- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Прераждането...
аз се предавам, с магжарета не може да се спори.....![]()
Хм, обикновено, когато някой квалифицира всеки отговор на отсрещната страна като "глупост" и "простотия", това отговаря на посочения от теб случай.
Магарета е думата, ако си горда с ината и твърдата си глава, можеш да го приемеш и като комплимент.
Оттеглям се, защото просто не виждам смисъл да си чекна пръстите по клавиатурата в опит да убедя един тотален инат. Ти си абсолютната господарка на отрицанието.![]()
Ааа, да - съзнанието е материя - а на ниво елементарни частици границите между енергия и материя са много малки.
Ааа, да - и друго. Ако спорът се сведе само до инструментите на философията и логиката - защото явно другите науки, като психология и биология не са подходящи да се обяснява тялото и разума- тогава да ви спестя усилията:
Вселената може да се обясни само със съществуването на Бог.
Както казах на Райдъра снощи в чата, това е атомната бомба на всички философи, с която те унищожават гледната точка на опонента, защото концепцията за съествуването на Бог е необорима посредствном логика и философия.
От мъжка гледна точка веднага мога да ти кажа защо "А", а не "Б". Защото "А" е руса или чернокоса, с големи гърди, сочни устни или друго предимство пред "Б". Личен вкус се нарича това и сексуален нагон са причините за привличане. Не защото, ония отгоре така е казал.Първоначално написано от bloodybaby
И няма да се изкусиш от възможноста да промениш живота си, да отложиш смъртта си или тази на някой друг ?Първоначално написано от bloodybaby
И на мен са ми правили астроложки хороскоп като много малък, но нищо не се сбъднало засега ? Как така ? Не си е платила месечния абонамент към отвъдното явно.Първоначално написано от bloodybaby
Както и казах, временни решения. Щом ти е по-приятно да вярваш в тях, добре. Разбирам те, по-лесно е. Аз лично мисля сам да открия отговорите.Първоначално написано от bloodybaby
Аз лично не съм изтъкнала, че биология, физика, химия и тн. не обясняват нещата!Изтъкнах само, че не могат да дадат цялостен отговор на въпросите!Ако не могат да дадат отговор на въпросите, или са недостатъчно развити, или са непълни като цяла теория, как може да им се гласува пълно доверие?Първоначално написано от quench
Бих ти препоръчала трудовете на един "скандален" учен - Майкъл Кремо, който обяснява и доказва тази абсолютно погрешна насока и непълност на много неща, която обаче бива скрита от учените!Затова и е известен като "скандален", защото доказва с откритията си, че в много научни среди, има много скрити и покрити тайни, по простата причина, че няма и не може да се открие цялостен и приемлив отговор на въпросите, които вълнуват човечеството.При това положение, голяма част от науката, я има само , за да замазва очите на "простолюдието" и да храни "учените" установили определени неща!
Всъщност какво представлява съвременната наука?теории и доказателства.20 години по - късно обаче, вече има нови теории и доказателства, които пък отричат предишните!Как може сляпо да се вярва на нещо, което се сменя и променя насоката си толкова често?Смяната на настроението на определени среди, означава ли, че нещата са се сменили?На това му се казва мода, а не знание!Знанието е нещо, което не се променя - то е такова, каквото е в първоизточното си значение!Не може днес едно да е вярно, а утре обратното!
Ще дам само един дребен пример!
Противниците на вегетарианството твърдят, че растителната храна не доставя достатъчно протеини на организма. По този повод д-р Пааво Айро, един от водещите авторитети в областта на диетологията казва: “Препоръчваните дневни нужди от протеини спаднаха от 150 g преди 20 години на 45 g днес. Това е така, защото редица проучвания показаха, че човешкият организъм се нуждае само от 35-45 g белтъчини дневно. Излишните протеини, не само че не се усвояват, но имат неблагоприятно влияние върху организма като в крайна сметка водят до различни заболявания.
Та питам аз - това ли е науката, с която парадираш?Тази, която преди 20 години е вредяла на хората, с откритията си, и тази която след 20 години, вероятно ще открие, че пак е вредяла с други открития?За каква наука говорим при толкова големи неточноссти?
А хората продължават да вярват, на нещо което така бързо сменя мнението си!...
Склонна съм да вярвам в прераждането.
Интересувала съм се от източните учения, прочела съм това онова и мисля, че до някъде имат право.
След като е личен вкус и подбор, защо и "грозноватичките" и "глуповатичките" често получават вниманието и любовта на хора "над тяхното ниво", пред красивите и умните?Историята е пълна със случаи на грозна + красив, красива + грозен и тн.Какъв сексапил са намирали жените в Ален Делон?А е имал много успехи сред тях, въпреки отвратителната си външност!За мен лично това, значи, че има и друго, освен външните фактори!Първоначално написано от LunaTriCk
Не няма да се изкуша, защото не мога да променя написаното в книгата!Не мога да задраскам едното и да напиша друго отгоре,,защото това, което ще се опитам да напиша, няма да е истинската, първоначална информация, и дори да успея да направя "копие", то няма да бъде със стойноста на оригинала!Първоначално написано от LunaTriCk
Ако прочета книгата, само ще си докарам страдания, знаейки, какво предстои да се случи, а не мога да го предотвратя!Както някой беше казал "Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш!"
