.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 61

Самоубийството не е избор. То се случва, когато болката премине всички граници. Човек не иска да умре, но вече не иска и да живее. Това, от което истински се нуждае е помощ. Самоубийството е един вик за помощ. Трябва да престанем да запушваме ушите си.
    90% от хората в определен момент от живота си са мислили за самоубойство. На повечето само им е хрумвало. Други са отделили на тези мисли дни, дори месеци, но не са предприели нищо повече.
    Мисълта за самоубийство не означава, че някой е лош човек, или луд, или слаб. Той просто страда прекалено много и често не желае да умира, но не намира друг изход. Защото всичко си има някакви граници. Никой не може да вдигне безкрайно голяма тежест. Никой не може да понесе безкрайно много мъка сам. Тук изобщо не става въпрос за воля.
    Глупаво е да си мислим, че определена причина не е достатъчен довод за самоубийство. Никой не знае какво става в душата на другия.
    Наивно е да вярваме, че той/тя няма да го направи. Не него/нея може би му трябва съвсем малко. Всичко може да бъде повод. Дори това, че си изпуснал автобуса. Дълбоката, истинската причина често пъти не излиза наяве. Особено, ако е станало твърде късно.
    Думите "На мен това няма да ми се случи" са абсурдни. Може да се случи с ваш познат или роднина, дори с човек, за когото никога не бихте предположили.
    По новините чух че в България се извършват средно по седем опита за самоубийство на ден. Три от тях завършват със смърт. А колко от опитите изобщо не са регистрирани..?
    Знаете ли, че един разговор е способен да предотврати самоубийство? Едно разглеждане на проблемите, изслушване и искрена подкрепа... Болката в душата е толкова човешка, колкото това да те боли корем. Способни ли сме да проявим разбиране? Да помогнем?
    Едно от най-важните правила, за които съм чела е че не бива да оставяме такъв човек сам. Не и ако се съмняваме, че е способен да посегне на живота си. Трябва да се опитаме да поговорим с него, да спечелим доверието му. Ако бездействаме, не направим нищо или се отдръпнем уплашени, това означава, че сме го убили ние.
    Друго правило е да не упрекваме и да не съдим. Целта е да предразположим човека отсреща да се отвори към нас, а не да затвърдим мнението му, че е безсмислен или живота му не струва.
    Особено тъжен факт е, че самоубийството е реакция на сегашна ситуация, която по-късно няма да е същата или ще се приема по различен начин. Но след като веднъж сте мъртъв, няма как да разберете това. Проучвания сочат, че често тези, които са опитали да сложат край на живота си и са спасени, няколко дни или седмици по-късно се радват, че са живи...
    Самоубийството не е въпрос на личен избор.

Голям фен
    Град
    Ин Дъ Мидъл Ъф Ноулеар
    Цитирай Първоначално написано от BAYO
    Всеки ЛУД с номера си...
    Някои си имат цяло представление!
    Incomplete..........

Супер фен Аватара на Qnchety
    НАЙ ТЪПОТО НЕЩО Е ДА СЕ САМОУБИЕШ ЗАРАДИ МОМЧЕ/МОМИЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Guest

Re: Самоубийството-За или Против?

Цитирай Първоначално написано от Deni4ka93
    Много хора прибягват до самоубийство за да решат проблемите си или да иззлязат от дадена ситуация...Вие как мислите трябва ли да се прибягва до подобни "мерки"?
    На кого му пука? На който не му се живее да си тегли куршума и да не ме занимава
    Самоубииците не са малки - да се оправят

А тия дето пишат по форумите "не ми се живее! искам да умра! ще се самоубия" са най-големите помияри
    Въобще никакво намерение нямат да се утрепват а само се правят на интересни за да привлекат внимания и да седнат хората да ги разубеждават
    Страшни отрепки

Град
    Там, където е сърцето...
    За мен самоубийството е проява на слабост. Може да трябва смелост да си теглиш въжето. Но за мен човек, който няма сила да се бори с живота е слаб. Самоубийството не е решение на проблемите, то е бягство от тях. Никога не бих одобрила и направила такова нещо. Дори и понякога да ми е мн тежко не бих постъпила така!!!
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true... Follow me and I'll take you there..

Против мноо ясно, все пак колкото и да е гаден, имаш само един мизерен живот да живееш. Ако ти се бяга от проблемите, избягай от държават, премести се, смени си самоличността...
    est

Само искам да уточня ,че не съм посатвила тази темата,защото искам да се самоубия.Просто искам да видя какво мислите вие.Т'ва е!

