Аз лично не мога да се вмъкна в критериите за "здравословно хранене" и въобще за "здравословен живот" Някак си не се получава....постоянно да се ограничавам от това и от онова.Естествено,че всякакъв шокплад(и производните му) е противопоказен на диета,но мога ли цял живот да си казвам:"Ааа не!Тая вафла сега ще ми се лепне на дупето"?Еми,аз не мога-не е правилно предполагам и вероятно съм със слаба воля,но това е положението.Пробвай за известно време да избягваш тези т.нар. калориини бомби и наблягай на плодове,зелнчуци,месце...вк ючи някакво физическо натоварване (преди мен бяха постнати добри предложения-с две ръце съм за тае бо-то) и гледай да си на отрицателен калориен баланс.Като под отрицателен не разбирам 400ккал на ден,а -400.При теб ще рече около 1400-1500 на ден.Все пак за никъде не бързаш.Имай предвид,че това е доста относително и индивидуално,но все пак те съветвам да не падаш под 1300,защото не е никак полезно.След като свалиш желаното,ако ти се яде шоколад,можеш да хапваш от време на време.Както споменах за себе си-не мога постоянно да се лишавам от нещо,което обичам!Важно е да се спортува и да не се преяжда (тоест след ядене да не си чувстваш корема като натъпкан с 10кг цимент).
Гледай да не ти се превърне в мания,защото момичетата специално са толкова податливи...да не подхващаме теми като анорексия и булимия.
И за финал:ако все пак имаш нужното желание и воля да спреш със фаст фууда и да скъсаш с шоколада на 100%-би било много добре