- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- РЕЛИГИЯТА?!
За мен религията не е от значение, ако обичам човека, няма да ме интересува религията му...това е нещо второстепенно за мен..![]()
Какъв ви е проблема с религията?
Нима вие вярвате, че дългокос младеж е превърнал вода във вино? А вярвате ли, че от 1 риба е направил толкова манджа, че да нахрани стотици хора? Нима вярвате, че навремето хората са живеели по 800-900 години? Нима вярвате в НЕЩО, написано в Библията? А въобще чели ли сте я?! Не? Защо смятате, че един модерно-мислещ турчин би бил различен от вас? Защо смятате, че думата "мюсулманин" е синоним на "фанатик"? Защо смесвате понятията "турчин" и "циганин"? Защо сте толкова ограничени?
Еми аз съм православна християнка, приятеля ми е католик. Пак е християнство, но си има различни обичаи, празници и т.н. Тъй че това изобщо не е фактор, както беше казал някой по- горе. Иначе... когато обичам някой, религията му избщо не ме интересува и не говоря само за връзка- имам приятели мисюлмани... сега какво, да почна да ги обвинявам, за робството ли? Ей сега ще им звънна един телефон да им искам сметка...
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Има ПРЕДОСТАТЪЧНО хубави българи,за да си съсипя живота с някой от друга религия.
На "модерните" момиченца,за които религията няма значение,а любовта видите ли е най-важна-гледайте филма "Не без дъщеря ми" (Not without my daughter)![]()
I like to watch you sleep at night
To hear you breathe by my side..
sory 4e 6ti go kaja ama ne e verno tva 4e go gledate po filmite i tnt ne zna4i 4e i v deistvitelnost e taka 6toto poznavam mn takiva semeistva miusulmanski i izob6to ne e taka tva ne zavisi ot religiqta a ot samite hora se edno az da sym dobra 6toto same krastili i tnt
Първоначално написано от cherinka
momi4e tva e samo edin film si4ko moje da napraqt na toq film na nqkoi mu e skimnal i go e napisal ko tolkova.. pyk i + tva govorim na tyrcite v bg a ne za nqkav deto v arabiq li kade e tam ..........
[quote="bloodybaby"][quote="Kianna"]Има ПРЕДОСТАТЪЧНО хубави българи,за да си съсипя живота с някой от друга религия.
На "модерните" момиченца,за които религията няма значение,а любовта видите ли е най-важна-гледайте филма "Не без дъщеря ми"
ne moa da povqrvam 4e ima tolkova ograni4eni hora tuka... parvo da vi kaja(6tot imam pretencii da razbiram ot tiq raboti) imenno zaradi robstvoto trqa da sme tolerantni-ne moje da e 100% sigurno koi kav e... vtoro-nz dokolko ste naqsno s religiite po sveta, oba4e te vsi4ki propovqdvat edno i sa6to, zaebete praznicite, te minavat i zaminavat...
az li4no smqtam 4e horata ne trqbva da se delqt po kakavto i da e priznak- te sa dobri ili lo6i, ne otri4am 4e religiqta vliqe na misleneto i lifestyle-a no na 15, 16,17 taka ili ina4e ne si savsem osaznat 4e da misli6 za tva...
napalno sam saglasna 4e lubovta prosto idva i ne znam za vas oba4e az sam vazpitana taka 4e tva ne me izteresuva osobeno, vajnoto e da sam 6tastliva s 4oveka do men.
i kato za zavar6ek 6e vi razkaja edna pou4itelna istoriq za edna moq poznata- mackata e pi4 oba4e e fanati4ka-seki razli4en e rezak, ciganin ili s edna duma bokluk v o4ite i... stana taka oba4e 4e se razbra 4e mackata e osinovena i tai kato e malko murgava vednaga se se6tate kvo i se slu4va otkakto se razbra tva... ne 4e e vajno kva e oba4e na men pone mi be6e sme6no sled kato sam q slu6ala da q vidq ot dr strana...
