- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Kaloriikite
Olioto i zehtina....zehtina e po polezen no po kalori4en li e ot olioto ili obratno?Ne go pi6e na opakovkite pone az na takiva se natikvam...Kakto i Bakerolls-a za6to nikude ne pi6e kolko kalorii nito maznini i t.n bi trqbvalo...no vse pak pitam tyka ...:P
Эехтинът е по-полеэен ,но и по калоричен.И то эначително.Имах една табличка с калориите ,но нэ къде е ,а и не ми трябва де.Но съм 100% сигурна,че эехтинът беше по-калоричен от олиото.А иначе по въпроса с опаковките-явно не можеш да го видиш.Няма как да няма табличка със състава.Там пише калориите,но в килокалории.
[size=7][b][u]fosse cos
zehtinyt se izpolzva za dieti ne e tolkova kalori4en kolkoto olioto za6toto zehtinyt e napraven i izve4en ot rasteniqta i e naturalen a v olioto koi znae kakvo slagat ..
първо:ЗЕХТИНА СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ ДИЕТИ
АКО ГО незнаеш аз ти казвам а олиото е много по калорично нопримир изяш по-добре една филия или 1 парче пица от колкото 1 пакетче да речем семки или чипс.![]()
По-голяма простотия не бях чувалаПървоначално написано от krasivata_luvica
![]()
[size=7][b][u]fosse cos
На Бейкролс наистина няма табличка, както и на кроасаните на Севън Дейс..те нали са на една фирма..Първоначално написано от Presley`n`Sum
znam pooburkax malko dumataПървоначално написано от Presley`n`Sum
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ne e na mqsto
![]()
![]()
![]()
Сегурна съм,че на бейкролса пишеше колко калории има...но утре ще си вэема все пак да видяПървоначално написано от UnaBle_to_LoVe_U
Ама съм 98% сиг ,че има, а на кроасаните 100%.
[size=7][b][u]fosse cos
мани я думата,не е вярноПървоначално написано от krasivata_luvica
![]()
![]()
![]()
[size=7][b][u]fosse cos
Зехтина има 884 калории на 100 милилитра
Олио слънчогледово също има 884 калории на 100 милилитра.
И двете са еднакво калорични. И двете са на 100 мазнини! Един грам мазнина има 9 калори. Следователно 100 грам има 900. Малката разлика (от 16 калории) е заради невъзможноста да се получи абсолютно чиста мазнинина от растения.
Зехтина не е диетичен. По-полезен е понеже не се рафинира и не е генно манипулиран. Освен това съдържа омега 3 и 6 мастни киселини (полезни).
Слънчогледа и рапицата (от която се прави течното растително олио) са генно манипулирани.
Бейк Ролс е боклук. Предлагат ви препечен бял хлеб, който е и мазен (с хидрогенизирани ВРЕДНИ мазнини), солен и има консерванти.
Сухар= препечен хляб. Сухара не е диетичен. Той е просто хляб! освен това докарва запек.
Не,не е.Стига сте говорили глупости!Эехтинът е по-калоричен!Първоначално написано от krasivata_luvica
![]()
[size=7][b][u]fosse cos
ne ne si pravaПървоначално написано от Presley`n`Sum
olioto est.4e e po kalori4no
![]()
Като не си наясно по-добре си эамълчи.Първоначално написано от krasivata_luvica
[size=7][b][u]fosse cos
abe nali kolko xora sa mi kazvali q ne me vbesqvai tuka![]()
Абе мацка не ми е до караници!Първоначално написано от krasivata_luvica
Но малко мисли ,като говориш!Эехтинът е по-калоричен!И най-големият тъпанар го энае това!Неэнам кой ти го е каэал,но не се иэлагай!!!!
Яйде живи и эдрави![]()
[size=7][b][u]fosse cos
Не разбрахте ли, че и олиото и зехтина са растителни мазнини и са еднаквао калорични!
Стига сте се карали и обиждали!
Мацки, един мой роднина е диабетик и му преопоръчват зехтин вместо олио..направете си извода.![]()
"Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."