- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- вашият град
Мисля, че и освен изброените и гребната ни база е доста красиво място.Първоначално написано от cherinka
![]()
По-добре як и тъп, от колкото само тъп !!!
София... и в по-голямата си част е ужасна. В никой нормален град няма да ти проснат ярко розов хотел/мол/всякаква гъзарска постройка между две порутени сгради. Тотална цигания. Има места (ще излъжа, ама май беше Рим?), където забраняват на хората да си слагат дори пвц дограма, за да се запази атмосферата.
Дреме ми за гъзарските магазинчета, кафенца, лиготии, имайки предвид, че живя в кочина. Да ме прощават феновете на столицата, ноо...Пък за гадните таратайки, боклуци и наличието на 2656346237423 хора хич не ми се говори.
Ясно е, че има и прекрасни места, то пък оставаше и да няма.. ама ми се губят сред останалата гадост.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
От какво ви е вродено голямото самочуствие? Нямам нищо против , но не се мислете за НАЙ!Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
![]()
Първоначално написано от ScionOfStorm
Оф не питай!![]()
Не ми се пишат общи приказки,затова ще изброя само плюсовете и минусите:
+ що годе добре развита пътна инфраструктура,без много дупки и с работещи светофари.
+ малки разстояния..от единия край на града (да вземем например Тракия или Коматево до другия-например Руската гимназия се стига за най-много за 50-60 минути с ЕДИН рейс)
+ От центъра лесно можеш да се прибереш посред нощ,защото както акзах разстоянията са малки и няма да ти се наложи да вървиш много,най-много час и половина.
+ голям брой магазини,заведения,кина,те три,болници,аптеки и тн.
+ сравнително спокоен град,златната среда-нито има прекалено много хора,задръствания,навалица ..нито е скучно и обезлюдено.
+ малко боклуци по улиците и бездомни кучета (както в София например)
+ С прекрасна архитектура,природни и културни забележителности.
(Стария град,теметата,Античният театър,Римският стадион и др)
--
Минуси:
- висока степен на престъпност
- много наркомани
- застаряващо население
- голям процент малцинствени общоности
- прекалено застроен и еднообразен в покрайнините
Най-хубавите градове в България са Пловдив и Варна.Но аз бих живяла в София.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Е това ли да са +? Града в който живея значи трябва да е по-добре, защото: от единия до другия край на града с автобус са 30 минути, от центъра до вкъщи ми е час (за моя квартал съм чувал, че е като вашето Коматево), магазини не знам, но заведения сигурно имаме повече (поне в централната част), аптеките са през 3-5 пресечки, задръствания има по-малко, навалицата не е като в плд, по-чисто е, бездомните кучета в плд са повече, най-голямата опера на Балканския полуостров е тук, 8000 годишна улица, запазена и до днес, въпреки че е на открито...Първоначално написано от RAWRRR
По развитие Стара Загора е на 2-ро място в Европа, което за хора като мен не е положителна черта, но повод да изпъкна пред другите
пфахахах..да ви пикам на плюсовете
в Монтана от единия край до другия се стига за 30 минути максимум пеша, градския транспорт е една маршрутка...ма тф не са плюсове за мене
плюсове - чувстваш се сигурен че няма да те изнасилят или ограбят, въпреки, че се е случвало...има си осветление по улиците, много таксита...
плюс е примерно че има яки пейки на които се пие през лятото..и многооо...
минуси....:
*всички се познават, не можеш спокойно да излезеш без да срещнеш поне 5-6 човека
*заведенията са чалгарски, избор има между 3 заведения, едното от които е долна пропаднала кръчма, в другото не пускат под 18/каквито има в компанията/, третото ми е омръзнало ужасно.
*хората се махнаха...всички отидоха някъде да учат, и ми е самотно
*звееерски много прости селяни....
*прекалено много полиция
u vidin e syshtotoПървоначално написано от fаke
samo deto nqma mn policiq
ama ima qko hazart (tova e +)![]()
Ехх София... само мога да въздишам по града ми,много е добър,нямам думи с които да опиша. Аз лично се чувствам повече от перфектно!
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Града ми и околностите му имат доста горяма история и съответно много исторически паметници музеи и забележителности.Шумен не е много населен но мисля чеединствения му минус е че няма много места за излизане и разхождане но като цяло си обичам града![]()
Футбол...за България сме....бяхме голям отбор. Били сме още по-голям, когато съм бил в течно състояние.Първоначално написано от exploitedteen
По...хм..инфраструктураДаден беше примера с Берлин, който до толкова е развит, че вече няма на къде. Ако искаш го приемай че до вчера е нямало нищо тук и вече започваме да приемаме еропейски вид...
obijavam golemite gradove shumni neznam mn se kefq moq grad e tihi4ak nqma golemi ulici nito zadrastvaniq spokoina rabota 4ak da te otek4i (sava vapros za ruse) xaxa :} mn se kefq kat hodih vav varna sofiq strahotni gradoovee ima si4ko i sa golemi a ruse kato edno golqmo tiho selo![]()
![]()
![]()
![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Виж сега,Аз съм Българче,това че се стига от единия край до другия за 30 минути си е плюс,но градът ти не е толкова индустриално,социално и търговски развит като градовете като София,Пловдив или Варна.
За да е хубав един град,трябва комплекс от фактори,които се самоизключват взаимо,като горния пример:
от една страна трябва да има добре развита промишленост,от друга да е екологично чист,което няма как да стане..