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Е па някой ако каже ,че е "за" ,направо се мятам от прозореца.Егати малоумния въпорс майна ,нормалния човек ще е против.И това не решава никакви проблеми.Освен това хора ,които "предупреждават" ,че ще се самоубият 1во ,че са супер слабохарактерни и второ ,че няма да го направят ,а го казват ,за да предизвикат съжаление и да получат това ,което искат.

Guest
    Ми хайде да го забраним със закон самоубийството! Да се наказва със смърт!

много ясно, 4е не бих г направил, но как да спреш някой, който не иска да живее?

Guest
    Ако мислиш, че трябва да се самоубиеш, окей, явно си пълен кретен и дебил... самоубии се, не занимавай човечеството със своя нищожен проблем... ако не можеш да оцениш времето, което ти е дадено.. значи си малоумна, заслужаваш да умреш, никой няма да му е кофти за теб, сама си се пречукала, тва е което си искала, всички стават щастливи и тва е

Лошото е, че със съжаление в повечето случай постигат временни резултати, докато се успокоят духовете, и после пак кой от к'де е. Така че, няма смисъл от това нещо, просто е най-глупавото нещо на света. Абе толко ли сте благодарни на мама и тати за дето са ви родили и са ви дали живот? Ае ш' ве заеба и камикадзетата

ПРОТИВ Естествено!

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Ако мислиш, че трябва да се самоубиеш, окей, явно си пълен кретен и дебил... самоубии се, не занимавай човечеството със своя нищожен проблем... ако не можеш да оцениш времето, което ти е дадено.. значи си малоумна, заслужаваш да умреш, никой няма да му е кофти за теб, сама си се пречукала, тва е което си искала, всички стават щастливи и тва е
    Може би не бях ясна???

Само искам да уточня ,че не съм посатвила тази темата,защото искам да се самоубия.Просто искам да видя какво мислите вие.Т'ва е!

Никой не говори за теб, просто отговаряме на въпроса
    est

Голям фен Аватара на Uptown_soldier
    Град
    Sofia city

Много хора прибягват до самоубийство за да решат проблемите си или да иззлязат от дадена ситуация...Вие как мислите трябва ли да се прибягва до подобни "мерки"?
    Самоубийството е голям грях, който извършват психически слаби хора. Те не виждат решение на проблемите си и не са способни сами да търсят изхода. Лошото е, че не осъзнават възможността да се обърнат към психолог например или много близък приятел, който да ги измъкне от кризата, в която са изпаднали. Единственото, което според тях им остава е да "разрешат" всички проблеми веднъж завинаги. Но те не могат да осъзнаят, че те не решават проблемите си със самоубийство, а бягат от тях. Всеки трябва да прояви разбиране към такива хора защото това е единственото, от което се нуждаят. Но аз съм твърдо против самоубиството.

Против-престъпление срещу Бог е. Трябва да си силен и да се държиш докрай.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив

Цитирай Първоначално написано от deem
    Против-престъпление срещу Бог е. Трябва да си силен и да се държиш докрай.
    И от тук идва въпроса - От къде сили за живот.
    Тъй, де, някои хора цял живот живеят с тая мисъл

Супер фен
    Ти нормална ли си ма,кухендерко? Самоубииството е супер тъпо нещо!И как може да се каже,че е избавление от проблемите? Точно тъпо избягване е!Пф!И мога да ти кажа,че да се самоубиеш не става толкова лесно колкото си мислиш защото баща ми е лекар и ми е обеснявал всичко по темата и всички тъпички начини и т.н. И статистиката води до тези резултати 99,02% тинейджърите които правят опити за самоубииство са НЕУСПЕШНИ!(за щастие!) А другите минимални стотнички процентчета са на много смели хора ама не ми се обеснява как се прави тфа самоубииство..ххх за кво ли писах в тая тема тъпата незнам!
    214 malkoto_sladur4e
    бан на профил и ип, системно нарушаване на 2 точка!

