.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 78
    Град
    В завода на "Kamenitza" :)
    Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Минус:
    1) Столюпиново и циганската махала до търговиите.
    2) Гъчканицата по главната в почивните дни.
    3) Възрастните хора, които патуват безплатно в градския транспорт по всяко време на деня. (и смръднята на тамян, която оставят след себе си)
    4) Високите цени по магазините на главната.

Плюс:
    1) Тепетата (много е приятно и спокойно там)
    2) Фонтаните по главната
    3) Добре поддържаната градска градина.
    4) Аквата, Аква-Парка, Нептуна и другите плажове.
    5) Забутаните улички около джумаята (много е зарибено да се изгубиш там - като лабиринт са )
    и много др.
    Мисля, че и освен изброените и гребната ни база е доста красиво място.
    По-добре як и тъп, от колкото само тъп !!!

София... и в по-голямата си част е ужасна. В никой нормален град няма да ти проснат ярко розов хотел/мол/всякаква гъзарска постройка между две порутени сгради. Тотална цигания. Има места (ще излъжа, ама май беше Рим?), където забраняват на хората да си слагат дори пвц дограма, за да се запази атмосферата.
    Дреме ми за гъзарските магазинчета, кафенца, лиготии, имайки предвид, че живя в кочина. Да ме прощават феновете на столицата, ноо... Пък за гадните таратайки, боклуци и наличието на 2656346237423 хора хич не ми се говори.

Ясно е, че има и прекрасни места, то пък оставаше и да няма.. ама ми се губят сред останалата гадост.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Супер фен
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
    ANTIHUMAN, трябва да си изключително ограничен и повърхностен, за да решиш, че голямото ни самочувствие е породено от факта, че сме били от няк'ви 'столици'.

Не познавам много добричлии или бургазлии, които да кажат, че Варна е хубав град или просто че им харесва. То не започнат ли веднага да ни намират кусури и да сравняват 'ние какво имаме, пък вие какво нямате'... няма да са те.
    От какво ви е вродено голямото самочуствие? Нямам нищо против , но не се мислете за НАЙ!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Първокласник
    Guest
    Оф не питай!

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Не ми се пишат общи приказки,затова ще изброя само плюсовете и минусите:

+ що годе добре развита пътна инфраструктура,без много дупки и с работещи светофари.
    + малки разстояния..от единия край на града (да вземем например Тракия или Коматево до другия-например Руската гимназия се стига за най-много за 50-60 минути с ЕДИН рейс)
    + От центъра лесно можеш да се прибереш посред нощ,защото както акзах разстоянията са малки и няма да ти се наложи да вървиш много,най-много час и половина.
    + голям брой магазини,заведения,кина,те три,болници,аптеки и тн.
    + сравнително спокоен град,златната среда-нито има прекалено много хора,задръствания,навалица ..нито е скучно и обезлюдено.
    + малко боклуци по улиците и бездомни кучета (както в София например)
    + С прекрасна архитектура,природни и културни забележителности.
    (Стария град,теметата,Античният театър,Римският стадион и др)

--

Минуси:

- висока степен на престъпност
    - много наркомани
    - застаряващо население
    - голям процент малцинствени общоности
    - прекалено застроен и еднообразен в покрайнините

Най-хубавите градове в България са Пловдив и Варна.Но аз бих живяла в София.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
    Не ми се пишат общи приказки,затова ще изброя само плюсовете и минусите:

+ що годе добре развита пътна инфраструктура,без много дупки и с работещи светофари.
    + малки разстояния..от единия край на града (да вземем например Тракия или Коматево до другия-например Руската гимназия се стига за най-много за 50-60 минути с ЕДИН рейс)
    + От центъра лесно можеш да се прибереш посред нощ,защото както акзах разстоянията са малки и няма да ти се наложи да вървиш много,най-много час и половина.
    + голям брой магазини,заведения,кина,те три,болници,аптеки и тн.
    + сравнително спокоен град,златната среда-нито има прекалено много хора,задръствания,навалица ..нито е скучно и обезлюдено.
    + малко боклуци по улиците и бездомни кучета (както в София например)
    + С прекрасна архитектура,природни и културни забележителности.
    (Стария град,теметата,Античният театър,Римският стадион и др)
    Е това ли да са +? Града в който живея значи трябва да е по-добре, защото: от единия до другия край на града с автобус са 30 минути, от центъра до вкъщи ми е час (за моя квартал съм чувал, че е като вашето Коматево), магазини не знам, но заведения сигурно имаме повече (поне в централната част), аптеките са през 3-5 пресечки, задръствания има по-малко, навалицата не е като в плд, по-чисто е, бездомните кучета в плд са повече, най-голямата опера на Балканския полуостров е тук, 8000 годишна улица, запазена и до днес, въпреки че е на открито...

