- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Градския транспорт
Днес сутринта към 7 докато пътувах с баща ми в рейс 84 се изумих от мизерията вътре.Седалките бяха надраскани, прокъсани.На облегалките бяха написани 1000 глупости със спрей.И за кво си плащам билетчето.Не стига, че и парно нямаше.Добре, че седяхме най-отзад и двигатела работеше и ми топлеше дупето![]()
Добре, къф е тоя превоз.Ако не ми беше студено, щех да си хода 20 спирки пеша, ама клинчих 15 минути на първата спирка, после 10 на другата.Не стига, че в единия рейс най-крайната врата шофьора сякаш нарочно не я затвори.И както си беше тихичко...и изведнъж баща ми ми викна на ухото- НЯМА ЛИ ДА ЗАТВОРИТЕ ВРАТАТА
.
Шофьора се сети, натисна копчето и хоп вече бях спокойна.Но шофьора доста се изнерви, че го юркат!!!
Кажете вие всеки ден с кой рейс пътувате, как е атмосферата вътре.Разкажете 1 ден от своите пътувания![]()
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Наистина не е честно да се плаща билетчето-права си.И не е честно някои да се возят в Мерцедеси,а други в раздрънкани Икаруси,и пак една цена.И ако нямаш билет контрольорите само това чакат и веднага.И то най-вече нападат деца,а не възрастни мъже,които тежат по 100 кг.Не стига,че самия транспорт не е на ниво,а искат и билети да дупчим.
Oo ot dnes shte patuvam bez bilet!!Ami az sum ot Bankq ucha v 33-to i patuvam s 43 obache sqka vecher kato se pribiram edvam se butam da se kacha,zashtoto ne sa pusnali po-golemite reisove,zashtoto iskali mnogo pari za benzin/gas i obshtina Bankq "nemojela" da si pozvoli tova,a ima pari da se stroqt razni gluposti!!I takam kachvame se az i edna fr-ka v 43 i sledvashtiq moment v koito tq stava da si dupchi bileta celiq i rukav beshe nacapan sus sprei posle se kachi nqkakuv rom s nqkakva banica i q izpusna vurhu neq s dve dumi q omazaha cqlata.Dobre,a zashto kato se kachi kontrol ne iska da proveri romite koito capat celiq reis(ne vsichki ama povecheto)???????
All the love that history knows,is said to be in every rose.Yet all that could be found in two,is less than what I feel for you.
A az pyk kvo da kaja kato tuka v vn ne si dup4im biletite,ami sme s konduktorki i v taq liniq v koqto az pytuvam 4e avtobusite sa qki qki sa si-ne se oplakvam,oba4e kontroliorkite sa ujas!imam 4uvstvoto 4e gi izbirat po tova dali se brysnat,dali sa debeli i nai-vajnoto dali miri6at.ako ne miri6e6 nqma da stane6 konduktorka!izklju4eno![]()
Не. Просто никоя друга не би се съгласила за такива пари...Първоначално написано от radito
Не се оплаквайте. Като не ви харесва транспорта не пътувайте. Замисляли ли сте се, че именно защото не си плащате е такава мизерия. И подяволите данъците от цяла България отиват, за да може да не си плащаш смотаното билетче и да ми се оплакваш тук.
110Mo6nо бан поради системни нарушения на 8 и 11 точка повторно след бан на предишен профил.
80.95.22.55
84.43.153.36
Аз пътувам с дванайска и рейсовете са хубави.Но въпреки че минават през около 5 минути са супер натъпкани.Създава се една интимна атмосфера между хората :P
I'm your dream,
make you real
I'm your eyes when you must steal
I'm your pain when you can't feel
Sad but true!
http://brutalplanet.19.forumer.com/ - my forum
А ти сещаш ли се, че политиците всяка година си взимат най-новите S класи които струват сумати пари. Вместо да правят това може да се замислят за хората които пътуват с автобусите. Щом те не мислят за нас, защо ние да милим за тях ? Да плащам билет и паричките да отиват за тяхното гориво.Първоначално написано от Mo6nо
Лично аз се возя в 43 и 310.