Фен
    Град
    City of Sofia
    Всеки който прибягва до самоубийство не е здрав и е психически нестабилен. Въобще е извън нормалната дискусия да говорим дали това е "нормално". Просто тези две неща в едно изречение са абсурдни.
    Bring it! What?
    We right here
    We're not goin anywhere
    We right here
    This is ours and we don't share
    We right here
    Bring your crew cuz we don't care
    We right here
    Uh, uh, uh

Цитирай Първоначално написано от malkoto_sladur4e
    Ти нормална ли си ма,кухендерко? Самоубииството е супер тъпо нещо!И как може да се каже,че е избавление от проблемите? Точно тъпо избягване е!Пф!И мога да ти кажа,че да се самоубиеш не става толкова лесно колкото си мислиш защото баща ми е лекар и ми е обеснявал всичко по темата и всички тъпички начини и т.н. И статистиката води до тези резултати 99,02% тинейджърите които правят опити за самоубииство са НЕУСПЕШНИ!(за щастие!) А другите минимални стотнички процентчета са на много смели хора ама не ми се обеснява как се прави тфа самоубииство..ххх за кво ли писах в тая тема тъпата незнам!
    Ti 4ete6 li k`vo beh napisala v gornite nqkolko posta,a?Pi6e,(v slu4ai 4e ne si pro4ela)4e ne iskam da se samoubiq,a PROSTO PITAM mamka mu...Za6to pitam li?Ami 90% priqtelite mi iskat da go napravqt.Na men mi e qsno 4e nqma da stane i go kazvat prosto "ei taka",a pyk i vyv foruma postoqnno se sre6tat temi ot roda na "iskam da umra","Omryzna mi ot jivota" i t.n MNOGO MOLQ [-o< [-o< vsi4ki,koito mislqt da me uprekvat v postovete si da 4etat moite,4e ve4e mi omryzna da obesnqvam...

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от {SeXy_BaBy}
    Е па някой ако каже ,че е "за" ,направо се мятам от прозореца.Егати малоумния въпорс майна ,нормалния човек ще е против.
    Аз като 'ненормален' човек , ще кажа, че съм За!
    Ако не знаете, да ви кажа, че всеки си има право на личен избор!
    Та т'ва е традиция в някои племена и т.н.
    Не казвам, че е решение, напротив, това е една абсолютна глупост, която би направил само доста глупав или психично болен човек...
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Цитирай Първоначално написано от BAYO
    Всеки ЛУД с номера си...
    ....някои с цяла програма...

Няма смисъл да повтарям всичко наново.Мисля, че Cherinka i Bebetoo0oo изразиха достатъчно ясно мненията си.Аз ги подкрепям!

Единственото,което искам да допълня е,че никой от нас не се замисля какво изпитват хората,които умират не по своя воля. На тях им се живее,а тука някакви седнали да ми мислят за самоубийство.
    Веднъж и аз се замислих какво би станало,ако не съществувам. Ако умра (независимо причината). И стигнах до извода,че няма смисъл от самоубийството.Най- малко заради хората, които ни обичат.Как биха че почувствали те?
    И още-откъде си сигурен,че точно ти няма да допринесеш за щастието на другите? От къде си сигурен,че точно ти няма да си надеждата на милиони?
    "Никога не бива да се предаваш в борбата,наречена "живот"
    I'm wishing on a star,
    to follow where you are.
    I'm wishing on a dream,
    to follow what it means....

Повече от фен
    Хаха,на това му се вика да си реши проблемите веднъж завинаги Не,сега сериозно-разбира се,че съм против.Правил съм и аз разни глупости(не опит за самоубийство,но пак от тоя сорт неща) и разбрах,че наистина не си заслужава да се самонараняваш,още повече пък смъртоносно.Да,няма да имаш проблеми,но ако в реалния живот можеш поне да изпиташ поне проста радост ако умреш няма да изпитваш НИЩО.

съгласна съм с Nassgerrack има пълно право за вси4ко...а ти дени4ке вместо да се реп4и6 не е зле да се у4иш и да взима6 поука от по големите...от тези които са с пове4е опит...просто по разумно е...знам го от ли4ен опит!

Цитирай Първоначално написано от bqsna_teenagerka
    съгласна съм с Nassgerrack има пълно право за вси4ко...а ти дени4ке вместо да се реп4и6 не е зле да се у4иш и да взима6 поука от по големите...от тези които са с пове4е опит...просто по разумно е...знам го от ли4ен опит!
    E ne 4e se rep4a ama mi omryzna da povtaram 100000 pyti edno i sy6to ne6to i nikoi da ne 4ete...

Цитирай Първоначално написано от bqsna_teenagerka
    E ne 4e se rep4a ama mi omryzna da povtaram 100000 pyti edno i sy6to ne6to i nikoi da ne 4ete...
    защо да не 4ете 4овека вси4кко си 4ете и ти отговори на въпроса май тук единствена не 4етеш ти

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си