Причините за косопад могат да са много.Попринцип косата непрекъснато се обновява.Но има 2 периода в годината когато пада изключително много(след което се възстановява, но по бавно) - пролетта и есента.На мен всяка есен ми пада страшно много косата, но до средата на зимата се възстановява.Други причини поради които може да ти пада косата са:
-На 1во място многото третиране с препарати, преса, сешоар, маша и пр.
-Хормонални смущения
-Липса на витамини и минерални вещества.
Голяма грешка при повечето хора е, че когато започне да им пада косата, започват да използват най-различни продукти против косопад.Смесицата от тази химия затормозява допълнително косата.
Като за начало престани да я третираш.Може да не ти харесва формата и без намеса на преса или маша, но за известно време прекрати употребата им.
Разресвай редовно косата(НО БЕЗ ДА Я ТЕГЛИШ И СКУБЕШ!!!) и я остави да пада свободно.Връзването на косата със ластик е също толкова вредно, колкото и третирането.
Можеш да си позволиш да използваш маска против косопад (НО САМО 1!!!)
Другото, което можеш да направиш за нея е една стара рецепта, която знам от бабичките на село
Набери си от някъде листа от брашлян.Можеш да си го купиш и от аптеките.Но по добре да не са изсушени листата.
Слагаш една тенджера с вода на котлона и вариш листата(за препоръчване е около 2 шепи листа в малка тенджерка).От всичко това, ще се получи отвара(няма никакъв мирис спокойно).Прецеждаш я в едно шишенце и след всяко измиване на косата с напоен памук в тази отвара си мажеш корените на косата.Не се измива нито трие с кърпа.Просто остави после косата да си изсъхне сама.
Е надявам се да съм ти била полезна