- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Идват тежки времена.
София гони 3-те милиона
/
София ще стане тримилионен град след 5 години, прогнозира по време на дискусия за ролята на регионите и усвояването на структурните фондове зам.-кметът по транспорта на София Велизар Стоилов.
София ще стане тримилионен град след 5 години, прогнозира по време на дискусия за ролята на регионите и усвояването на структурните фондове зам.-кметът по транспорта на София Велизар Стоилов, предаде репортер на Агенция "Фокус". Стоилов посочи, че разрастването на столицата на България върви по “балкански модел”, подобен на този в Гърция, чиято столица вече стигна 6 млн. души. Според главния архитект Петър Диков възможност да се намали огромния приток на хора, които всяка година идват да живеят в София и добрата инфраструктура. По думите на Диков, изграждането на модерна и удобна транспортна инфраструктура в отдалечените от София населени места ще осигури на хората бърз достъп до големия град, така че те да могат да работят в него, без да им се налага да се заселват. В момента столицата е двумилионен град, а всяка година над 100 хиляди идват да живеят в нея. По улиците и булевардите й се движат 1 млн. автомобила всеки ден.
Спрете се бе, хора. Няма да можеме да дишаме в родния си град от вас бе!![]()
ХАха спох аз няям намерение да се местя в София![]()
Очи отворих,но не те видях!
За твоя поглед цяла нощ мечтах,
сълзи от мъка по теб пролях,
но уморих се да те чакам и с друг заспах!
Т'ва е град на всички българи бе, столичанино!Спрете се бе, хора. Няма да можеме да дишаме в родния си град от вас бе!![]()
Хахаха, какво самочувствие само...Първоначално написано от Анонимко
Слез на земята "гражданино"![]()
Нека стане и 5милионен, но поне да разширят малко пътищата примерно, околовръстния път, разни по натоварени улици в центъра, които има на къде да се разширяват, за да се избегнат задръстванията и огромните изнервени колони. Да пуснат малко повече превозни средства от градския транспорт, да се създадът малко човешки условия. Не могат вечно да строят и да разширяват града, докато не се слее с Пловдив..
Е, какво ли говоря тук, все едно някой от нас може да направи нещо..
(3miliona-demek polovin BG 6te jiveqt v sofiq?eeee i polovinata BG 6te obijda drugata polovina 4e sa selqcicool!)
виж румънците - живеят си у тях, а работят в Украйна.. на 20 минути с кола им било, а заплатите по-високи.. да не говорим, че някои си купуват и имоти там - голяма вила - 4000евро.. , в Румъния поне 15 000..Първоначално написано от exploitedteen
Ох,най-обичам някой да ми се прави на велик и то по елментарен начин..
Много е яко да се изкарваш жертва нали,мм,може би няма по-лесна позиция..?
Гротескова е картината,която си представям как ще уча наесен в СУ,ще изкарвам 6ци и някъв който е влезнал с връзки там и баща му има вила в Драгалевци ще ме мисли за по-долу от него..
![]()
+ това София няма да стане 3 милиона,защото е 1 221 хил сега,а последните години сред аграрната реформа 1989 год,се наблюдава връщане на хората към селата,заради върнатите земи и тн.
и както казаха преди мен другата тенденция е на субурбанизация-на пренасяне жилищата в крайградски райони,а не точно в индустриалния център.
абе,ти нормален ли си?пичът не се дуе.то всеки град е на всички българи ама България не се е изнесла в долно нанагорнище,нали?!ти знаеш ли какво ми е като отворя сутрин прозореца?от кой град си ти?имаш ли представа какво е тука?навсякъде коли,задръствания и от хора и от коли..клаксони,кучета,боклу к,сгради,строежи,магазини,к афета..няма въздух,няма небе..всички се бутат,всичко мирише на пот и дезодорант примесено с миризма на дюнери..хората се настъпват,ръгат,извиняват се,карат се,бият се..за седалка в рейса или просто за място под слънцето!Т'ва е град на всички българи бе, столичанино!
нека скапаните ни политици да поемат инициативата да развиват всички градове,както и селата!да осигурят на хората хляб и цивилизация!нека се развиваме пропорционално!какво е тва-айде всички в София..ми че то след сто години България ше е обширно поле + София.
и защо махнаха гражданството?не обвинявам хората,те няма как да оцелеят примерно като отглеждат домати и им ги купуват по 30 стинки килограма..обаче недей да казваш,че София е на всички!София е само на софиянци!знаеш ли какво става като се съберат 4-5 почивни дни,някакви празници,като се изнесат всички по провинцията колко по-спокойно е!излизам и се чудя какво се е променило..вървя по улицата и ми е едно такова готино..после се сетих,че просто има малко хора,колкото преди/краен квартал съм/!преди не се оглеждах за да пресека малката уличка до нас,а сега има сфетофар!и задръствания!...
София била на всички...айде де!
хората нямат нужда само от храна и спане.
супермаркети и панелни блокове.
удобни коли,равни улици и големи вили..
не,скъпи!имаме нужда от въздух,дървета,спокойствие ..
