.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли в прераждането?

Гласували
52. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не

17 32,69%
  • Да

35 67,31%
Отговор в тема
Страница 2 от 8 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 180
    Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Както не вярвам в бог и суеверия, така и в прераждането не вярвам. Не мисля, че всичко е толкова сложно, смятам че след смъртта няма нищо.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    След като не можеш да ги усетиш със сетивата си, откъде знаеш, че ги има?

Ако са достатъчно големи, да, можеш да ги усетиш. Ако не са, можеш да ги измериш с апаратура. Това също се свежда до усещане със сетивата, защото виждаш показанията на уреда.

Град
    В шоколадовите долини :)
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Ако са достатъчно големи, да, можеш да ги усетиш. Ако не са, можеш да ги измериш с апаратура. Това също се свежда до усещане със сетивата, защото виждаш показанията на уреда.
    А ако приеме,че това което усещаме ние...,това което не го разборате вие...е достаъчо голямо,и сетивата ни са достатъчно обострени..така ще се съгласиш ли?
    Неподходящ размер на снимка в подпис!
    Неподходящо съдържание на снимка в подпис!

Цитирай Първоначално написано от mysi
    А ако приеме,че това което усещаме ние...,това което не го разборате вие...е достаъчо голямо,и сетивата ни са достатъчно обострени..така ще се съгласиш ли?
    Ако ми кажеш, че виждаш или чуваш как мъртвите се прераждат, ще се съглася, че състоянието ти е извън моите компетенции.

Кажи ми, с очите ли си виждаш, с носа ли помирисваш?
    Да! А мозъка идентифицира сигнала, който получава. И кво?

Град
    Ако ми кажеш, че виждаш или чуваш как мъртвите се прераждат, ще се съглася, че състоянието ти е извън моите компетенции.

Кажи ми, с очите ли си виждаш, с носа ли помирисваш?
    Не съм чула мъртъвци,но съм прумяла и смея да твърдя УСЕТИЛА неща,които може да разбереш,ако заопчнеш да практикуваш..!!не искам да убеждавам никой наистина,да не ме обвинят в манипулатор Да го наречем така: Въпрос на вкус

Повече от фен
    Град
    Sofia
    Хм...ами какво да ви кажа - трудно ми е да повярвам, че може да живееш и като друг човек... но пък звучи интересно. Неприятно ми е, че някой ден живота ще свърши и всичките ни преживявания и всичко, което сме постигнали ще отиде на вятъра. За това се надявам, че има прераждане..или нещо друго след смъртта - нещо хубаво
    It's not the age that matters - it's the life in your years...

Мега фен Аватара на quench
    Цитирай Първоначално написано от quench
    гледам доста дълбоко на нещата, драга - това, че не желая да приема жреческите мамбо-джамбо простотии, върху които разни хора вземат докторати в някой съмнителен университет в Тайланд, а после пишат 10 книги, с които зарибяват хората със слаба воля и ментално нестабилните, не означава, че не съм разучил достатъчно добре въпроса, по който говоря

every time someone says "God", an angel stands up and applauses!!!

:P

когато някой заговори за душата и нейните измерения, това автоматично означава, че:
    А. е опитен манипулатор, който се стреми към завладяване на най-долните страхове и опасения на хората и експлоатиране на комплексираните им домогвания до това да са значими
    Б. е ментално болен, който търси сепцифично изразяване на халюцинациите си (звездите ми го говорят), или пък търси просто подкрепа всред подобните нему
    В. съчетава по специфичен начин увереността си в собствените си болни фантазии с вродените си манипулативани способности, харизма или социален нюх

как ще отговориш на това?
    Хахах Скъпи..Жестоко бъркаш за моята личност....
    да съм направил констатация?
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Само не ми се карай!

Не, не миришеш с носа си, не вкусваш с езика си! Всичко е базирано на идеята на ума ти! Когато видиш нещо, ти не виждаш отражението на светлината от него, а виждаш думата, която го дефинира в съзнанието ти! Ако ти вържа очите и ти защипя носа, като ти подам да хапнеш нещо няма дори да знаеш какво е ако не ти кажа! И дори ако те излъжа ще ми повярваш. Ти не знаеш как осъзнаваш нещата, а си тръгнал да ми говориш за материи.. на атеистите им се вика глупаци, не друго.
    аз като съм атеист, глупак ли съм?

виж ся, всичко тръгва от физическото усещане - самото осъзнаване на невронния имулс е просто допълнителна обработка

по начина, по който го казваш, излиза, че първо осъзнавам, а тогава, да кажем, вкусвам храната

така ще кажеш,че концепцията за познанието в Дао е вярна

хех, нали знаеш - ако не се пазиш, могат да те изненадат много рязко

та, идеята е,че "душата" ти не е дошла от бог, а после около нея да се е изградило тяло

разумът ти е проекция на невронните ти импулси

съмненията ти идват от функцията на разума, наречена абстрактно мислене

не знам за кой 1000-ен път го казвам това на тоя форум специално

абстрактното мислене ти дава благословията/проклятието да мислиш извън зададените ти факти, откъдето се проявяват и всички идиотщини като душа и т.н., за които говорим сега
    те са просто ирелевантни на съществуването ти и ако мислеше като ИИ, например, няамеш изобщо да се знаимаваш с това - и пак щеше да си пълоценен индивид

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Лунартик! О, Лунатрик? Кога ще се научиш да мислиш или да се поинтересуваш от такива въпроси и последа и зразиш мнението си? Кога ще спреш да изказваш мнението си с такава категоричност? И поне да можеше да си докажеш тезите. За Бъдуумчето важи същото.

