Цитирай Първоначално написано от brain_stew
Цитирай Първоначално написано от happy-go-lucky
Да,но убийството за храна е необходимост.Вярно е ,че хората не ловуват само,но всички тези животни,които биват заклани,после биват и изядени.Демек тяхната кръв не се прахосва за зрелище(както убиват тюлените),а за да засити нуждите на човешките организми.Нз но според мен има огромна разлика между убийство за шоу и същото,но за оцеляване
хм...амии щом си толкова против убиването на тюлени, айде върви и кажи гледната си точка на един ескимос!Знаеш ли колко тюлени избиват ескимосите единствено с цел да ги изядат?!Хахахах!А сега си представи така наречените богаташчета, които убиват "горките" тюленчета за да си ги похапнат!Използват кожите им за облекло, а им изяждат месото!Нима това не е нормалния кръговрат на природата?!Убий тюлен за да го изядеж!Съвсем нормално е....

Но наистина това, което ни отличава от животните е че мислим...повече!И там ни е проблема!Ако не мислехме толкова много нямаше да имаме абсолютно никакви проблеми!Нямаше да я има и тая безсмислена тема!
По същата логика, нека пуснем и тема за сибирските тигри, за змиите, за крокодилите...които за съжаление хората не ядем (макар че змийско и крокодилско е вкусно нещо предполагам, все пак някои хора го ядат!) и ползваме само заради кожите им!Крокодилите са избивани за кожа!За да може един ден, хора като Евгени Минчев да се изфукат с обувките си от крокодилска кожа, които са купили за хиляда и седемстотин лева!

Някъде прочетох, че пуйките и кокошките са били отглеждани за месо!Защо си мисля, че кокошките са отглеждан за айцата?!Защото не знам дали потребителя, който каза това, някога е ял кокошка!Ми месото е отвратително, жилаво...не е като пилетата в Кауфланд!

Та идеята ми беше, че както пуйките например се отглеждат, за да ги хапнем сладко, така и тюлените са избивани за да се похапват!

Откъде знаеш,че мислим повече от животните??Дори и да не мислят повече,ни превъзхождат многократно с инстинктите си.Това,което ни отличава от животните,е така наречената цивилизация.Но доколко често се среща днес е под въпрос.....

Нечестно е,че приемаме животните за по-долни по ранг същества от нас.Това,че не разбираме езиците им не означава,че са тъпи,и могат да бъдат убити.

Не виждам точно тези коментираните тюлени да са избивани за да се "похапват"

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
Цитирай Първоначално написано от Анонимко
Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
За болните хора- справедливо и природно е те да умрат без лекарска помощ
представям си как го казваш това на някой твой близък на легло...
аз не съм радетел за справедливост..
просто споменавам, че щом говорят за справедливост- това би било справедливо...
това бях аз...

На мен мнението ми е, че справедливост няма и ако някой е такъв радетел за доборото на животинките е добре да се научи, че всички те са еднакви, а не само тюленчетата, понитата, зайчетата и т.н

Животното, което е убито за храна е абсолютно същото, но даже не си го убил ти, не си използвал своите качества, за да си доставиш храната...

В природата начина е друг, а и както казах жертвите обикновено са болни, слаби или стари животни...

Много ти е лесно да кажеш,че просто справедливост няма.Нали не страдаш ти.

Моето становище:Убиваш за да ядеш - приемам(независимо дали убиваш саморъчно или не)
Убиваш за кеф,украса,пари,въобще изгода - Против

И не съм казала,че ми е жал само за тюлените.Жал ми е за всички животни,които биват убити за нечия изгода(не включвам за храна).Дори понякога,когато ям свинско си мисля какво ли им е на прасетата,които се раждат за да бъдат убити - но това не мога да го променя,част от естествения кръговрат си е - едни животни да бъдат изяждани от други

Това,че едни биват изяждани е част от устрийството на света.Но това,че някои животни биват убити за нечий кеф,е несправедливо.

Цитирай Първоначално написано от quench
Хайде сега, ескплойтед, не може да няма справедливост!

Ами всички прекрасни приказки, нима те не могат да се сбъднат?

Когато във едноименното филмче на Уолт Дисни Снежанка гали сърничките и храни пиленцата - ето това е справедливото отношение към животните!

Както е и справедливо отношението на ловецът, който в "Червената Шапчица" разпаря корема на злият вълк!

Истината е,че ние с теб досега грешахме в тази тема, трябва да се поучим на ПРАВИЛНО отношение към Природата от нашите съфорумници!!!

Не мога да разбера защо трябва да иронизираш.Да си чак толкова нехаен пък.....е вярно де,ти си живееш добре,защо трябва да те е грижа за някой друг

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
Това е СКАНДАЛНО!!!

Добрите мили тюленчета умират, а лошите телета, пилета,лисици, норки, прасета, кучета, маймуни и мишки си заслужават съдбата да бъдат клани, одирани, изяждани, измъчвани и използвани за всякакви тестове.