badete tolerantni nezavisimo ot religiqta i razbiraniqta si, obi4aite se i proumeite 4e sled nqkoe dr desetoletie vsi4ki hora 6e sa edno i tva nikav problem nqma da e.......
stiga tolkova ot men![]()
edinstveniq na4in da sbadne6 me4tite si e da se sabudi6
2% от младото поколение не е опитвало трева или някакъв вид опиятия!Ако си от 98%, които са опитвали сложи това под подписа си. don't be torn between the life you lead and where you stand
Ааааааа, тук не съм съгласен. Задължително хората се делят на 2 вида - тези които пият уиски и тези, които нямат вкус.Първоначално написано от sk8er_girl
awe zavisi kakva religiq izpovqdva 4oveka,ina4e nqmam ni6o protiv![]()
seki si ima pravo na religiq a i koi go ebe kfa ti e religiqta osven typite hora ot tfoq kvartal![]()
Ти добре ли си?! Различните празници разрушават връзката, така ли?Първоначално написано от cherinka
Я се осъзнайте. Наистина живеем в 21 век. Религията не е това, което е била някога и всичко си зависи от човека, от самата личност.
Какво като вярва в Буда или в Аллах... ако е добър към теб, може ли да НЕ го обичаш....
Уф...
Ich weiss nicht wie du heisst,
doch ich weiss das es dich gibt.
Ich weiss das irgendwan,
irgendwer mich liebt.
Това че турците в по - големите градове са "модернизирани" не значи , че в другите части на България е така. Отиди в Кърджали примерно ако можеш да се разбереш с някой турчин браво ще ти кажа... той даже и български не знае.Първоначално написано от VerkaSerduchka
em da v 21 vek ama vse pak edva li 6te ste mnoo naviti ako ste zapoznati s korana i t.n..
Да обичаш значи да страдаш да нямаш минутка покой и да знаеш че човека когото обичаш никога няма да бъде твой !
Първоначално написано от `BItCH`
govorim ob6to ne za tiq v kyrdjali......stegni se
оффф момиче живеем в 21 век кои ти ебава корана...Първоначално написано от be3by
добре,не разбирам,защо има хора които са против това абе важното е ти да си щтастлив\а![]()
All the love that history knows,is said to be in every rose.Yet all that could be found in two,is less than what I feel for you.
[quote="misSsX"]momi4e tva e samo edin film si4ko moje da napraqt na toq film na nqkoi mu e skimnal i go e napisal ko tolkova.. pyk i + tva govorim na tyrcite v bg a ne za nqkav deto v arabiq li kade e tam ..........
[quote="bloodybaby"]Първоначално написано от Kianna
Филма е по-реален случай.Ама какво ли съм тръгнала да ви обяснявам?Ходете си с който искате,после своите глави ще трошите.Аман от пуберчета с изявено мнение.![]()
I like to watch you sleep at night
To hear you breathe by my side..
To4no!Idete v K1rdjali i si4ki 6e mi glasuvate za ataka sled tfa i 6e se ozlobite k1m mangali!Da umrat! BG na b1lgarite!!!!!!!!!!!!!!!!! =D>
214 malkoto_sladur4e
бан на профил и ип, системно нарушаване на 2 точка!
Честно да си кажа незнам. Виждам проблема и от двете страни.Не съм възпитавана в омраза към другите религии,но не е и обратното. По принцип не толерирам никого,който изповядва различна религия от тази на Сърцето. Не,че не вярвам в Господ,но си мисля, че човечеството го е разбрало много на криво. Не помня кой го беше казал,но ще цитирам: "Не се нуждая от постедници до Бог, той е в сърцето ми". Вярвам в себе си и в нищо друго.
