Цитирай Първоначално написано от Забавно ми е
Цитирай Първоначално написано от sherry
Ставала съм, нали знам, че след време и аз ще се чувствам зле, ще ми бъде ли хубаво да съм стара и болна и някакви млади хора да си стоят спокойно, докато аз едва се държа на краката си...Има много нахални и груби баби и дядовци, но не всички са такива, а ние трябва да сме малко по - добри и възпитани и да им отстъпваме, когато имат нужда.
Виж сега...

не си права и ще ти кажа защо. Пенсионерите имат цял свободен ден за губене, които се чудят как да изразходват. Вместо да се качват в топ трафика и да ни пречат (за това им трябва малко акъм, но нали са изкуфели и не сещат) могат съвсем спокойно да се качат след 1-2 часа и да си пътуват в празен автобус.

Освен това на тях автобуса им е кажи речи безплатен и пътуват по 10 пъти на ден, а аз плащам по 60 стотинки и се возя рядко. И за това би трябвало да получавам по-качествена услуга от тях.
Защо мислиш, че нямат какво да правят по цял ден и това им е прищявка? Ами ако отиват да си вземат пенсията? Ами ако отиват при роднините си? До някоя аптека? Те не могат да вървят на големи разстояния(говоря за много възрастни или болни стари хора). Ами ако отиват на лекар, на изследвания?

И те са хора като нас, имат право да ползват транспорта, а и те също имат желание да се срещат със семейството си, децата си, приятели...Не трябва да сме толкова рязки с тях. Срещала съм ужасно нагли старци, които те бутат, но съм виждала усмихнати, добри дядовци и баби, които стоят прави, едвам се крепят. Как да не стана?! Как да не направя тоя малък жест?! И даже да са нагли...Защо да не стана и да направя едно мъничко добро? Ако съм здрава, какво ще ми стане?! Достойнството ли ще си смачкам? Абсурд.