Понякога момичетата си падат по тъпи момчета, не случайно
Здравейте младежи. Вече сравнително рядко поствам тук, но понякога с удоволствие чета бисери от рода на:
- Помощ нещо не ми става! Какво да правя?
- Намажи го с чесън обилно и ще ти стане
- Абе намазах го, но пак не става.
или
- К..ва ли съм, че съм спала с повече от двама до сега, а още нямам 16
- Абе щом са само двама не си, но ако са над трима и беше по-голяма, значи си и т.н.
С не по-малко удоволствие чета и смислените и съдържателни постове на интелигентните млади хора, които постват тук. Както личи от никът ми вече съм излязъл от тийн възрастта. Причината да оставя този пост тук е защото в него се разправя за тинейджърки. Споко обаче, те имат 18. Не съм педофил.
И така сигурно вече сте прочели заглавието на темата ми. Това е теория на един известен радио и телевизионен водещ, които имах честта да познавам лично, Кембълът. За съжаление той вече не е сред живите.
Явно човекът имаше право. Мацките предпочитат простоватите момчета, защото те са по-лесно манипулативни. Могат да ги водят за носа, и те горките въобще да не се усетят, че ги правят на маймуни.
Ще ви разкажа ситуациите които ме подсетиха за тази теория.
Наскоро бях поканен на завършването, а след това и на бала на една моя приятелка Л. С нея се познаваме отдавна, но тя винаги пазеше дистанция от мен. Преди я харесвах и й предложих да бъде с мен, но тя ми отказа, под претекст, че сега си има нов приятел и постоянна компания в която не се чувства много комфортно, но излиза с тях заради него. Ще разкажа за тази компания. Душата на компанията беше един меко казана малоумник, които тогава беше гадже на нейната приятелка и съученичка Ж. За хора като него се казва, че им е широко около врата. Беше син на някои си от подземния свят, разполагаше с неограничени финанси и си мислеше, че света е негов. Отнасяше се с Ж. като с парцал. Рядко се е обръщал към нея с името й. По-често дори и пред хората обръщенията са му били: свиньо, овцо, краво и т.н. Дори я е и пошамаросвал от време на време. За щастие тогавашния приятел на Л. от същата компания не бил такъв. Бил скромен, работел и учел, държал се е добре с нея. Него нямах, честта да го познавам лично и не знам нищо повече за него. Веднъж я попитах нейната приятелка Ж. какво прави с такива хора. Тя ми отговори, че го обичала и не е могла да го зареже, защото до известна степен му била длъжна. Покрай него не е останало елитно място и клуб в София в които да не е ходила, дрешка която си е харесала и не е имала и екскурзия зад граница, която не е искала и не е отишла. Според мен е най-добре това момиче да си лепне едно етикетче. Не само тя, а и другите хора да й знаят цената. Веднъж случайно бяхме в едно и също заведение. Аз и моята компания бяхме на съседна маса. Тоя малоумник събра очите на всички със следната изцепка. Моля ако в момента ядете или пиете нещо и сте гнусливи пропуснете следващите 3-4 реда. Пича отиде до нужника. През това време неговата тогавашна приятелка, обясняваше какви коктейли предпочита да пие. На връщане от нужника той подочу темата на разговор на неговата компания. Тогава се изцепи на сред заведението, на висок глас: “Забранявам ти да пиеш каквито и да е коктейли. Казал съм ти, само моята с....ма ще пиеш.” Тогава в заведението настъпи затишие и всички погледи се впериха в него. Той обаче седна до нея, гушна си я, и викна: “К’во гледате, бе.”
Прояви от този сорт не бяха рядкост за неговата компания. След около месец и половина Ж. го заряза. По-късно си намери някакъв свестен пич и все още е с него. Няколко месеца и след това Л. се раздели и с нейния. Когато тя беше сама се виждахме няколко пъти. Накрая ми прати един смс, “Вече намерих подходящия човек за себе си”, след което не се видяхме доста дълго време.
На завършването се запознах с майката на Л. С нея открихме доста общи теми, както и двама общи познати. Тя много ми се оплака от приятеля на дъщеря си. На интелектуално ниво хич, го нямало. Когато й казах, че на времето бях кандидат за дъщеря й, много се натъжи.
На балът й се запознах с този “подходящ човек” за нея. Явно майка й, не бъркаше в преценките си. Едва ли този човек, е прочел и две книги през живота си. Завършил е някакъв техникум с около 3йка. Постоянно мълчи, а когато заговори, което и според Л. прави рядко в едно изречение поне по веднъж казва думата били /бихме, биха ни и т.н./, и два пъти бате. Дори и материално не е много добре, работи на две места и едвам свързва двата края. Свестен човек е, нямам нищо напротив него, но с него май за смислени работи не би могло да се говори.
Не на последно място искам да отбележа, че Л. както и Ж. са много интелигентни момичета. Говорят 3 езика, четат интересуват се от много области, изкараха много високи резултати на TOEFEL и SAT. Честно да си призная все още ми е малко криво, за дето Л. предпочете тази компания и този човек пред мене. Признавам си, не трески, ами греди имам за додялване, имам доста недостатъци, но поне смятам, че имам известна обща култура, философия и възгледи за живота.
Струва ми се, че понякога съзнателно, друг път абсолютно безсъзнателно момичетата си харесват простовати момчета. Това не е случайно, защото по-малко интелигентния човек е винаги много по-лесен за манипулация. Спомням се преди време една приятелка ми сподели, че идеалния мъж за нея е богат и тъп. Хем ще си го върти на малкия пръст, хем ще има идеалния достъп до парите му.
Какво мислите за тази теория? Споделете и Вие впечатления, и разкажете случки, от подобен характер ако сте били свидетели. Не мислите ли, че тази теория понякога е доста вярна?
Благодаря Ви за вниманието!
Поздрави!