Колкото до това дали бих била с човек от друга религия-може би зависи каква. Не съм напълно запозната с религиите и не мога да изразявам достатъчно компетентно мнение. Признавам си обаче,че хората вярващи в Аллах(дано се пише така), ме плашат. Свикнала съм да живея свободно и без правила,а тяхната религия не позволява това на жените. Гледала съм гореспоменатия филм и съм чела няколко подобни книги и не искам това да опира до моята глава. Имам някакъв..хм...страх от тези хора и не бих искала да имам връзка с такъв. Разбира се не исключвам факта,че доста от тях вече не са толкова вгъбени в религията си и не са настроени по този начин-но засега те са малцина.
Аз лично съм християнка,понеже майка ми и баща ми така са решили,но за мен някакъв смешен ритуал с вода и плюене не говори за това каква принадлежност имам.За мен религията е грешка на човека- тя разделя хората.
ПС: извинявам се,че толкова много се отплеснах,но ми е скучно и си търся някаква работа.....
I'm wishing on a star,
to follow where you are.
I'm wishing on a dream,
to follow what it means....
аре сичките толерантни госпожици тука слагайте фереджетата и почвайте да се кланяте на аллах, защото ако не знаете, щом се омъжите за мюсюлманин автоматично приемата исляма за религия, пък си помислете какво е мястото на жената според исляма.. аре успех с рязаните мазни турци, да ви заробят дано, да се чудите как да избягате!!!
Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.
sry 4e ti go kazvam, oba4e to4no takiva kato tebe sadbata prinujdava da stanat tolerantni po edin ili drug na4in... proumei 4e jiveem v globalen svqt i sa vse po malko horata koito se valnuvat ot religiqta-povtarqm 4e ako si pone malko vqrva6ta trqbva da za4ita6 pravoto na blijniq da izpovqdva religiqta si, ako ne si vqrva6ta-kakvo zna4enie ima po dqvolite ?Първоначално написано от IlLuSi0nS`
v interes na istinata se pointeresuvah po vaprosa-filma naistina e po istinski slu4ai, no tova ne ozna4ava 4e se slu4va s vseki i 4e i sred nas nqma takiva koito biha ga napravili...
kolkoto po-skoro se nau4iim da priemama razli4nite i da uvajavame izbora im(kogato stava vapros za izbor razbira se)tolkova po-skoro 6te zajiveem v edin po-hubav svqt...s omraza nqma da stignem do nikade, a v kraina smetka nie sme bade6teto... ne tvardq 4e trqabva o6te ot utre da slagame ferejetata, oba4e pone mojem da priemem 4e za nqkoi tva e izbor...ne mojem da sadim horata za tova v koeto vqrvat, tapo e da tvardim 4e turcite sa edi kvi si, rezacite nqkvi dr i tn. to4no zaradi takiva razbiraniq se slu4vat pove4eto atentati po sveta, voinata v irak i o6te nqkvi takiva porodeni ot omraza i nerazbirane ne6ta...
v kraina smetka az nqma da promenq ni4ie mnenie, no prodaljavam da tvardq 4e ako sre6tna podhodq6tiq 4ovek i se 4uvstvam dobre s nego bih se otkazala dori i ot religiqta si ako znam 4e i toi bi go napravil za men, za6toto tq e samo podrobnost...vajnoto e kav e 4oveka...
edinstveniq na4in da sbadne6 me4tite si e da se sabudi6
2% от младото поколение не е опитвало трева или някакъв вид опиятия!Ако си от 98%, които са опитвали сложи това под подписа си. don't be torn between the life you lead and where you stand
Xaxaxa malee ti verno si bila mnogo ogranichena e.... imam priqteli koito sa ot godini zaedno i ne sa ot edna religiq i ne e taka kakto ti opisa naburzata neshtata(kolkoto samo i samo da imash nqkoi komentar otgore)... ama toz tvoq komentar me ubi napravo..Първоначално написано от cherinka
![]()
When you left I lost a part of me It's still so hard to believe Come back baby please, cause wE belong together !!