Момиче на 19 години съм.На ден спя по 10-12h и пак не съм трудоспособна.Чувствам се супер изморена,отпусната,разконц ентрирана..на какво може да се дължи?
Какви изследвания да си направя?
Не знам дали е от значение,но много ми пада косата напоследък.Е,не по цели кичури,но бая задръствам канала на банята.
Някакви идеи?
пробвай да ставаш по-рано....при мен се получава \/
DoNe WhAt OtHerS JusT ImAgiNed.....
Не мога да се отлепя.Или ако го направя,цял ден се чувствам като парцал.Още повече ако съм на работа или на лекции.Ужас просто..
Пролетна умора? - Пий витамини
Неревен час на лягане? - Почни да си лягаш редоявно не по-късно от 12
И може би най-важното - да бълнуваш или сомнанбулстваш (съвсем сериозен съм) - ако си от този вид не можеш да се наспиваш пълно ценно и тялото ти се пре-преуморява всеки ден.
Да не вземаш Алергозан, валериан или нещо от сорта, което упоява.
Сънна болест?
А, и колкото повече спиш - толкова повече ти се спи!
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Много рядко сомнамбулствам.Но за сметка на това-често говоря и се смея на сън.Сестра ми даже онзи ден ми спомена,че съм си водила монолог в 5h..
А уж взимам витамини..
Първоначално написано от Анонимко
ami mila trqq ti po4ivka...ti si preumorena..otidi nqkude na po4ivka...raznoobrazi sredata si....![]()
DoNe WhAt OtHerS JusT ImAgiNed.....
Ти може да сомнанбулстваш без дори да знаеш - затова ти говоря аз.
А това, че бълнуваш не е хубу. Пак не се наспиваш като нормален човек.
Най-добре накарай някой да спи с теб и да те наблюдава 2-3 вечера.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Нали това казах-сестра ми ми каза,че говоря и/или се смея на сън.Аз сама няма как да зная..
Може би си си иэградила навика да спиш по много, а понякога сънят съэдава постоянно усещане эа мора...!Эапочни да спиш по 8-9 часа и ставай по-раничко сутрин,эапочвай деня си с фиэически упражнения-това е доста ефикасно и мисля,че ще ти помогне..!
Иначе аэ спа по 5-6 часа и също съм доста уморена целодневно,ама нямам иэбор...![]()
[size=7][b][u]fosse cos
Лягай и ставай горе-долу по едно и също време.
Казаха вече - 8 часа сън са напълно достатъчни. И аз като се излежавам до 12 часа на обяд в леглото после ме цепи главата и цял ден се чувствам като парцал.![]()
Другото, което е - не се буди от будилника на GSM-а или майка ти, която отново е решила да тряска вратите - трябва да се събуждаш сама, иначе рискуваш събуждането да се осъществи в неподходяща фаза на съня, след което цял ден ще се чувстваш раздразнителна и уморена.