от една страна трябва да има повече население (за работна ръка или туризъм),отдруга страна не трябва да има навалица и задръстванията,които са причинени от големите маси хора и тн...
Затова хубав град,означава такъв който е на златната страна и постига сравнителна хармония между тези фактори.
Такива градове са Големите ,с население над 100 хиляди души,в България те са шест (като изключим София с милион и двеста) : Пловдив,Варна,Бургас,Русе,С тара Загора и Плевен.
Тези 6те са най-приятни за живеене според мен,докато в София не навлезе явлението субурбанизация.
Когато субурбанизацията стане практика и е по джоба на всеки средностатистически човек,София ще стане и най-добрия град за живеене,според мен.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Веско тоя път уби рибата. Шапка му свалям!
Малък град,не ме кефи всички се познават и квото стане до седмица всеки от познатите ти го знае,но пък за сметка на тва Пловдив е на 18 км и няма проблем![]()
Софиянец - Ловчанлия
Не не съм поредният "селянин" , пришълец В софия , просто майка е ловчанлийка , бащата кореняк софянец
Ловеч го обичам повече , за софия е явно има всичко , проблема ( или поне моя проблем ) е градският транспорт
Що се отнася до Ловеч по хубав град за мене няма
Плюсове
Много са
-Сравнително многобройно младо население
-Готини хора
-Хубав град , Покрития мост , римската крепост , вароша
-Лятото привечер мн обичам да се разхождам , града сякаш цъфти ,хем си в провинцията хем не
- Лочанлийки са много красиви)) (sun)
- Последно , но не на последно място от 10-12ти май КЪДЕ са DMX & DAVID GUETTA а ?!?!
Минуси
- Големи алкохолици бре ( макарче за мене тва не е минус)
- Скъпо е , като за малък град излиза бая скъпо
- Ако не познаваш добре града можеш да се натъкнеш на много неподходящо място в ммного неподходящо време![]()
Pффф,аз съм от село Димитровград,не се бъркайте,че завършва на град,тва е зрителна измама.
Моя град е създаден от комунистите,кво повече да кажа,баба ми е по-стара от града миМиналата година,навършихме 66 години...ахахахаха.
Много е мръсно,най-големия пазар е при нас,яко цигани се пазарят на пазара,имаме 3 парка,единия е много хубав ама много не го подържатДобре,че е Хасково,да ходим там да си купуваме дрехи,който след първото пране,пак ще стават за носене.Ходим и в Хасково на дискотека,имамхме някви малумни дискотеки в ДГР ама ги затвориха.Не съм доволна.София не я харесвам,има един град който харесвам и тва е Сандански
![]()
Когато бях в Монтана, това което ме шокира бяха точно полицаите. Имаше по 2-3 на почти всяка пресечка.Първоначално написано от fаke
![]()
sh3_1s_7h3_0n3, май трябва да се държиш малко по-възпитано
а че изобщо не си гледаш работата е отделна тема
няма какво толкова да ви го хваля града, в който аз живея
Не знам. Гледах някакви снимки, май от теб беше линка, и определено много ми хареса. Аз съм идвал...2 пъти и 1 път само минах през града. Ама преди и след концерта, или след оназ тежка вечер (когато спахме у вас), познай колко съм разглеждалПървоначално написано от _Becko_
за столицата не може да се каже,че е най-хубавият град за живеене.
Всъщност Видин е тъп гаден смотан мръсен град...
Няма нищо...кафета...има няколко сичките се превърнали в некви чалгарски сборища.Дискотеки,не че ще ида,ама и те са чалгарски сборища...
Парка на Дунава става...има някви дупки там...освен ако сичко не е задръстено от баби и дядовци(ебаси имам чуството че тука бабите са 5 пъти повече от другите хора).И общо взето най-забавното тука е като излезеш някъде да си намериш симпатична пейка/дупка/...може и на капията да се насадиш отгоре...или на дунава(ако не е залял половината парк хаха)...
Най-якото е Баба Вида...особено вечер като светнат лампичките е страшно яко е така да си седиш и да го гледаш...
Всъщност града е адски красив нощем (:
Харесвам града си,има много забележителности.Супер яко е да се разхождам из Самоводската чаршия или да крача гордо из Царевец.
Има няколко заведения,в които мога да си кисна постоянно и няма да ми омръзне.Има места,на които мога да седна с добра компания и да си говорим,без да има кой да ни притесни.Най-много обичам,когато дойде пролетта и майките започнат да излизат в парка с децата си,а аз стоя на някоя пейка и им се радвам.![]()
Ето малко снимки:
Обичам Велико Търново!![]()
Аз съм от малък град.
Не ми харесва особено много, но си го обичам.
Вярно няма дискотека, но има доста приятни кафенца.
Обаче хоратата със селски манталитет.
И имат много предразсъдъци.
Напоследък забелязвам развитие на инфраструктурата и строителството.
Разбира се, увеличават се и възможностите за развитие.
А най-големия плюс на града е, че е на 7 км от Велико Търново![]()
Много обичам, когато вън е топло и слънчево да се разхождам към Камъка и Хижата.![]()
Най-голямата трагедия за града ни:
# 1922 г. - В Г.Оряховица за пръв път е открит Мострен панаир
# 1925-32 г. - Г.Оряховица е средище на международен Мострен панаир
# 1932 г. - Горнооряховския панаир се премества в Пловдив
Иначе много харесвам Пловдив, Смолян, Варна, Русе![]()
Еми.
Морето сините вълни. Пясъка в косите, голите жени....
Па Варна моята първа и последна любов.