Лично аз вярвам в такива неща .. Ще се усмеля да разкажа една история която ми я разказа най добрата ми приятелка и съм я казвала на много малко хора може би 2 или 3ма .. И не искам реплики от сорта "тая па кво се филмира" или тем подобни .. Тя се е страхувала да каже на някой точно заради такива неща .. Та ето я и историята и.
Веднъж с тази моя приятелка отидохме на моето село и се качихме на горния етаж в спалнята да оправим багажа и т.н .. След като това стана понеже там има от старите телевизорчета и много трудно ловят програма ии ние не го и включихме.Легнахме на леглото беше към 2 на обед нямаше какво да се прави и аз я попитах "Абе ти вярваш ли в такива ненормални работи като духове и т.н ,попитах я умишлено,защото исках да и кажа нещо което ми се случи на мен и ако ми беше казала "не" нямаше и да се опитвам,щях да знам,че няма да ми повярва.Тя каза "Да вярвам щот ми се е случвало ама до сега съм го казвала само на една близка приятелка от село и незнам ако ти го кажа дали ще ме разбереш" аз любопитната веднага казах казвай казвай,а тя вика да не би като ти кажа да не ми повярваш,знаеш че тебе няма да те лъжа искам да знаеш всичко за мен.Аз естествено казах,че щом вярвам в тези неща ще повярвам и на нея.И тя започна да ми разправя как като е била малка са си купили къща в едно село - Тръстеник.Преди да я купят там хората дето я продавали им казали че в детската стая е имало убийство (момиче (бебе) и майка му) . Баща и казал че тва са глупости и купили къщата.Една вечер бащата на мойта фр станал да иде до тоалетна и тя останала сама на етажа и понеже я било страх от тъмното станала да светне лампата и видяла няква жена в огледалото след което много се уплашила и баща и дошък и като чул какво е видяла и казал че тва е плод на детското и въображение.На следващата вечер както лежала видяла в огледалото че някаква жена стои до нея и я гледа и тогава едва не припаднала разпищяла се,събудила техните .. Ии баща и отишал до свещенника в селото и той им казал да изкопаят дупка в двора и заедно с едно огледало да заведат духа (ако имало такъв) до нея и да го вкарат вътре.На същата вечер оная откачената от огледалото пак била до леглото на мойта фр и тя се разпищяла отново и баща и решил да пробват това което им било казано и взел едно огледало и тримата (майка и,баща и и тя) тръгнали към двора обаче майка и забелязала в огледалото че някаква мърлява върви след дъщеря и и я гледа без да се отделя от нея.Стигнали в двора и насочили огледалото срещу духа тогава той (духа) погледнал моята фр и тук била смешната част - погледнал нея,изкопаната дупка (ако може да се каже гроб) и моята приятелка само казала "да да" ти влизаш там ! И след половин часово стоене там оная кво се спогледала и скочила в дупката после се появило върху нея някво бебе без глава и докато не ги закопали оная стояла с отворени очи и след тва продали къщата.
А и същата тази моя приятелка има едно друго село Садовец, но не съм сигурна дали там или в Тръстеник имало няква къща дето се разправяло че две момичета сестри викали Дама Пика след което на сутринта били починали и при тази къща никой не припарвал дори коли не минавали оттам и всички къщи околко нея били пусти.Даже няква бабка се решила да влезе а нямала такива сериозни болести и след като излязла получила инфаркт точно преди да влезе в нейната си къща,а пък друга влязла изпищяла и сега къщата е оградена там от полицията не се пускат хора до това място ако искате проверете да видите че не ви лъжа селото пак ви казвам или Садовец или Тръстеник и там е издигнат паметник на който е написано какво се е случило на мястото .. ако искате вярвайте на това което ви разказах знам че всеки си има мнение :P
Колкото до авторката незнам .. не ми се вярва тези "духове" да ти направят нещо спи спокойно