- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Идват тежки времена.
.. ама ти си било много ограничено детенце бре, пиле )))не,скъпи!имаме нужда от въздух,дървета,спокойствие ..
аз съм се побъркала в тая София,бе,заради такива специалисти като тебе,дет разправят тъпотии..знаеш ли,да отидеш от краен квартал до центъра,че е цяло смъртоносно и изнервящо приключение?!...
Аз съм от Люлин... ВСЕКИ БОЖИ ден /за мен няма събота и неделя/ минавам около 100километра градско с кола... 100-да - до центъра, там се въртя, обратно, вечерта до центъра, до студентски град-младост, обратно до центъра, Хаджи Димитър и Люлин... и това е нон-стоп , с кола..
от сутрин до вечер ми се събира повече път с кола градско, от колкото спане или правене на каквото и да е.
Така, че не ми обяснявай на мен какво е, защото знам 10 пъти по-добре от теб и аз кисна по задръствания, не ти.
Като искаш 'дръвчеееета и спокойствие' отиди на манастир или в по-малък град.. примерно Сливен - спокойно, готино, млади хора - те ти Карандила да се катериш сред въздух и природа.
СОФИЯ Е НА ВСИЧКИ, които желаят да живеят или работят тук. За проблемите с пренаселеността не са винови гражданите на РП, а смотаната инфраструктура на града, лапачите на пари, които направиха целия център една абсурна синя зона и които дават разрешителни за строежи на абсурни места и така нататък...
Тръгнала да ми говори за жителство чак.. замълчи, щото нямаше да можеш да ПРИПАРИШ сега.. навремето е трябвало да работиш с години като миньор, за да ти позволят да живееш в София, камо ли да си купиш апартамент.. нима цялата ти рода са от тук?! Най-мразя млади хора с пре-старели морално комунистически възгледи.
айде спирам да нареждам, че и без това ми пищят ушите.. в тоя 'Ликьор' не си знаят силата на баса..
даа,тва че ти пътуваш с кола из гадната София ме прави ограничена..
защо трябва да повтарям едно нещо по няколко пъти и да го обяснявам по различни начини,за да зацепи някой най-сетне?точно от тебе не съм очаквала да не разбереш за кво говоря..решението не е аз да отида в друг град,за никого не е решение,затова София е на тоя хал.казах,не са виновни хората,които искат да работят тук щом не им се дава възможност на друго място,а трябва да им се даде..и няма значение цялата ми рода дали е от тук /не е/,важно е,че става нетърпимо.явно са се преборили за гражданство едно време..тогава е имало поне НЯКАКВА пречка..ами перничани,които задръстват околовръстното всяка сутрин и вечер отивайки на работа?..аз не искам да обиждам никого и не искам да споря,просто отбелязвам,че е станало нетърпимо,щом го знаеш по-добре от мен и смяташ,че няма нужда да се направи нещо,още по-зле..
Да, но да се надяваме, че ще се справят със задръстванията, както другите големи градове.И метрото също ще облекчи донакъде трафика.А и ще има строителство, града ще се разширява.
Странно, понеже аз съм роден и живея в София, но въпреки това имам същото усещане... На мене какво ще ми кажеш по върпоса? Сигурно и аз съм провинциален комплексар...Първоначално написано от _donna_
На мене не ми пречи това, че хора от провинцията идват да живеят тук. Щом някой иска - да идва. Столицата ще стане по-голяма в бъдеще, това е ясно, така че не виждам проблем в цялата тази работа.
Колкото до митовете и легендите, че София е станала значително по-мръсна след като е започнало масовото преселване на хора от другите градове - въпросната столица си е кочина от доста време преди това. Просто прехвърлянето на вината се вижда на софиянци удобен начин да се оправдаят за собствената си мърлявост...
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
навремето всички глупаци плачеха за софийско гражданство, да се отвори градът за външни хора, а сега - обратното
идеята е,че на славянина му трябват водка/ракия, салата/туршия и някой, по когото да псува![]()
Дона,
за 'безредиците' и неуредиците по инфраструктурата трябва да обвиняваме 'общинаците', кметове и т.н. Да не говорим, че самата столица не е проектирана за толкова автомобили, едно време каруци са се движили по тези булеварди, по които в момента не могат да се разминат автомобили.
Кой е виновен, че от двете страни на околовръстният път има постойки и не може да се разшири?! Ама поне ББ направи първата крачка с проект за разширяване и бяха затворили доста голяма дъга от пътя по едно време.. явно има надежда..