По развитие Стара Загора е на 2-ро място в Европа, което за хора като мен не е положителна черта, но повод да изпъкна пред другите

Супер фен Аватара на fake
    пфахахах..да ви пикам на плюсовете
    в Монтана от единия край до другия се стига за 30 минути максимум пеша, градския транспорт е една маршрутка...ма тф не са плюсове за мене
    плюсове - чувстваш се сигурен че няма да те изнасилят или ограбят, въпреки, че се е случвало...има си осветление по улиците, много таксита...
    плюс е примерно че има яки пейки на които се пие през лятото..и многооо...
    минуси....:
    *всички се познават, не можеш спокойно да излезеш без да срещнеш поне 5-6 човека
    *заведенията са чалгарски, избор има между 3 заведения, едното от които е долна пропаднала кръчма, в другото не пускат под 18/каквито има в компанията/, третото ми е омръзнало ужасно.
    *хората се махнаха...всички отидоха някъде да учат, и ми е самотно
    *звееерски много прости селяни....
    *прекалено много полиция
    Boots and braces don't make racists!

Град
    unknown
    Цитирай Първоначално написано от fаke
    в Монтана от единия край до другия се стига за 30 минути максимум пеша, градския транспорт е една маршрутка...ма тф не са плюсове за мене
    плюсове - чувстваш се сигурен че няма да те изнасилят или ограбят, въпреки, че се е случвало...има си осветление по улиците, много таксита...
    минуси....:
    *всички се познават, не можеш спокойно да излезеш без да срещнеш поне 5-6 човека
    *заведенията са чалгарски, избор има между 3 заведения, едното от които е долна пропаднала кръчма, в другото не пускат под 18/каквито има в компанията/, третото ми е омръзнало ужасно.
    *прекалено много полиция
    u vidin e syshtoto
    samo deto nqma mn policiq
    ama ima qko hazart (tova e +)

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Ехх София... само мога да въздишам по града ми,много е добър,нямам думи с които да опиша. Аз лично се чувствам повече от перфектно!

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Супер фен Аватара на HePeAJIeH
    Града ми и околностите му имат доста горяма история и съответно много исторически паметници музеи и забележителности.Шумен не е много населен но мисля чеединствения му минус е че няма много места за излизане и разхождане но като цяло си обичам града

Град
    Стара Загорка
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    развитие?? второ място в Европа??
    по какви критерии???
    футболни ли???
    Футбол...за България сме....бяхме голям отбор. Били сме още по-голям, когато съм бил в течно състояние.

По...хм..инфраструктура Даден беше примера с Берлин, който до толкова е развит, че вече няма на къде. Ако искаш го приемай че до вчера е нямало нищо тук и вече започваме да приемаме еропейски вид...

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    obijavam golemite gradove shumni neznam mn se kefq moq grad e tihi4ak nqma golemi ulici nito zadrastvaniq spokoina rabota 4ak da te otek4i (sava vapros za ruse) xaxa :} mn se kefq kat hodih vav varna sofiq strahotni gradoovee ima si4ko i sa golemi a ruse kato edno golqmo tiho selo
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Виж сега,Аз съм Българче,това че се стига от единия край до другия за 30 минути си е плюс,но градът ти не е толкова индустриално,социално и търговски развит като градовете като София,Пловдив или Варна.

За да е хубав един град,трябва комплекс от фактори,които се самоизключват взаимо,като горния пример:
    от една страна трябва да има добре развита промишленост,от друга да е екологично чист,което няма как да стане..
    от една страна трябва да има повече население (за работна ръка или туризъм),отдруга страна не трябва да има навалица и задръстванията,които са причинени от големите маси хора и тн...

Затова хубав град,означава такъв който е на златната страна и постига сравнителна хармония между тези фактори.
    Такива градове са Големите ,с население над 100 хиляди души,в България те са шест (като изключим София с милион и двеста) : Пловдив,Варна,Бургас,Русе,С тара Загора и Плевен.
    Тези 6те са най-приятни за живеене според мен,докато в София не навлезе явлението субурбанизация.
    Когато субурбанизацията стане практика и е по джоба на всеки средностатистически човек,София ще стане и най-добрия град за живеене,според мен.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Град
    Стара Загорка
    Веско тоя път уби рибата. Шапка му свалям!

