни стъпки-презерватив или хапче за спешна контрацепция.![]()
благодаря многообаче не исках да пия хапче преди да съм сигурна защото ще ми се прецака организма и нз какво да правя дано да ми дойде днес или утре [-o<
![]()
Защо му казваш "гаф"? Щом като правиш секс значи трябва да бъдеш готов да си понсеш последствията, особено след като не си спазвал меркитъе за безопасност.
Теста не показва "+". К'во хапче да пиеш? Нма и хапчета и алкохол няма да пиеш, че на бъдещото бебе няма да му хареса много. След 9 месеца ще ти мине
а ти с'я последно бременна ли си или не си? в смисъл...направи ли си теста и оказа ли се той положителен или питаш само информативно?
м/у другото има някакви инжекциии, които мисля, че се бият до 1 месец след като е станал фала, но не съм много сигурна... но една приятелка като се беше паникьосала така... каза, че дори и да е станал фал... ще отиде при гинеколожката и тя щяла да и ги сложи въпросните инжекции и можело да се размине без аборт... но не знам до колко е достоверна информацията...
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Това последното е така наречения медицински аборт. Бият се 3 инжекции в 3 последователни дни. То пак си е аборт де, но е с хормони. нещо като по-силен постинор.
Ако тестът е положителен-задължително втори тест от друга марка. Ако и той е положителен-гинеколог, който ще ти каже какво следва по-нататък.
на базата на това което каза кремчето намерих нещо за медицинския аборт:
Kaкво е медицински аборт?
Медицински е абортът, при който се използват единствено медикаменти за прекъсване на бременност. Медицинските изследвания сочат, че такъв аборт трябва да се прави само до 56-ия ден след първия ден от последния менструален цикъл.
Какво точно представлява?
Абортът се извършва в три стъпки. Първата се състои в инжекция, която спира бременността в матката чрез подтискане образуването на прогестерон. Без него матката е неспособна да задържи плода.
При втората стъпка се прилага лекарство, което кара матката да се съкращава, /причитняват се контракции/ и по този начин се изхвърля плода.
При третата стъпка лекарят ще провери чрез ултразвук дали бременността е премахната окончателно.
Колко време отнема?
Процесът на аборт започва веднага, след като ви е приложена инжекцията. Наблюдава се кървене, което понякога може да достигне 14 дни.
Ефикасен ли е този метод?
Процентът на успеваемост е около 92-96. Ако не се получи необходимият резултат се налага да се използва вакуум.Аспирацията с вакуум действа като се изсмуква съдържимото в матката.
Какво ще чувствам?
За повечето жени медицинския аборт е като ранно помятане. Възможно е:
- да ви се вие свят
- да усещате силни спазми
- да ви се гади и да повръщате
- да имате диария
- да имате постоянна болка в корема
- да имате лека треска
Лекарят ще ви предпише необходимите лекарства за облекчаване на симптомите.
Какви са рисковете?
Медицинският аборт е безопасен. Но има известни рискове при процедурата:
- непълен аборт – в този случай се прибягва до нова доза лекарство или се използва вакуумна аспирация
- алергична реакция
- инфекция
- кръвоизлив
- неустановена извънматочна бременност
Трябва да се свържете незабавно с лекаря си, ако:
- имате твърде висока температура
- имате твърде обилно кървене
- имате съсиреци, по-големи от среден лимон
- имате твърде силни болки в корема, които не се повлияват от болкоуспокояващи лекарства
След аборта, вие ще започнете да се чувствате все по-добре с всеки изминал ден. Гаденето, повръщането и виенето на свят би трябвало да изчезнат до 24 часа след инжекцията.
Защо медицинският аборт е за предпочитане пред класическия?
- прави се без упойка
- може да се направи при ранна бременност, веднага след като е установена
- жените се чувстват по-добре, отколкото при стандартния аборт
- жените съобщават, че чувстват този аборт по-естествено, нещо като спонтанен аборт
- за медицинския аборт никой няма да разбере, не е като при постъпване в болница
-
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Към авторката:последно теста какво е показал?и въоб6те правила ли си тест?и ако е положителен тва е много ло6о и въоб6те не мисля 4е 6те ти доиде!но за всеки слу4аи си направи о6те един тест!
Приятелят е човекът,с когото можеш да споделиш радостта от тъгата!!!
ili rajda6 ili abort
викаш бащата и тръгвате по детските магазиниПървоначално написано от lipsva
![]()
Да, това е, друго не ти остава...Първоначално написано от malka_sladuranka
![]()
ami ili abotr ili 6te stava6 mama malko po-rano ot kolkoto si go planirala![]()
ЛГБТ
http://www.youtube.com/watch?v=iNYooAWX_RY
"Секс. В Америка фиксидея.В останалите части на света - факт." Марлене Дитрих
Ами ако незнае кой е?Първоначално написано от Seizure of Power
![]()
Ако теста наистина е показал "+"Първоначално написано от lipsva
,значи си бременна и няма да се оправиш с хапчета.А ти просто от любопитство ли се интересуваш или защото наистина си правила тест и се оказал положителен?
Не взимай живота твърде на сериозно, така или иначе жив от него няма да излезеш
[quote="malka_sladuranka"]WOW ти ме искара...Първоначално написано от Seizure of Power
![]()
и само да кажа на останалите ... няма да ставате каки и батковции благодаря на всички които писаха по темата..много неща научих МСМСМСМСМСМСМСММСМСм на алл