- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Прераждането...
Както не вярвам в бог и суеверия, така и в прераждането не вярвам. Не мисля, че всичко е толкова сложно, смятам че след смъртта няма нищо.
След като не можеш да ги усетиш със сетивата си, откъде знаеш, че ги има?
Ако са достатъчно големи, да, можеш да ги усетиш. Ако не са, можеш да ги измериш с апаратура. Това също се свежда до усещане със сетивата, защото виждаш показанията на уреда.
А ако приеме,че това което усещаме ние...,това което не го разборате вие...е достаъчо голямо,и сетивата ни са достатъчно обострени..така ще се съгласиш ли?Първоначално написано от Lake_bodom
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Неподходящо съдържание на снимка в подпис!
Ако ми кажеш, че виждаш или чуваш как мъртвите се прераждат, ще се съглася, че състоянието ти е извън моите компетенции.Първоначално написано от mysi
Да! А мозъка идентифицира сигнала, който получава. И кво?Кажи ми, с очите ли си виждаш, с носа ли помирисваш?
Не съм чула мъртъвци,но съм прумяла и смея да твърдя УСЕТИЛА неща,които може да разбереш,ако заопчнеш да практикуваш..!!не искам да убеждавам никой наистина,да не ме обвинят в манипулаторПървоначално написано от Lake_bodom
Да го наречем така: Въпрос на вкус
Хм...ами какво да ви кажа - трудно ми е да повярвам, че може да живееш и като друг човек... но пък звучи интересно. Неприятно ми е, че някой ден живота ще свърши и всичките ни преживявания и всичко, което сме постигнали ще отиде на вятъра. За това се надявам, че има прераждане..или нещо друго след смъртта - нещо хубаво![]()
It's not the age that matters - it's the life in your years...
да съм направил констатация?Първоначално написано от mysi
![]()
аз като съм атеист, глупак ли съм?Първоначално написано от TheNightRider
виж ся, всичко тръгва от физическото усещане - самото осъзнаване на невронния имулс е просто допълнителна обработка
по начина, по който го казваш, излиза, че първо осъзнавам, а тогава, да кажем, вкусвам храната
така ще кажеш,че концепцията за познанието в Дао е вярна![]()
хех, нали знаеш - ако не се пазиш, могат да те изненадат много рязко
та, идеята е,че "душата" ти не е дошла от бог, а после около нея да се е изградило тяло
разумът ти е проекция на невронните ти импулси
съмненията ти идват от функцията на разума, наречена абстрактно мислене
не знам за кой 1000-ен път го казвам това на тоя форум специално
абстрактното мислене ти дава благословията/проклятието да мислиш извън зададените ти факти, откъдето се проявяват и всички идиотщини като душа и т.н., за които говорим сега
те са просто ирелевантни на съществуването ти и ако мислеше като ИИ, например, няамеш изобщо да се знаимаваш с това - и пак щеше да си пълоценен индивид
Лунартик! О, Лунатрик? Кога ще се научиш да мислиш или да се поинтересуваш от такива въпроси и последа и зразиш мнението си? Кога ще спреш да изказваш мнението си с такава категоричност? И поне да можеше да си докажеш тезите. За Бъдуумчето важи същото.
Според мен категоричност по тези въпроси е напълно невъзможна. Който иска да оборва тази теза, да го направи АРГУМЕНТИРАНО, Лунатрик.
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Сещам се и за още нещо важно и ДОКАЗАНО.....
психолози са доказали,че децата до 3 годинки имат изцепки,казват неща,които може да ги каже само възрастен човек за минали неща....това ще рече коже би от минал живот.
когато си напудря носа, получавам прозрения!!!
![]()
Muse_of_Madness, доводът с бсолютността е неприемлив във всеки спор и не се приема
Не си само ти... Доста такъв материал може да се прочете в "Магията, вечната", чийто автор не си спомням.
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
А не, Куенч, той се изтърка твърде много и вече не го ползвам.Първоначално написано от quench
ох, толкова съм не-романтичен, че трябва може би да се засрамя!
как мога да не вярвам в толкова прекрасни неща като душата и бог? и магията в света!
света през моите очи е толкова сив и еднообразен, че трябва да се самоубия
но тежко ви и горко, ако се преродякато ракша
Познаваш ме толкова добре и успяваш да се изказваш така? Това по мой адрес ли беше?Първоначално написано от quench
с подобни дребнави закачания аз не се занимавам!![]()
скандално!
опитвате се да пренесете темата на някакво несериозно ниво!!!
![]()
А по темата не вярвам!
За това пиите яжте и си носете новите дрехи...
Light The Universe
ами направи си го интересно.не чакай да умреш,за да те огреят вечните блаженства на отвъдното ..трябва да има нещо след това. иначе не е интересно.
Това което казваш е вярно и логично. Не се бях замислял за това, но възприемането на сигнала от мозъка е точно въз основа на някаква предварително изградена идея.Първоначално написано от TheNightRider
Но не разбрах, по какъв начин това те убеждава в съществуването на свръхестествени неща?
Така е, но това, което ме притеснява е, че човек може да измисли всякакви неща, които да не могат да се докажат като реални или нереални. Ето, на някого му хрумнало да измисли бог и вече хилядолетия не се намира аргумент, който да го обори или потвърди. точно заради невъзможността за категоричност.Според мен категоричност по тези въпроси е напълно невъзможна.
А сещаш ли се защо категоричността е невъзможна?Първоначално написано от Lake_bodom
Тъй като и двете страни не разполагат с необорими доказателства.
След като умреш има три възможности:
1.Край,няма те,съзнанието ти изчезва, а тялото ти го ядат червеите...
2.Отиваш в рая, съответно - в ада.В такъв случай не тази места ще е супер пренаселено...
3.Прераждаш се.
Ами какво да кажа...ще се разбере все някога какво ще стане![]()
хъхъ..
Като пукна ще разбера дали има прераждане?
"Единственото сигорно нещо в живота е смъртта"