Град
    Лапландия!?
    Малък град,не ме кефи всички се познават и квото стане до седмица всеки от познатите ти го знае,но пък за сметка на тва Пловдив е на 18 км и няма проблем

Софиянец - Ловчанлия
    Не не съм поредният "селянин" , пришълец В софия , просто майка е ловчанлийка , бащата кореняк софянец
    Ловеч го обичам повече , за софия е явно има всичко , проблема ( или поне моя проблем ) е градският транспорт
    Що се отнася до Ловеч по хубав град за мене няма
    Плюсове
    Много са
    -Сравнително многобройно младо население
    -Готини хора
    -Хубав град , Покрития мост , римската крепост , вароша
    -Лятото привечер мн обичам да се разхождам , града сякаш цъфти ,хем си в провинцията хем не
    - Лочанлийки са много красиви )) (sun)
    - Последно , но не на последно място от 10-12ти май КЪДЕ са DMX & DAVID GUETTA а ?!?!

Минуси
    - Големи алкохолици бре ( макарче за мене тва не е минус)
    - Скъпо е , като за малък град излиза бая скъпо
    - Ако не познаваш добре града можеш да се натъкнеш на много неподходящо място в ммного неподходящо време

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Pффф,аз съм от село Димитровград,не се бъркайте,че завършва на град,тва е зрителна измама.

Моя град е създаден от комунистите,кво повече да кажа,баба ми е по-стара от града ми Миналата година,навършихме 66 години...ахахахаха.
    Много е мръсно,най-големия пазар е при нас,яко цигани се пазарят на пазара,имаме 3 парка,единия е много хубав ама много не го подържат Добре,че е Хасково,да ходим там да си купуваме дрехи,който след първото пране,пак ще стават за носене.Ходим и в Хасково на дискотека,имамхме някви малумни дискотеки в ДГР ама ги затвориха.Не съм доволна.София не я харесвам,има един град който харесвам и тва е Сандански

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Цитирай Първоначално написано от fаke
    минуси....:
    *прекалено много полиция
    Когато бях в Монтана, това което ме шокира бяха точно полицаите. Имаше по 2-3 на почти всяка пресечка.

Мега фен
    Град
    Utopia..
    sh3_1s_7h3_0n3, май трябва да се държиш малко по-възпитано
    а че изобщо не си гледаш работата е отделна тема

няма какво толкова да ви го хваля града, в който аз живея

Град
    Стара Загорка
    Цитирай Първоначално написано от _Becko_
    Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Веско тоя път уби рибата. Шапка му свалям!
    Разгледа ли снимките? Има много интересни снимки и действително има какво да се види!
    Не знам. Гледах някакви снимки, май от теб беше линка, и определено много ми хареса. Аз съм идвал...2 пъти и 1 път само минах през града. Ама преди и след концерта, или след оназ тежка вечер (когато спахме у вас), познай колко съм разглеждал

за столицата не може да се каже,че е най-хубавият град за живеене.

Всъщност Видин е тъп гаден смотан мръсен град...
    Няма нищо...кафета...има няколко сичките се превърнали в некви чалгарски сборища.Дискотеки,не че ще ида,ама и те са чалгарски сборища...
    Парка на Дунава става...има някви дупки там...освен ако сичко не е задръстено от баби и дядовци(ебаси имам чуството че тука бабите са 5 пъти повече от другите хора).И общо взето най-забавното тука е като излезеш някъде да си намериш симпатична пейка/дупка/...може и на капията да се насадиш отгоре...или на дунава(ако не е залял половината парк хаха)...
    Най-якото е Баба Вида ...особено вечер като светнат лампичките е страшно яко е така да си седиш и да го гледаш...
    Всъщност града е адски красив нощем (:

Мега фен Аватара на Pedigree
    Град
    на стола

Харесвам града си,има много забележителности.Супер яко е да се разхождам из Самоводската чаршия или да крача гордо из Царевец.
    Има няколко заведения,в които мога да си кисна постоянно и няма да ми омръзне.Има места,на които мога да седна с добра компания и да си говорим,без да има кой да ни притесни.Най-много обичам,когато дойде пролетта и майките започнат да излизат в парка с децата си,а аз стоя на някоя пейка и им се радвам.

Ето малко снимки :

Обичам Велико Търново!

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Аз съм от малък град.
    Не ми харесва особено много, но си го обичам.
    Вярно няма дискотека, но има доста приятни кафенца.
    Обаче хоратата със селски манталитет.
    И имат много предразсъдъци.

Напоследък забелязвам развитие на инфраструктурата и строителството.
    Разбира се, увеличават се и възможностите за развитие.
    А най-големия плюс на града е, че е на 7 км от Велико Търново

Много обичам, когато вън е топло и слънчево да се разхождам към Камъка и Хижата.

Най-голямата трагедия за града ни:
    # 1922 г. - В Г.Оряховица за пръв път е открит Мострен панаир
    # 1925-32 г. - Г.Оряховица е средище на международен Мострен панаир
    # 1932 г. - Горнооряховския панаир се премества в Пловдив

Иначе много харесвам Пловдив, Смолян, Варна, Русе
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Еми.
    Морето сините вълни. Пясъка в косите, голите жени....

Па Варна моята първа и последна любов.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си