.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Осъзнати сънища

Някой, ако знае нещо, или му се е случвало да каже.

Миналата година правих реферат по Психология по този въпрос. Чела съм го този втория линк, който си дал...интересно е.
    Честно казано случвало ми се е да знам, че сънувам, но тогава единственото, което се опитвам да направя е да се събудя /и успявам/. Така че не съм си правила разни експерименти, а и нямам такова намерение, предпочитам да живея в реалността.

Голям фен
    Град
    In the bottom of heaven...
    Хах.. Досега не съм знаела, че сънувам.. как беше... осъзнато. А и като прочетох този сайт разбрах, че доста от тези методи съм го правила несъзнателно... А това как да го разбирам...

Аз като бях на 4 или 5 и абсолютно всяка нощ сънувах едни вещици.
    Един път цял денси повтарях 4е това е само сън и когато по4нах да ги сънувам те ме преследваха и ме заобиколиха в мойта стая и ак бях до телевизора и помня и досега думите: ТОВА е само сън! след което натиснах коп4ето на телевизора и се събудих.
    Беше наистина странно!

Guest
    Ta az tova go pravq vsqka no6t ot kakto se pomnq
    i to bez da izpolzvam nikakvi "tehniki"
    prosto imam edno takova vaobrajenie deto nikoi go nqma

Guest
    6te go probvam.az redko pomnq kakvo sunuvam,no dokato sunuvam ne se se6tam da proverq dali e sun.sigurno e mnogo qko da vladee6 suni6tata si.

Случва ми се да имам осъзнат сън. Аз сънувам към 9-10 часа сутринта, и когато събота и неделя спя до късно, мога да равия осъзнат сън. Просто започвам да се събуждам, докато сънувам, защото вече съм се наспала, и започвам да си доизмислям съня. Обаче след 10-15 минути се събуждам напълно.
    Случвше ми се често, когато бях малка и като почнех да сънувам чудовища, преди още да съм се уплашила, просто си казвак "Чудовища няма. Това е сън. Събуди се." и се събуждах.
    Само веднъж развих по-дълъг осъзнат сън. Каних приятели на гости или на рожден ден. Дойде и Шварценегер. Имах прислужничка, която беше сляпа. Започнаха да стават някакви странни неща, всмисъл вратите да се отварят и затварят сами и разни неща да изчезват. Нещо започна да ме съмнява в прислужничката. Тук започнах сама да си измислям съня. Приятелите ми си тръгнаха, но Шварценегер си беше забравил очилата. Аз го догоних пред блока и му върнах очилата. Влязох си пак в къщи, но беше тихо. Прекалено тихо. Отидох в кухнята и там прислужничката ми ме нападна иззад вратата с огромен нож! Имаше страшни очи и Ужасяващо Огромна злобна усмивка с остри зъби. Повалих я, и тъй като вече бях изплашена, скорих от прозореца, за да се събудя. И се събудих.

Цитирай Първоначално написано от dark_angel3
    Чалгата.... това е най-зеленият сопол от дълбоките ноздри на България

Супер фен
    това го бях чела отдавна.. мн ми харесва идеята и няколко пъти се опитвам да го пробвам само че когато разбера че сънувам и се събуждам веднага..

Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от mysterious angel
    Случва ми се да имам осъзнат сън. Аз сънувам към 9-10 часа сутринта, и когато събота и неделя спя до късно, мога да равия осъзнат сън. Просто започвам да се събуждам, докато сънувам, защото вече съм се наспала, и започвам да си доизмислям съня. Обаче след 10-15 минути се събуждам напълно.
    Ама не става въпрос за това.
    Имам един приятел, който е лудо зарибен по това нещо и си практикува колкото може. Идеята е, че ти си напълно заспал през цялото това време, но просто осъзнаваш, че сънуваш, което те прави не по-малко заспал.

Обаче има 100% неща, които е хубаво да правиш, за да успееш да го постигнеш това нещо - водене на дневник, трябва да си лягаш горе-долу в едно и също време, някфи такива раути.
    А за това как се сещаш, че е сън - имаш си разни хинтс, които като видиш знаеш, че сънуваш.
    Абе всъщност е супер интересно, но трябва съсредоточаване.

Най-добрия сайт, който съм чела по темата ми се струва, че е www.ld4all.com

Saatana vittu perkele hate crew!

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Хъх яко...аз принципно си помня последния сън преди събуждане и ми е мн яко щот обикновено преди да стана окончателно алармата ми звъни поне 3-4 пъти през 10мин..и като стан да я изключа връщайки се в леглото си доизмислям как продължаваа съня и тъй секи път...

bi bilo mn`qko ako mojeh da kontroliram sunishtata si..

