Първоначално написано от
happy-go-lucky
Да,но убийството за храна е необходимост.Вярно е ,че хората не ловуват само,но всички тези животни,които биват заклани,после биват и изядени.Демек тяхната кръв не се прахосва за зрелище(както убиват тюлените),а за да засити нуждите на човешките организми.Нз но според мен има огромна разлика между убийство за шоу и същото,но за оцеляване
хм...амии щом си толкова против убиването на тюлени, айде върви и кажи гледната си точка на един ескимос!Знаеш ли колко тюлени избиват ескимосите единствено с цел да ги изядат?!Хахахах!А сега си представи така наречените богаташчета, които убиват "горките" тюленчета за да си ги похапнат!Използват кожите им за облекло, а им изяждат месото!Нима това не е нормалния кръговрат на природата?!Убий тюлен за да го изядеж!Съвсем нормално е....
Но наистина това, което ни отличава от животните е че мислим...повече!И там ни е проблема!Ако не мислехме толкова много нямаше да имаме абсолютно никакви проблеми!Нямаше да я има и тая безсмислена тема!
По същата логика, нека пуснем и тема за сибирските тигри, за змиите, за крокодилите...които за съжаление хората не ядем (макар че змийско и крокодилско е вкусно нещо предполагам, все пак някои хора го ядат!) и ползваме само заради кожите им!Крокодилите са избивани за кожа!За да може един ден, хора като Евгени Минчев да се изфукат с обувките си от крокодилска кожа, които са купили за хиляда и седемстотин лева!
Някъде прочетох, че пуйките и кокошките са били отглеждани за месо!Защо си мисля, че кокошките са отглеждан за айцата?!Защото не знам дали потребителя, който каза това, някога е ял кокошка!Ми месото е отвратително, жилаво...не е като пилетата в Кауфланд!
Та идеята ми беше, че както пуйките например се отглеждат, за да ги хапнем сладко, така и тюлените са избивани за да се похапват!