- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Исках да споделя!
Наистина това тегло за тази височина е напъъълно нормално,но щом казваш явно има някакъв проблем.Добре спряла си сладките и хляба това е супер,но спри и тези диетиsun13 ами тежа около 59-60 кг и съм 171, 172 някъде. Сега, за някои момичета това може да е ок, но за моята фигура не е. И повярвай, спряла съм сладките и тестените неща отдавна. Почти съм ги забравила вече, рядко хапвам от тях, но понякога стигам до натъпкване, заради диетите, по едно време се бях изплашила, че имам булимия.Както сама казваш след тях се натъпкваш отново със сладки и всички усилия се загубват.Просто престани да се лишаваш от толкова храна и започни да се храниш пълноценно.Мога да ти дам няколко съвета за пълноценно хранене:
1.Първо се храни по-малко 5-6 пъти дневно вместо 1-2 пъти ,но обилно.Когато си гладна метаболизмът ти се забавя и организмът ти изгаря по-малко калории.
2.Наблягай на меню с богато съдържание на фибри - ядки,бобови растения,зърнени храни,плодове и зеленчуци.Те засищат и много по-бавно се трансформират в мазнини.
3.Яж повече риба и храни съдържащи мастни киселини.Те ускоряват метаболизма.
4.Предпочитай пресните храни,тъй като при кулинарна обработка се разграждат незаменимите мастни киселини.Освен това в готовите храни има повече захар и сол ,които трябва да отбягаваш![]()
5.Намали приема на пържени и мазни храни - маргарин,краве масло,сметана,тлъсто месо.По - добре консумирай риба,пилешко,меса без тлъстини и обезмаслено мляко.
6.Понякога можеш да ядеш и люти подправки,които стимулират метаболизма.
7.Не съм пробвала,но съм чувала,че зеления чай стимулира отслабването.
8.МНОГО ВАЖНО - Намали алкохола - ттой е висококалоричен и стимулира апетита.
Надявам се да съм ти помогнала с тези съвети и се надявам вече да спреш с тези диети - както виждаш има далеч по-ефективен начин да отслабнеш с няколко кг.Мога да ти дам линк към един клип с упражнения на Кармен Електра и един фитнес инструктур .Упражненията са доса натоварващи,но аз ги правя и наистина има резултат при мене.Ако искаш се запиши на плуване,танци,тенис ходи повече пеша и не ползвай асансьор.
![]()
Да караш хората да се усмихват чрез твоята усмивка те прави мн щастлив!Да накараш хората да са щастливи заради твоето присаствие те прави специaлен за тях!А да оцениш всичко това и да го запазиш толкова красиво ти трябва чисто сърце!А твоето какво е?