питаш защо.. защо изобщо питаш след като не си способна да проумееш отговорите.. просто задръстеното ти с общоприети разбирания някакви форми на поведение възприемащо се за нормално, съзнание никога няма да прекрачи границата на комерсиалното, материалното и ще бъде моделирано единствено и само от обществените схващания за света.. защо да ти обяснявам тогава?
способна ли си да възприемеш живота си като сън.. поредица от хиляди състояния, хиляди чувства, хиляди твои Аз.. да преживееш всяко едно усещане на което е способен човек но хиляди пъти по-силно.. да летиш от щастие, да умираш от страх, да откриеш рая и ада в съзнанието си..
..и накрая разбираш, че всичко е плод на съзнанието.. светът е такъв защото ние го осъзнаваме като такъв.. а всъщност има мн повече..
хах какво мислиш, че е човешкият живот.. че има някакъв смисъл може би.. ха търсиш щастие и свобода.. как можеш да бъдеш свободен в нашия свят.. като си купуваш модни дрешки? ходиш по клубчета? търсиш си богатия батко? и искаш да станеш нещо си? може би това е смислено?
..а какво остава след теб? нищо.. идваш от нищото, викваш два три пъти и ставаш отново на нищо.. тогава защо да се затормозяваме излишно?
а може би животът е преход между две вечни състояния на свободна енергия.. може би е наказание за отминали грешки.. може би е експеримент.. може би е просто грешка на еволюцията? незнам.. ти знаеш ли?
ха защо? и аз питам защо трябва да живея в такъв свят, в такова общество.. кой е казал, че това е правилно? кой определя кое е стойностно? кой отсъжда виновен и невинен? защо да се съобразявам с някаква машина, която иска да ме превърне в част от икономиката, от бездушието, от този объркан свят..
..там, отвъд онова, което виждаш, което мислиш, което някога ще осмислиш има мн повече.. но то е невидимо, неосъзнавано, невъзприемано, неповярвано..
допускам всички варианти.. ами ако нищо от това не съществуваше? ами ако живееше в общество в което тревата се използва от поколения.. ?
сега е така.. сега виждаш това.. утре кой знае.. просто отвори съзнанието си и спри да мислиш и започни да усещаш тогава ще си отговориш на въпросите..