- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ставате ли в градския транспорт?
Не знам дали има такава тема, но ще попитам.
Отстъпвате ли място на възрастни хора, бременни жени, деца и т.н.?Ако да-защо и ако не-защо?
Сори, ако е имало такава тема.
на бременни жени да![]()
но на старци ТВЪРДО НЕ!
на старци НЕ защото само мрънкат гадни нахални нещо отвратително са![]()
На бременни жени - да
На деца - само ако са малки
На възрастни - не на всички, има някои много нахални.Днес напримел една бабка в трамвая наконтила се, нагримирала се, със синя косаи качва се и чака някой да стане да й направи място.... Такива ме нервят и не им ставам. Ако са с бастун, патерици и т.н. естествено, че ще стана.
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
На бременни жени-да.
На жени с много малки деца-ъъъ да кажем да.
На възрастни-зависи колко възрастни. Случвало ми се е да стана на някоя възрастна жена и тя да откаже да седне, защото 'Щом съм тръгнала така по пазарите има още хляб в мене'Хвала на такива
![]()
If people can't make you fly, they'll make you fall faster
Once the game is over, the king and the pawn go back to the same box.
и аз не ставам на старце на деца да но на старци ТВЪРДО НЕ БАБИЧКИ ГАДНИ НАХАЛНИПървоначално написано от GoLdEn`GirL
На бременни жени и деца и аз ставам.Но на старци, които уж едва ходят, а като се освободи място тичат-не ставам.То си личи.А и е имало случаи, в които на едно момче една баба му каза да става-започва да му нарежда.Вместо да го помоли...
На деца - не.
Иначе на възрастни хора или на бременни жени отстъпвам, когато се чувствам добре, но съм доста болнава и доста често се чувствам зле и тогава не ставам.
Stavam i na bremenni i na deca i na vazrastni, no samo ako sa s bastun ili ne6to sa mi simpati4ni... Dnes v avtobusa ima6e nekfa mn gotina babka sas sinq kosa i az stanah
... Mn be6e sme6na nekfa
![]()
![]()
![]()
LiUboVTa e PeSeN No NqMa PeSeN BeZ KrAi ... ♥ ♪♫♪ ....
Понякога отстъпвам,друг път не.
Веднъж си слушах музика,мислейки си за най-различни глупости.
Дойде една по-стара жена, тип надувка,около 40 годишна и ми каза да стана,ако не искам да седне в мен.
Напук на нея се возих до последна спирка.
Ако някой се държи нагло няма да стана,независимо дали става дума за стар човек или жена с дете.
И седна ли в тебе?Първоначално написано от MusicIsTheKey
![]()
![]()
В повечето случаи да.
На възрастни хора най-вече, но не на 'нагримосани, нахални бабки' както казаха преди мен... а на хора, които 'едвам се държат на краката си'.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Не,разбира се.Първоначално написано от malka_sladuranka
![]()
Отстъпвам място на възрастни хора и бременни жени. Дечурлигата са достатъчно енергични.![]()
На деца - ако са мънинки с родител.
На бременни и възрастни да, но ако има по-назад места - не
Мразя нагли и надути хора. На такива не ставам независимо на колко години са или в какво състояние са. Ако ме помолят очтиво няма проблем.
Иначе на бременни, майки и фърфълаци дето са ми до коляно ставам без да се замисля. Имам се за достатъчно способен да стоя на двата си крака.
На последък не ползвам много градски транспорт, но преди време в един тролей гледам един мъж на около 30 как нахоква момче на около 20 за това, че не бил станал на някаква жена. Първо жената не беше на повече от 55-60, второ мъжът ми изглеждаше достатъчно здрав, че ако има желание той да стане. И трето в тролея имаше поне още няколко свободни места.А кажете ми сега за какво става на въпрос. Доколкото видях никой от тримата не познаваше другите.
![]()
Не се возя в такива неща,ама по принцип и аз кат вас.![]()
на бременни или на малки дечица ставам.. но на старци не..последния път когато се возих в смотания градски транспорт една бабичка направо щеше да ме убие за едно място..да не казвам как направо тичаше и се буташе.. и след като аз се намърдах на негопочна да охка и пишка колко я боляли краката
Очи, които се не се виждат, бързо се забравят.
Естествено, че ставам!
Страшно невъзпитано е разглезени глупендерчета да дъвчат дъвка, разперили се на седалката, пред възрастен човек!
Много сте велики всички като ги плюете, но ще дойдете и вие на това дередже!
За майки с малки деца е още по-срамно да не се стане, имайки в предвид колко им е трудно!
Всичко на този свят се връща, както се отнасяте сега към околните така ще се отнасят по-късно с вас!
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
Рядко ползвам градски транспорт и не сам виждал да влизат бременни жени или майки с много малки деца, но на такива бих отстъпил. На старците - правя се на ударен, обикновено имам слушалки на ушите и тъмни очила и се правя на сляп и глух и така все се намира някой да стане вместо мен.![]()
Това ако съм седнал. Но обикновено се возя прав, повече ме кефи.![]()
Ами гледам - ако е мъж над 55 и се прави на корав, няма да го унижа, като му направя място. Но на дами - казвам на дами, защото съм правил място и на млади жени - както и на възрастни хора ставам задължително. На мен ми трябва само да застана на колелото, дори да съм се скъсал от ходене - да има къде да си опра кръста.
Колкото до мърморенето на баките и дядовците - те всички възрастни хора са така, няма за кво да им се сърдя.
Вижте обаче, ако сте нагли тийнейджъри, които говорят все едно рейса им е бащиния, тогава забележката е рязка и непосредствена.
По принцип ставам, но зависи от настроението ми и от това дали искащият да седне ще ме помоли учтиво. Изключение правя само за бременните жени, без значение дали са ме питали или не.
M tolkowa rqdko polzwam gradskiq transport ... ako go naprawq e wse w takiwa chasowe w koito nqma koi znae kolko pytnici i polowiniq awtobus e prazen ... taka che nqma na koi da otstypwam mqsto![]()
Дразни ме това у старците, че са тръгнали в най-пиковите часове някъде, а младите ходят на работа.Допълнително става гъч и бутаница.Може някои да имат важна работа, но повечето са тръгнали на пазар в другия край на София, защото там е с 20 ст. по-ефтино примерно.И те са зле с финансите, но да го направят не като всички са тръгнали на работа, а когато вече не е толкова пълно.
Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
![]()