.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 105
    Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Дона е права....

Не мисля, че трябва да се съобразяват с нас, може би избират да пътуват рано сутрин(примерно лятото), защото наобяд и следобяд е огромна жега, как ще се отрази лашкането в автобус и жегата на възрастен и болен човек? То на мен ми става лошо по това време, а не знам за тях...

Не всички пътуват по пиковите часове, а и както казах и те си имат задачи и си преценяват хората.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Аз не забранявам. Бъркаш. Дават им се права да е безплатно в определено време. Както навремето в една компютърна зала бяха дали голямо намаление в рядко посещавано време, за да имат печалба, а и всички хлапаци от залата да играят тогава, защото това намаление беше само за хора под 16 години. И това ли беше дискриминация? Та и тук идеята е такава. Дават им се права в определено време, за да не става тъпканица в автобуса. Аз не решавам кой и кога, ами искам да се поизравнят правата. Защото в момента им е почти безплатно и те затова претъпкват автобусите по всяко време. Ако се направи, така че да е безплатно в ненатоварените часове, а в осталите да е равна цената с мен съм съгласен да отстъпвам, но тогава и възрастните няма да посещават автобуса по това време де. От това печелим всички и те ще има къде седнат, и ние.

Супер фен Аватара на _donna_
    забавно ми е,това с безплатното време е жестока манипулация на хора с ниски пенсии.бъди човек,ако обичаш..

Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Аз съм от провинцията и тук възрастните хора си плащат(по мое наблюдение), колкото всички останали. Далеч не им е безплатно.

Супер фен Аватара на _donna_
    не,той говори принципно,че ако се въведе един безплатен отрязък от време,всички баби ще се возят тогава и положението ще е на шест..

Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Да, а тогава пък младите пак ще скимтят, че им се наложило да пътуват по това време, а има много дърти. И ще се държат също като бабичките, които толкова не понасят.

Да, точно това имам в предвид. Може и да е манупалация, ама им се въвежда безплатно пътуване, не е да им се забранява нещо.

Иначе човек, ако си плаща колкото останалите... окей, но във Варна има някакви карти, които за един месец излизат колкото 4-5 пътувания, а за шест месеца има още по-голямо намаление и им излиза почти безплатно на последният план. Да, те нямат пари, а и те трябва да имат и те ги имат, даже са им повече. Това което искам аз е в непиковата част те да нямат никакви задължения, а в пиковата същите като нас.

Вече се повтарям за пореден път, надявам се да сте разбрали идеята ми. Но тя така или иначе няма да стане реалност.

бтв смятам да ставам диктатор, за да изпълня идеите си за един по-хубав свят.

Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Аз те разбирам и в никакъв случай не се заяждам с теб. Уважавам мнението ти, съгласна съм, че е кофти ако пътуват в пиковата част по прищявка, но както ти казах, че мисля, че в повечето случаи е така. Възрастните хора също имат техни си проблеми и задачи, принуждаващи ги да пътуват по това време. Като са стари, да не би да са без задължения и работа? Това мисля аз..

Може би един ден ще ги разберем.

Офф:
    Цитирай Първоначално написано от sherry
    Като са стари, да не би да са без задължения и работа?
    Ами аз гледам как си измислят сами някаква глупава работа, за да да имат какво да правят. Не че е лошо, но все пак не трябва да се пречи на тези, които имат някаква реална работа.

Иначе това, което е лошо при тях е, че все още искат да бъдат полезни на някого, а обикновено не могат и става обратното ние сме им полезни на тях, а не те на нас и ако го осъзнават това ще ги измъчва много.

А по темата вече си изказах и мисля, че няма какво повече да кажа.

Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Цитирай Първоначално написано от Забавно ми е
    Офф:
    Цитирай Първоначално написано от sherry
    Като са стари, да не би да са без задължения и работа?
    Ами аз гледам как си измислят сами някаква глупава работа, за да да имат какво да правят. Не че е лошо, но все пак не трябва да се пречи на тези, които имат някаква реална работа.

Иначе това, което е лошо при тях е, че все още искат да бъдат полезни на някого, а обикновено не могат и става обратното ние сме им полезни на тях, а не те на нас и ако го осъзнават това ще ги измъчва много.

А по темата вече си изказах и мисля, че няма какво повече да кажа.
    Хм, не мисля, че са безполезни. Баба като идва лятото на гости тук при нас, ужасно много помага на мама! Готви постоянно, чисти, когато се чувства добре, като съм била малка ме е гледала...Дядо ми на село...Болен е човека, стана на 70 и нещо, но намира сили да си поддържа двора и да се грижи за животните си. Възрастните хора не са безполезни...

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Гледам винаги да сядам от вътрешната страна и оставям моралните дилеми на съседа до мен

Ставам като видя, че някой има по-голяма нужда от мен да седи.Защо? Никога не съм се питала защо просто така съм възпитана.

Само на бременни
    На който му се убива време...

Обикновено ставам, а ако не съм изморена въобще не сядам. Отстъпвам място, защото иначе просто почва да ме гризе отвътре, че не съм го направила. След това ми е гузно. Кофти е да видиш някоя баба с бастун да няма къде да седне, пък ти на 15-16-17-18 да си клатиш краката. Трябва да има уважение и съчувствие.
    Успеваемостта е прaвопропорционална на желанието.

