.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Тема: Теза

MisS__
    Guest

Теза

Охх утре имам класно по литература,а даже не знам как се пише теза и какво означава това.... Някой може ли поне малко да ме светне? Мерси предварително

Тезата е изказване - пряк отговор на повдигнатия проблем. Прякото отговаряне на питането, изказано или подразбиращо се от заданието, е функцията на тезата в съчинението разсъждение. Нещото, за което говори тезата на съчинението разсъждение, е същото, към което сочи темата.

Подтези
    Тезата се разчленява (декомпозира) на подтези, които са друг задължителен структурен елемент на съчинението разсъждение. И най-простото на пръв поглед твърдение съдържа в себе си съграждащи го твърдения.
    В съчинението разсъждение подтезите се отнасят към тезата логично, но не механично, съвкупността им не е алгебрично "равна" на тезата. Те разгръщат в дълбочина основното твърдение, обогатяват го, нюансирайки смисъла му, очертават неговите граници, придавайки му изчерпателност и завършеност, и така го правят по-убедително. Това са функциите на подтезите.

Надявам се да съм ти помогнала...

Град
    Sofia
    Аз имам само един въпрос към теб...кой клас си

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Горният пост на BebeTooOoo съдържа достатъчно изчерпателна информация.Трябва да се придържаш отново към 2 неща-Да изясниш по максимално лаконичен начин поставения проблем.В самото структуриране на тезата да включиш задължително ключовите думи от заглавието.Често срещано е в тезата за бъдат коментирани лит.похвати-грешно е не го прави ако идкаш да изградиш сполучлива теза.Успех.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си