аз съм се побъркала в тая София,бе,заради такива специалисти като тебе,дет разправят тъпотии..знаеш ли,да отидеш от краен квартал до центъра,че е цяло смъртоносно и изнервящо приключение?!...
още да обяснявам ли,щото мога?
@донна
И защо като има толкова мръсотия задръствания блабала толкова си я браните Софията? :P
Да не се изкарате сега филантропи,че искате да защитавате бедните селянчета от прашния въздух?
браним си я,за да не стане още по-зле,куха лейка такава.
отивай да гледаш сериал,за тва не се иска мозък..
Нещо по-оригинално не можа ли да измислиш..?![]()
не мога да повярвам,че си толкова тъпа!
аз се ядосвам,че няма въздух и пространство за живеене,
ти вместо да се позамислиш за тия проблеми/ама кво ти дреме нали си имаш гадже и готЯн телефон/ обсъждаш оригиналността ми..
ае у лево..
тва вече добре ли беше? [-o<
Не.Първоначално написано от _donna_
Всъщност надявах се на някоя софийска псувня..
да ги понауча преди да се преместя.
Ох,нека не се обиждаме на тема гаджета,защото и двете ще останем стари моми-това е ясно.Само дето аз съм си го решила моето като част от личното ми израстване,а ти ще останеш поради липса на кандидати![]()
Донче,не се пъни толкова,ще ти стане нещо-ДИШАЙ!
Айде пак се започна конфликта София и провинция..АМАН вече.Моме,приеми,че хората от по-малките градове са не по-малко човеци от софиянци!Кипите от непокрито самочувствие.Ти,дето ми се обясняваш как нямало въздух,небе,слънце,а и видиш ли си от крайните квартали какво се пениш толкова,бе?Голямата столичанка-по една туба бензин на ден ползваш докато стигнеш до същността на София,аз до селото си ходя за по-малко време.Баба ти и дядо ти кой знае кога са се преселили и ти сега много разбираш,ааамаха...пак казвам АМАН ОТ ВАС!
И ПАРИ ДА МИ ДАВАТ В СОФИЯ НЕ ОТИВАМ ДА ЖИВЕЯ!ТАМ Е ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ СЕЛЯНИЯ ОТКОЛКОТО В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ!
ПРОКЛЕТИ ШОПИ!
I like to watch you sleep at night
To hear you breathe by my side..
Варна рулира, София съкс.![]()
напоследък виждам тензенцията Варна да става копие на София; даже и задръстванията са станали почти като тия в София.
бтв това, за което завиждам на софиянци са многото яки концерти. Досега в Каварна един як концерти имаше и толкоз, а пък тея в София бяха поне 5-6 и предстоящите са далеч повече от тия тук.
@RAWRRR,скрий се,бе,хахахах..
@Kianna,"донче" ше викаш на майка ти,бе,комплексирана провинциалистка такава!аз не кипя от самочувствие,а обсъждам проблемите на София и ще се оплаквам колкото си искам!не смятам хората от провинцията за селяни,нито за глупави,нито за виновни,просто не им е мястото тук!а ти започваш да си мислиш как ние "софиянците" обиждаме вас "селяните",щото си свикнала да се браниш.а за тубата бензин и за тва колко разбирам няма да ти обяснявам,щот не си дорасла..
![]()
![]()
![]()
Дончето се нерви.И как няма?Комплексарка.Ние не сме били за София.А ТИ ЛИ СИ ЗА СОФИЯ,БЕ БУЦО?!?!Не виждаш по-далеч от носа си.То не ти и трябва.Ти и да видиш няма да хванеш за какво става въпрос.Смотла.За туба бензин нямало да ми обяснява,защото съм била недорасла-ДА,НЕДОРАСЛА СЪМ,АМА НЕ ЖИВЕЯ НА 10 КМ ОТ ЦЕНТЪРА НА ГРАДА.
аз не мога да разбера какъв е проблемът,че живея далеч от центъра?!
всеки живее там,където се е родил.и не,ако можех да избирам нямаше да стоя и секунда в София.тя не е хубаво място,та да казваш "ти ли си за София" като че ли съм специална.казвам,че провинциалистите не са за тук,защото е пренаселено,а не защото са по-малко хора или нещо такова.айде отивай да си избиваш провинциалните комплекси по други форуми,че ми писна да ти обяснявам разликата между расизъм и геометрична прогресия..
Първоначално написано от TheNightRider
Инат съм,да.И да споря и да не споря няма да я променя.Спирам.
![]()
аз не споря,а и обяснявам.
и не преувеличавам!
то си е казано:"комунистът трябва да мълчи!"![]()
пфф..аре не почвай и ти,че ми писна си моря пръстите.
ако искаш бъди и кондуктор,все тая..здраве.![]()
Абе и двете си имате комплекси и си личи доста ясно от постовете...
Иначе Хората имат право да ходят където си искат. Не са за там или не ти си решават; не някой друг. Не хората, а държавата и политиката и на абсолютна централизация са виновни за притока на много хора в столицата.
Предменструалният период не е шега работа,мдам ..