Според мен категоричност по тези въпроси е напълно невъзможна. Който иска да оборва тази теза, да го направи АРГУМЕНТИРАНО, Лунатрик.
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Град
    Сещам се и за още нещо важно и ДОКАЗАНО.....
    психолози са доказали,че децата до 3 годинки имат изцепки,казват неща,които може да ги каже само възрастен човек за минали неща....това ще рече коже би от минал живот.

когато си напудря носа, получавам прозрения!!!

Muse_of_Madness, доводът с бсолютността е неприемлив във всеки спор и не се приема

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Не си само ти... Доста такъв материал може да се прочете в "Магията, вечната", чийто автор не си спомням.
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    когато си напудря носа, получавам прозрения!!!

Muse_of_Madness, доводът с бсолютността е неприемлив във всеки спор и не се приема
    А не, Куенч, той се изтърка твърде много и вече не го ползвам.

ох, толкова съм не-романтичен, че трябва може би да се засрамя!

как мога да не вярвам в толкова прекрасни неща като душата и бог? и магията в света!

света през моите очи е толкова сив и еднообразен, че трябва да се самоубия

но тежко ви и горко, ако се преродя като ракша

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    ох, толкова съм не-романтичен, че трябва може би да се засрамя!

как мога да не вярвам в толкова прекрасни неща като душата и бог? и магията в света!

света през моите очи е толкова сив и еднообразен, че трябва да се самоубия

но тежко ви и горко, ако се преродя като ракша
    Познаваш ме толкова добре и успяваш да се изказваш така? Това по мой адрес ли беше?

с подобни дребнави закачания аз не се занимавам!

скандално!

опитвате се да пренесете темата на някакво несериозно ниво!!!

А по темата не вярвам!
    За това пиите яжте и си носете новите дрехи...
    Light The Universe

Guest
    трябва да има нещо след това. иначе не е интересно.
    ами направи си го интересно.не чакай да умреш,за да те огреят вечните блаженства на отвъдното ..

Само не ми се карай!

Не, не миришеш с носа си, не вкусваш с езика си! Всичко е базирано на идеята на ума ти! Когато видиш нещо, ти не виждаш отражението на светлината от него, а виждаш думата, която го дефинира в съзнанието ти! Ако ти вържа очите и ти защипя носа, като ти подам да хапнеш нещо няма дори да знаеш какво е ако не ти кажа! И дори ако те излъжа ще ми повярваш. Ти не знаеш как осъзнаваш нещата, а си тръгнал да ми говориш за материи.. на атеистите им се вика глупаци, не друго.
    Това което казваш е вярно и логично. Не се бях замислял за това, но възприемането на сигнала от мозъка е точно въз основа на някаква предварително изградена идея.

Но не разбрах, по какъв начин това те убеждава в съществуването на свръхестествени неща?

Според мен категоричност по тези въпроси е напълно невъзможна.
    Така е, но това, което ме притеснява е, че човек може да измисли всякакви неща, които да не могат да се докажат като реални или нереални. Ето, на някого му хрумнало да измисли бог и вече хилядолетия не се намира аргумент, който да го обори или потвърди. точно заради невъзможността за категоричност.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Само не ми се карай!

Това което казваш е вярно и логично. Не се бях замислял за това, но възприемането на сигнала от мозъка е точно въз основа на някаква предварително изградена идея.

Но не разбрах, по какъв начин това те убеждава в съществуването на свръхестествени неща?

Според мен категоричност по тези въпроси е напълно невъзможна.
    Така е, но това, което ме притеснява е, че човек може да измисли всякакви неща, които да не могат да се докажат като реални или нереални. Ето, на някого му хрумнало да измисли бог и вече хилядолетия не се намира аргумент, който да го обори или потвърди. точно заради невъзможността за категоричност.
    А сещаш ли се защо категоричността е невъзможна?

Тъй като и двете страни не разполагат с необорими доказателства.

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    След като умреш има три възможности:
    1.Край,няма те,съзнанието ти изчезва, а тялото ти го ядат червеите...
    2.Отиваш в рая, съответно - в ада.В такъв случай не тази места ще е супер пренаселено...
    3.Прераждаш се.
    Ами какво да кажа...ще се разбере все някога какво ще стане
    хъхъ..

Град
    Varna
    Като пукна ще разбера дали има прераждане?

"Единственото сигорно нещо в живота е смъртта"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си