43 през лятото са мерцедеси, зимата Икарус или някакви малки автобусчета от старите мерцедеси тези бежовите и пак е студено.
310 само 1 ден видях да са пуснали хубави автобуси, иначе Икарус.
Като си изкараме шофьорски книжки ще си решим проблема.
Аз пътувам с автобуси 214,213,305 и от мизерията не се оплкавам,но е такъв гъч.И е супер тегаво,като некой така се притисне до теб,че му усещаш,аре да не казвам какво и те бутат от всякъде и правиш ебати маневрите,за да се измъкнеш.Ама,тва е положението,ако някой се оплаче ще му кажат,че никой не го задължава да използва градския транспорт и като толкова не му харесва да си купи кола или да вземе такси.
Две хубави очи. Душата на дете
http://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forum в две хубави очи; - музика - лъчи
http://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forum Не искат и не обещават те...
Bileti ne se kopuvat !![]()
xaxo_xixi,
тая логика с политиците нещо не ми се вързва. Ми като искаш да се возиш в Ес класа баща ти да беше станал политик.
Ти ползваш дадена услуга и трябва да си плащаш за нея. Като не искаш не я ползвай, но това което правиш като не си плащаш е да ощетяваш тези, които си плащат. И защо подяволите не ви турят по една контрольорка във всеки автобук както правят тук във Варна? Да ви видим дали няма да си плащате.
110Mo6nо бан поради системни нарушения на 8 и 11 точка повторно след бан на предишен профил.
80.95.22.55
84.43.153.36
tva si napulno vqrno... az putuvam s 76 74 204 trolei 8 i tramvai 7 i 1 ... edin put se pribiram pesha ot ndk i gledam na spirkata do nas 4 koli kontrola.. i 8 kontroliora spira avtobusa vlizat izkarvat sichki bez bileti i chak togava trugva avtobusa... ebatii tva super mn me depresira i si dupcha biletiteshtoto predi vikam da spestq.. za nqkoi uchebnik po istoriq ahaha
:P
бих си платила билетчето ако беше на някаква разумна цена.но някакъв билет за раздрънкан автобус да ми струва повече от закуската ми... айде не мерсигратис се возя аз, а проблеми с контролите почти нямам \
/ \
/
алелуя.
Не ти се връзва ли ? Вместо да дават луди пари за тези коли, както казах вече. Да почнат да купуват и автобуси. Ти от къде мислиш, че идват парите за тези коли ? Да не би да ги изкарват като ходят да копат градината на някой.Първоначално написано от Mo6nо
Да ние използваме тази услуга наречена "градски транспорт", но да се возиш в нещо за което си струва да дадеш 80ст. А не в куците Икаруси които са от детството на баща ми. Те ми казват нямаш билет не се возиш, аз им казвам няма да имам билет докато са тези автобуси.
Тези пари идват от много места и надали е точно от автобусите ти? Ако всички си плащаха хората щяха да се движат в хубави автобуси. Убеден съм в това.
И не вярвам, че ако направят автобусите хубави и цената достойна хората ще си плащат. Ще си намерят друг повод да не си плащат. Това е просто оправдание на хората, които не си плащат.
80.95.22.55
84.43.153.36
Ехехехе на ден в София един милион да си купуват поне по 1 билет, сметни колко пари са. Нека да сменят автобусите пък тогава ще видим как ще бъде.Първоначално написано от Mo6nо
според мен приходите са предостатъчни, за да се модернизира парка, но има някой който си прибира парите и оставя разбитите автобуси. и да, имам право да се оплаквам; като клиент имам право на човешко отношение и качествено обслужване. освен това почти винаги си плащам.Първоначално написано от Mo6nо
автобусите които ползвам са 1,3, 94, 280, 413. 1 и 3 са доста раздрънкани, но за щастие рядко ги ползвам. 94 и 280 имат гадния навик да не идват по половин час и след това да дойдат 4 автобуса един зад друг. и почти винаги са претъпкани. но все пак са нови автобуси, но не мога да разбера защо вътре трябва да слагат плазмени телевизори, вместо климатици. а 413 е под всякаква критика. нормално идва на половин час, а понякога се бави до 2-3 часа.
