Първоначално написано от
Гупи
знаете ли, че заради такива като повечето от изказалите се тук, са измрели повече хора, отколкото в последните локални войни?
това е един изключително любопитен феномен...в духа на горните съждения относно Древността, Средновековието и прочие, не ви ли се струва малко странно това парадиране с физическа форма? нещо като оперение при птици, рога при някои копитни, физическа сила при примати и т.н.
съжалявам, ако ще разочаровам студента по право, но през 21ви век водачите на човешкото общество не се избират по някой от гореописаните признаци. факт е, че ако човек наблюдава представителната извадка от тийнейджъри в този сайт, може да остане с погрешно впечатление, но все пак се надявам да приемете думите ми на доверие. по-просто казано - естественият отбор в нашето общество не се извършва на база външност. "дебелите" остават поколение, което също е предразположено към наднормено тегло и всякакви свързани с това болести. голяма част от анорексиците измират, без да са предали гените си. хората, които имат по-голям мозъчен капацитет, се издигат в обществото и успяват да се размножат, без значение слаби или не.
единственият резултат от вашата дискриминация спрямо пълните хора е личното им нещастие и чувство за малоценност. ако това е целта, продължавайте в същия дух. на мен реално не ми пука - бях и 85 кг, бях и 57. минах и през анорексия, и през наднормено. надживях и двете и трудно някое подмятане може да ме извади от равновесие вече. но пък и това си е форма на естествен отбор - по-силните психически винаги оцеляват...