А някой от вас да знае, че в България се провеждат хайки за вълци, които просто изтребват животните...

Аз искам една Бамби в нас... да си я гледкам и галя...

Офф за не знам кой път ще повторя,че не зачитам ничие животинско убийство с цел насладаа!!Независимо дали е змия или тигър - несправедливо е без значение за кой точно вид.

Цитирай Първоначално написано от quench
не, дай ги, нека да видим колко е спрведливо да изпитваме на животните бъдещите лекарства за нас

например, имаш ли снимки от прасета, третирани с експериментални антибиотици? със заврените в тялото им тръбички, които водят към черния дроб и жлъчката - за да могат учените да наблюдават как се отразяеа антибиотичното лечение на вътрешните органи

дали Защитничката на онеправданите happy-go-lucky е била болна от грип и е пила в скоро време антибиотици?

но това е по-различно от това да се избиват малките сладки тюленчета - нали? гадните прасета вонят и т.н. бляк

добре,че има хора, които да ги избиват и да ни спестяват досега с противната им миризма!

същото е като с циганите и нацистите,нали?

Цитирай Първоначално написано от пор
човекът е ебати двуличното и повърхностно същество... и някои от писалите в тая тема са живо доказаталество.
аз ям месо и нося кожа (гривни, обувки) нямам право да казвам, че обичам животни... въпреки че до едно време живях с тази нагласа, но съм безсилна пред чиния с шкембе.
ебати, ако ядяхте тюленско месо, 100% щяхте да го сложите редом с второкласната мърша на крави, овце, прасета, пилци и т.н.? нямаше да се пените тука в защита на суадките тюуенчета...
този сайт е хубав - http://www.all-creatures.org/anex/index.html

Ти може и така да си мислиш,но повтарям за нз кой път вече,че независмо какъв животински вид бива убит за изгода е нечсетно.И прасета да бяха убити по този начин щях да протестирам,друг в въпроса,че изобщо няма да се стигне до сайтове със избити свини,защото ще бъдат изядени дотогава

Цитирай Първоначално написано от _donna_
експлойтед,какво като на някого ще му стане гадно?!
те сами си намират гадориите по интернет,за да имат мат'риал за теми като тая.а останалите просто си знаят,че тези неща се случват,не са готови да се откажат от месото,лекарствата,палтенц ата и фабриките,които им създават удобства и издигат в култ хипермаркетите.

на мен ми става неприятно,когато например стъпча охлюв и изхрущи под крака ми.просто е станало съвсем случайно и с една моя,непохватна и човешка стъпка съм го убила просто така.пука ли ми,че си правят опити с мишки щом не мога да ги спра?!

тая отчаяна агитация е нищо повече от опит за успокояване на съвестта и да ни видят колко сме съчувстващи всъщност..
а всъщност агитация за какво?всяка вечер преди да заспя да си мисля как убиват тюлени или?!

много неща биват убивани и потъпквани на тоя свят.
хора,права,мечти..вие за тюлените сте се замислили.
деца,нямате ли си друга работа?!седнете си прочетете някой урок по история,може и по-лошо да ви стане..

всъщност хората трябва да умират.
разболяваш се от нещо-умираш.и без тва е достатъчно пренаселено и се измислят лекарства за всички болести.е,едва ли ако умирах и можех да се спася щях да разсъждавам така.но просто се замислете,сигурно след хиляда години ще се продават изкуствени черва и сърца за по пет лева.направо ще се превърнем в машини ей!
а и лекарствата често не могат да излекуват напълно.живеем пиейки хапчета,за да не ни боли.ходещи болести.усмивки с пломби,ядене на манджи с гастрити и запеци,четене на вестници с очила,чуване на хорска реч със слухово апаратче..ужасно е.

свикнали сме да отидем в магазина и да си купим месо,дреха,друго.
едва ли изобщо имаме нужда от повечето неща по магазините.
ако всеки човек осигуряваше сам за себе си това от което има нужда,положението нямаше да е толкова тегаво.най-малкото нямаше всеки да има плазмен телевизор.е да,човечеството трябва да се развива,но не тази насока е правилната.

тюлени,глупости...мамата си е таковало.

Ми одбре,стойте си безучастни,какво ви дреме кат убиват тюлени.ПО същия начин постъпва почти цялото човешко поколение - затваря си очите пред чуждото измиране,защото си живее спокойно със всичките си удобства,наслаждава се на живота си пък другите нека мрат.Важно е вие да сте си спокойни.

щом не искате да пробудите поне малко съвестта си,спинкайте си спокойно пък утре ако срещнете нечий кървав труп по пътя - не се стряскайте,нищо необикновено.Просто го прескочете и си помислете колко хубав живот водите?Какво по-голямо щастие.....само кеф и наслада....е и малко егозиъм,но какво пък толкова