за бременни жени ставам, за децата-енергични са и могат да стоят прави. За възрастните-не за всички, защото има някои които са адски нахални и груби,но например някой който едва се държи на краката ставам разбира се, а когато хич не съм изморена стоя права дори и да има много свободни места.

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от N0_feAR
    ..а когато хич не съм изморена стоя права дори и да има много свободни места.
    Уф, това ми напомни за една случка преди 1-2 години. Отивам на даскало, 7 и 30 сутринта, едвам гледам с половин око, спи ми се, качвам се за 1 спирка в един автобус, в който по случайност имаше 5-6 всободни места, сядам си аз за около 2мин. и като наближава следващата спирка, 2 възрастни дами почват да ме обсъждат как съм седнала за една спирка... Много им се ядосах, но не казах нищо само ги изгледах пренебрежително де, спеше ми се, не ми се разпрявяше, но пък някаква жена хубаво ги нахрани.
    Забравих да кажа, че въпросните дами също бяха седнали и не съм ги ощетила по някакъв начин..

Повече от фен
    ами за бременни и жъзрастни ставам или пък ако някой има спешна нужда да седне, не се правя. Понякога се дразня супер много, веднъж,чакам си да се кача и не се блъскам изобщо, движа се с тълпата,при което изведнъж от дясната ми страна се подава една сбръчкана ръка и тръгва да се хване за парапетчето и да се качи на стълбата,някфа бабичка.Аз естествено се помествам за да мине ,а отзад някфа баба пак ме бута и ми разправя: 'ма дете, помогни на жената да се качи' ...е...тя беше по-голяма от мене,кфо да я гушна и да я кача ли,все пак съм момиче и то не мащабно ...бутнах я там леко да се качи,ма нищо повече не мога да направя

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Ставам на всички изброени..даже веднъж станах на една циганка която беше със съпруга си и бебето им в количка..ама то стана некво гадно.Те се качват и тя тъкмо да седне на едно свободно място и неква възрастна жена се промуши между количката само дето не я бутна и си сенда най-нахално на мястото.Циганката се примири и съпруга и той..не тръгнаха да се разправят...и аз и казах да дойде да седне на моето място .. тя седна и мъжът и ми благодари и каза че на някой хора ... и на там не чух щото скапания трамвай дрънчеше много.Сега някой хора ще кажат защо съм станал на циганка..еми беше с дете пък и неведнъж съм ставал свидетел как цигани на моята възраст отстъпват място на възрастни жени..така че не мисля че има нещо лошо.
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

na bremenni jeni da
    na malki deca da
    na straci da ponqkoga kat se seta

Цитирай Първоначално написано от Barbie
    Отстъпвам място на възрастни хора и бременни жени. Дечурлигата са достатъчно енергични.
    И аз така!
    Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!

Отстъпвам място само на бременни жени !

Супер фен Аватара на Momchence
    Град
    София
    Точно по тая причина рядко сядам в градския транспорт. Все ще има някой, който повече се нуждае от мен да седне. Ако не се чувствам ок или е сравнително празно и има места тогава сядам...иначе ми стига да се подпра някъде
    Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!

Супер фен
    Град
    Мене ме нема в целата схема
    Цитирай Първоначално написано от Sam90
    Само на бременни

Цитирай Първоначално написано от koalka
    Цитирай Първоначално написано от vra4ka
    krasivata_luvica ти каква си да обиждаш и да не уважаваш възрастните хора. 90% от тях са направи много достойни за уважение неща.
    И ти ще остарееш, от там няма мърдане! Мери си приказките!
    Ако можеха щяха да ходят с лумузини до пазара, но я нямат тази възможнсот! С 80лв. пенсия ще ходиш до другия край на града за 20ст., а няма да ги даваш за някаква дрешка!
    Страшно грозно е да неуважаваш, да не говорим да се подиграваш, на хора, които нямат същите възможности като теб! Не защото са по-глупави, а защото обществото ги е поставило в тази ситуация!
    Аз не се подигравам, ни най-малко.Уважавам ги.Но и те трябва да се съобразяват, че и млади хора използват градския транспорт, а не да тръгнат в най-голямата блъсканица в 7 часа!Аз далеч нямам големи възможности, но поне да изчакат 2 часа, когато има по-малко хора.
    i az misla 4e koalka e prava ako ni uvajavaxa malko pove4e i nie 6tqxme da gi uvajavame.a do kolkoto do vra4ka..........sigurno e nqkoq stara lelka na 35,40 deto se 4udi kvo da pravi.

Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    Ставам на всички изброени..даже веднъж станах на една циганка която беше със съпруга си и бебето им в количка..ама то стана некво гадно.Те се качват и тя тъкмо да седне на едно свободно място и неква възрастна жена се промуши между количката само дето не я бутна и си сенда най-нахално на мястото.Циганката се примири и съпруга и той..не тръгнаха да се разправят...и аз и казах да дойде да седне на моето място .. тя седна и мъжът и ми благодари и каза че на някой хора ... и на там не чух щото скапания трамвай дрънчеше много.Сега някой хора ще кажат защо съм станал на циганка..еми беше с дете пък и неведнъж съм ставал свидетел как цигани на моята възраст отстъпват място на възрастни жени..така че не мисля че има нещо лошо.
    emi kvo se u4udva6............te starcite sa tolko naxalno pleme 4e nqmat srama

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си