Guest
    samo az li ne6to ne shvanah?

Супер фен Аватара на radito
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    samo az li ne6to ne shvanah?
    споко и аз така!
    Let The BEAT Control Your Body

да..би било добре..поне да ги помня. напоследък имам странни сънища. само знам че са странни но не си ги спомням. един път бях в библиотека..за да се срещна с един човек- някакаъв познат. еи такива глупости., добра идея е да си държа дневник на сънищата май.
    а..смешно е но..как да спрем да говорим на съня си? или да не ставам да тръгна нанякъде и по пътя да се събудя изведнъж? щото имам и такива проблеми..
    като гледам доста проблеми станаха..

асд
    Guest

Re: Осъзнати сънища

Цитирай Първоначално написано от Jordanstein
    Видях на едно място, че някой говорят за т.нар. "осъзнати сънища", че човек може да се научи да контролира сънищата си и те да са много по-реални от обикновените. Демек влизаш в Матрицата и правиш каквото си поискаш.

Ето някакъв сайт по въпроса:

Някой, ако знае нещо, или му се е случвало да каже, твърдо съм решил да го направя.
    Имал съм не малко осъзнати сънища и те са все кошмари.
    Всичко започна когато в един сън се случиха доста не реални неща и по едно време си казах "абе тва е сън" и реших уш на шега да се ощипя. За мое очудване като се ощипах не усетиг болка и си казах "с стига бе" и се ощипах още няколко пъти докато не се събудих.
    Това беше първия път когато осъзнах, че сънувам.
    След това имах още доста сънища при които ще шипах и съответне осъзнавах, че сънувам след което се бъдех. Но на скоросънувах още един ожасен кошмар. След като се ощипах този път не се оспях да се събудя. Изпаднах в паните без да мога да контролирам съня си. Не знаех как да се събудя и да се "измъкна" от гадния кошмар. След определено в което се бях паникьосал, че този път не мога да се събудя изведнъж се събудих. Сега чета техники за контрол на собствения си съм и съм сигурен, че следващия път когато осъзная, че сънувам ще мога да променям съня си по покъвто начин искам. Всъщтност причината да пиша в тази тема е, че я намерих в гугал защото сега в момента търся информация и така попаднах на темата.
    А сънят който описах последно е от тази сутрин и това ме накара да се замисля и да си припомня повечето осъзнати сънища до момента.

Голям фен
    Град
    sf
    i ti se vruzva6 na takiva gluposti?!

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Гледах един доста добър филм на подобна тематика. Waking life се казваше...
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Супер фен
    Когато бях по малка и се кефех да сънувам еднно място.
    Една вечер преди да заспя си казах "Сега насън ще си кажа,че искам да отида там и ще отида."
    И го направих........и успях!Беше супер!
    Или пък аз мнн често сънувам е летя и летенето ми в сънищата е все едно плувам и скачам във въздуха.И когато поискам успявам!МЕГА ЯКО Е !

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Понякога и аз незнам как, успявам да си контролирам сънищата.
    После ме хваща яд, че нещата не са реални.

Супер фен Аватара на SpAcE_LaDy
    Град
    София // www.trancebg.com
    Яяяя! За първи път чувам за такова нещо.. но честно казано много пъти съм имала сънища, в които се случва нещо гадно и примерно в съня ми съм с някой приятел и аз му казвам "Спокойно, това е моят сън, няма страшно".. имала съм такива осъзнати сънища, но все пак примерно ме е било страх да направя нещо необичайно в съня си.. въпреки че знам, че сънувам..
    Аз лично много често преди имах циклични сънища.. един сън се повтая всяка вечер в продължение на седмици.. един такъв сън ми беше скачане от много висок мост.. скачам.. оживявам.. адреналина ми се покачва.. но аз пак отивам и пак скачам.. и така целия сън скачам и скачам..
    винаги сънувам или нещо гадно или някакъв цикличен сън.. а понякога сънувам и други сънища, но всичките са адски фантастични.. а и на сън не мога да крещя.. само да говоря мога.. но не и да крещя.. ужас.. тва съня е много странно нещо.. направо да не повярваш, че в действителност един сън трае 5 до 7 секунди.. :O

Голям фен
    Дали контролираш съня, или сънуваш, че го контролираш?
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Бунтар
    Ами ти за да го контролираш,трябва да го сънуваш.

А бай дъ уей , снощи бях навита да го контролирам ама забраих

Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от Бунтар
    много парвилен въпрос!
    Това че го осъзнаваш може би е част от съня или си полу буден!
    И все пак всичко е игра на мозъка.
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си