Телевизорите ги слагат, за да печелят от реклами.Първоначално написано от Lake_bodom
Аз проблеми с чакането нямам, автобусите са хубави, не е много студено през зимата, движат си мелко по-бързо, тъй като не са на общинската фирма "Градски транспорт", а на частна. И вас ви съветвам движете се по линии на частни фирми. Предполагам и в София е така. Затова просто не ползвайте линиите на общинските фирми.
80.95.22.55
84.43.153.36
Еми... Аз пътувам с 76, 305, 213, 214. Най-много със 76, защото ми спира пред нас и ми е най-удобно. Затва пък, когато е зима, вътре температурата е колкото навън. Миналата година, когато температурата достигна -17 градуса, а училищата ни дадоха само един почивен ден и при тва не беше най-студения, тогава се качвах облечено като за Ледената епоха, а в автобуа нямаше никакво парно и си правих кръгчета от парата, треперейки на някоя седалка. Обличах се със всичко възойно - бодита, потници, дебели блузи, половери, якета, чорапогащници, ръкавици, вълнени чорапи и кожени ботуши, но нищо не можеше да ме спаси. Беше точно денят след свободният - беше -17 градуса, а аз пътувах в 6 часа ссутринта. Беше... заппомнящо се.
Иначе и през лятото е яко. Бабичките и дедовците обожават да ходят за минерална водичка точно когато е час пик. 76 закъснява често. Понякога с 20-30 минути, но съм го чакала и 4 часа. После виждаш 20-30 автобуса един след друг. Гламава работа. Иначе, като се връщам от училище ситуацията е отввратителна. Гъз до гъз, хора, мирисещи на пръст тичат за свободни места. Но сичко се търпи, стига да не е жега. Нека ви разкажа една историйка:
Седях притисната от 2 бабички и сечудих, защо 3тото поколение се къпе толкова рядко. После един циганин влезе и се размърдя на пот. Жега. Усетих че се носи някаква странна миризма отвратата и видях един човяек, който си хрупаше бирените фъстъци и мляскаше жестоко. Задушният въздух превръщеше миризмата в отвратителна, такава че можеш да се изповръщаш спокойно. Помолих да се отвори прозорците, но ми казаха че няма такива. Бях попаднала в най-гадния 76. Почва да ми прибелява пред очите. Позната реакция, но не и приятна. Бях на 2 метра от вратата, а вече почти нищо не виждах, само бели силуети. След 2 секунди и тва не виждах. Правихме завой, а на мен ми беше много лошо. Питах някой, който дори не виждах дали сме до спирката, той ми каза че след 1 минута ще спрем. Усетих че вратите се отварят и тръгнах напред като бутах хората и продължавах да виждам само бяло. При слизането за малко да падна. Седнах на тротоара, гледайки какпо д лекия ветрец цялата картина връща цветовете. После, чувствайки се зле, преминах 1-2 километра пеша, за дасе върна вкъщи.
Тва някъв проблем с кръвното идостаз често се случва. Но никога, когато автобусът е празен.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Аз най-често се возя на 9ка трамвая, той е добре. Също често се возя в 14ката и 72... защо ли си мисля,че 72 е най-смръдливия рейс. Веднъж се качвам на НДК и тряя стигна до Редута... та качвам се и още от вратата ме лъхва приятната миризма. Добирам се до прозореца, но 3човека ме затискат... единия приятен младеж, който не смърдеше и убиваше малко вонята с парфюма си, но ми беше неудобно съвсем да му се завраПоглежам аз на другата страна и понеже съм нисичка погледа ми попада на една подмишница... пожълтяло петно на изтъркана риза, леко прокъсана по шевовете и палави косми стърчат тук-таме
Айде това щях да го преживея за 5-10 минути, но не- трябва да има задръстване от началото на Евлоги Георгиев, че чак малко до след Ариана... автобуса се поопразва и въпреки,че вече ми се повръща и се задушавам леко се зарадвах, но на следващите спирки се качват голям брой цигани... боже опази... Е, вече не толкова жива и здрава дойде реда и на мойта спирка и щастлива,че слизам отивам до вратата, понеже има повече място и мисля,че там въздуха е по-чист
Но откъде да знам, че една близко стояща циганка смърди на конски фъшкий...
