в умерени коли4ества и при определени (с много опити и грешки)традиционни модели на употреба,
някои алкохолни напитки и някои растения, съдържащи забранени от закона вещества могат да имат желаните от употребяващите ги ефекти без да поемат нито един от нежеланите рискове.
Нещо пове4е- някои алкохолни напитки (4ервеното вино заради танините и бирата , заради бирената мая) имат ПОЛЕЗНО за организма действие при някои СПЕЦИУФИ4НИ състояния.
Същото се отнася и за някои от забранените растения, например МАРИХУАНАТА спира развитието на множествената склероза, лекува глаукомата, предпазва от алцхаймерова болест и дори има антираково и антиастмати4но действие, (което се потвърждава както от нау4ните изследвания, така и от статисти4еските данни)

Така 4е не може така еднозна4но да се изхвърляме 4е "вси4ко вреди", камо ли пък "4е вси4ко вреди еднакво"

п.с. особено за две специфи4ни 4овешки страдания- множествената склероза и "илюзорната"болка в ампутиран крайник или увреден нерв
НЯМА по-добро лекарство, известно на науката от конопеца, и да се подвеждат под наказателна отговорност болни хора и/или техните близки, които интелигентно са избрали най-доброто известно на науката(макар и забранено по полити4ески при4ини) лекарство-това е посегателство върху правата на ли4ността.
В културни държави като Холандия и Канада щеше да ми се полага първока4ествена екологи4но-4иста трева за сметка ан здравната каса,
а тук в България ми се полага по-голяма присъда от тази за изнасилване, само за това, 4е съм избрал да се лекувам с билки.