Не са виновни хората - всеки има право да живее и да работи къде иска - перничани да идват на работа тук сутрин и да си ходят вечер така, както румънците сутрин с колата за 20 мин. са в Унгария на работните си места и после се връщат.
Иначе си права в това, че ако имаше заплати като софийските по другите градове, надали толкова много хора щяха да си дирят късмета в тая претъпкана дупка. Ама при положение, че за една работа в Чирпан ти плащат 200лв. месечно, а тук ти броят 5-6 стотака примерно.. е как да останеш там?!
Я сподели рода ти към кое село принадлежи..?Първоначално написано от Анонимко
Разбивате ме така като едва ли не отричате софиянците като "вид". Все едно, няма такива които са кореняци. Е, автора може и да идва от някое селце де, а може пък и да си е от тук. Не е невероятно.Първоначално написано от second_heartbeat
![]()
Аз примерно нямам село или пък баби извън родния ми град. Сигурна съм, че има още доста такива....
абе,не ми се занимава с вас,бе...
мога да ви обяснявам няквите неща с години и кво?
нямаме една библиотека,един парк като хората..
айде живейте си в лайната..
и без това не мога да променя нищо..![]()
защо мислите само за себе си,по дяволите?
винаги,навсякъде,за всичко..
СПРЕТЕ!
Хайде всички къмто столицата,а?
Простаааци.
Оставете за миг понятията си за отделните градове,бе,предубедени копелдаци такива.
Не мислите ли,че като се наръгаме всите говеда у една дупка накрая ще се задушим?
как пък няма..хаха
Вие сте грешка.Вие сте малоумни.Вие сте глупци.
Софиянци,силистренци,бурга злии,пловдивчани,варненци, ерничани..
какво е значението?Всички сме българи,просто трябва да си разпределяме териториите на държавата ни и толкова.
Не е до кой е по-моден,кой е по-знаещ и кой е по-гъзар.
Всичко е до това да дишаме чист въздух и да не се настъпваме по улиците,защото няма място да си отвориш устата.
Ебала съм ви в неразбиращите същества.
„Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“
Що ли си представям, че каруците и файтоните са широки колкот автомобил, че и повече?Първоначално написано от machoka
![]()
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
Дали са били 1 милион, колкото са автомобилите в момента?!Първоначално написано от Бунтар
Хора хайде да не започваме пак този стар спор София-Провинцията!!!
Има добри има и лоши хора навсякъде!
Най-гадното нещо което може да направи човек от провинцията заселил се тук в София..е да почне да се оплаква колко гадно е!Значи аз това съм го казвал на хора от провинцията които се изявяват такива шовинисти..като не ви харесва си ходете обратно по родните места!Но разбира се надявам не всички хора са такива?! ..и даже мога да дам за пример един мой познат който е от Бургас ..този човек се кефи на София повече от мен и я познава по-добре от мен а е само от година тук!!!Човекът не мрази родния си град но не мрази и София..вярно казвал ми е че не му харесват задръстванията и тем подобните проблеми на големия град...но поне подхожда както трябва към всичко..не се оплаква непрекъснато като повечето и не мрънка!!!
Аз като отида в някой друг град не почвам да се оплаквам като първото мрънкяло ами се държа с респект към града и неговите жители..затова и очаквам другите да се държат така с моя град..не съм ли прав????
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
спокойно,майка ми взима за висококвалифициран и вреден труд по 200лв. на месец,затова стачкуват.и то в най-голямата спешна болница в цяла България,която се намира в София..така че не е до заплащането,а изобщо до възможността да се работи.какво ми разправяш,че не са виновни хората,това го казах на няколко пъти.като няма какво да кажеш,замълчи си.хората не са виновни да.и имат право да правят каквото си искат-да.но да не страдаме и ние и те от тая свободия..Ама при положение, че за една работа в Чирпан ти плащат 200лв. месечно, а тук ти броят 5-6 стотака примерно.. е как да останеш там?!
Да бе... само дето като отидохме в София вбез направление и лекаря ни поиска 50 лева за прегледа и ние му ги платихме. А сега си представи да взима по няколко пъти (ако не и повече) на ден по такива суми къде са тия левове??? Иначе той ужким беше сред най-добрите в България и може би за това обади толкоз висока тарифа за един обикновен преглед, които е в държавната болница. ДА, Заплатите трябва да се увеличат, но дали парите които казват, че получават са толкова малко.