![]()
![]()
Да, това беше едно мое незабравимо возене в градския транспорт
![]()
One good thing about music,
when it hits you, you feel no pain.
тази логика води до още 2 въпроса:Първоначално написано от Mo6nо
1. защо мислят първо за печалбата, а след това за комфорта на пътниците.
2. защо след като печелят от реклами не подобряват качеството?
между другото, защо искате през зимата да е топло в автобусите? представете си: навън е -20 градуса, а вътре е 20; вие сте облечени като за северния полюс. влизате вътре, става ви горещо и дискомфортно. иска ви се да се съблечете, но не можете, защото няма място. започвате да се изпотявате. слизате от автобуса потни и буквално замръзвате от комбинацията пот-полярни температури. яко, а?
през лятото обаче трябва да има някаква температурна регулация, защото навън да е 35, а вътре 55 градуса и като слезеш потта да ти капе от дрехите - не е оферта.
но все пак най-важното за което трябва да се погрижат е автобусите да са редовни. ако ще да са икаруси - само да не закъсняват. така ще се избегне претъпкването и преебаването на тези за които времето е пари.
Хм, сега се сетих за градския транспорт в Бургас... много по-добре е от в София. Верно, че ако нямаш пари няма как да се возиш, ама пък там един път не съм чакала много муршрутка (те са като малки автобусчета и са супер удобни), един път не ми е смърдяло дори в най-голямата жега през лятото...
One good thing about music,
when it hits you, you feel no pain.
ми.. аз нямам так такива проблеми. в автобуси и тролеи супер рядко се качвам,почти никога..
за даскало си пътувам с трамвай 12ка и в 6-7 часа си е супер спокойно вътре,няма тъпканица.. не е чак такава мисерия квато я описвате в 76 и т.н. що годе нормално е..
пътувам и с тролей 9ка,6ца и мноого рядко с 14..
не се оплаквамно съм съгласна,че да се дават 70 стотинки за ада си е просто безумно!
Пфу,аз пътувам със тролеи 1 и 5,а автобуси -76,111,305,306,214,213,204,280,604...Каквот дойде,това взимам,дори и за една спирка.
Кофтито е,че пътувам в най-гнусните часове,особено вечер- между 6 и 8.Хем е гаден студ,хем е адска блъсканица,има задръствания.Не се живее в тези автобуси.Единственото хубаво е,че когато има много хора,шансът да те хване контрольор е по-малък...Всеки ден съм свидетел на скандали,псувни и простотии...
А 76 е един от най-мизерните автобуси!Закъснява,бавен е и почти винаги - претъпкан.Направо е невъзможно да се качиш на него от Орлов мост,посока младост /вечер/.Точно както девилче каза -чакаш сто часа и накрая идват сто автобуса.Тъпа работа.
Мразя градския транспорт.
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain...
И аз ползвам автобуси честичко и някои път е голяма тъпканица.От претъпкан автобус по-гадно място няма.
Някога да е ставало проблем заради чантата ви в автобус? На мен няколко пъти.
Била много голяма.
![]()
Приятелството е като една душа в две тела.
Това, което твърдя, може и да не е вярно, но допускам, че е възможно.
В 76 спокойно можеж да останеш без наследства като седнеж най-отзад,то не са вибрации и кво ли още не.Аз се возя в 83,хубаво че го хващам от по ранна спирка та си сядам иначе става мегадет.![]()
In your dreams
The pain is so real
Before the dead
You'll have to kneel
Hear your future screams
See your epitaph
As you scream
The dead they laugh