Много е важен астролога, който се занимава с направата на хороскоп!Ако той няма знанието да го направи, както си трябва, то и хороскопът, няма информацията, поради, която се съставя!Преди две години, майка ми и съпругът и бяха на другия край на света при някакъв гадател или де да го знам какъв!Той е успял да разбере, чрез особено дребна информация - име, дата и час на раждане, толкова неща, които е нямало от къде да знае, включително и причините за тях!Явно защото е имал истинно знание, за нещата!Първоначално написано от LunaTriCk
Кое е временно решение, от изписаното от мен досега?Черпя информация, от източници непроменени за хиляди години!Защитниците на съвременната наука, черпят информация от източници, които променят гледната си точка през 5 - 10 - 20 години!Кое би трябвало да е истинско знание - това, което не се променя въпреки единицата време, или това, което се променя при всеки полъх на вятъра?Първоначално написано от LunaTriCk
Ще ми е интересно, какво мислиш да откриеш!Ако разбира се, желаеш да споделиш!
=D> =D> =D> Най-сетне един нормален човек!Първоначално написано от Lake_bodom
Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!
Ти прочете ли и разбра ли поста ми?Първоначално написано от LunaTriCk
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Въобще някой направи ли си труда да хвърли едно око на постчето ми?
Луни, ми намери контрадоказателство бе...
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Аз лично имам много проста причина да вярвам в безсмъртието, в преражданията и в още доста неща.Още от дете винаги ме е интересувало как така всички живеят работчт учат се без да имат идея за какво.Нали така и така накрая според тях ще си умрат и няма да има значение как са живяли как са умрели и кого са обичали...колко са били богати известни ли са били, изобщо всичко от което се валнуваме.Послереших че има два вариянта или умираш или се прераждаш.И реших че ако умираш, тогава няма значение как си живял направо мога да се самоубивам ако ми стиска.Но ако има, тогава кои знае какв беля ще напрая ако се самоубия също ако е така тогава живота има някаква цел...данаучиш нещо.Логично не е ли.И така реших че искам да науча повече заа паранормалните явления.![]()
Не знам защо просто си вярвям. Някъде бях чела,че всъщност Deja Vu-to всъщност е нещо,което ти се е случвало през предишен живот. За това накои моменти ти се струват познати![]()
Защото, красотата е относителна за всеки човек. За мен Пенка може да е грозна, но за Иван - Пенка е Мис Свят. Има и друго освен външните фактори, да. Лични облаги.Първоначално написано от bloodybaby
Ако ти е писано да се удавиш, няма да ходиш на плаж!Първоначално написано от bloodybaby
Тук мога и да не ти повярвам, нали ? Имам правото на съмнение.Първоначално написано от bloodybaby
Естествено, че не се променят. Приказките си остават класика. Когато Червената Шапчица започне да носи бански, тогава ще повярвам че някой ме гледа отгоре.Първоначално написано от bloodybaby
Аз каквото съм открил то си се отнася лично, само и единствено за мен. Дългите биографични романи ще ви ги спестя. Вие щом се прераждате - браво! Сигурно е забавно, и на мен би ми било интересно какво е да имаш цици.
Muse_of_Madness, когато започнеш да имаш собствено мнение за нещата и започнеш да сънуваш пеперуди и танкове пред блока, а не да ми цитираш нон-стоп хора които даже не познаваш, тогава ще започна да чета постовете ти изцяло. Когато ти самата почнеш да мислиш и съществуваш без да четеш и вярваш на другите, тогава виж мога да ти обърна внимание. Тогава вече ще имаш някаква самоличност. Сега си едно обикновенно копие. Кухненска гъбичка, която като я стиснеш, пуска това което е напоила около себе си.
Много ми е интересно като притежавате толква бистра мисъл ,кво правите по цял ден пред компютъра!?![]()
Light The Universe
И на мен ми е интересно, щом ти нямаш какво правиш навън по цял ден !?![]()
Първоначално написано от LunaTriCk
![]()
Ми на вън няма кво да правя не съм джипчиа!![]()
Излизам с приятели бачкам не кеся тук 24 часа да изливам УЖ дълбоко мислениата си!
Като сте толква мъдри и всезнаещи работете върху себе си станете нещо и ни оправете изклатената държавица!
Light The Universe
Каквото ни е писано, това ще стане, не разбра ли ?![]()
Може и да искам да стана европолитик, ама щом е казано ще редя тухли на строежа. Кофти, не е ли ?
Аха. Аз го разбирам като премирение в момент на слабост, липса на воля за стремеж към нещо по-добро и/или прехвърляне на отговорноста.
Нека да погледнем на човешкото съзнание, душа, като енергия. Всички знаем, че енергията не се изхабява, а се превръща от един вид в друг...
Бог Тангра ще прибере всички достойни и доблестни български войни и те ще ядат на неговата маса!!!
Налиии... професионалният философ се обади... Ако и ти си беше направил труда да прочетеш нещо, щеше да забележиш, че първи абзац са лично мои разсъждения. И дори да не е така-какво ти пречи да помислиш? Ако не си способен да зацепиш елементарните изказвания на въпросните хора, що за дървена глава си? Философията е като математиката, макар първата да е твърде свободна. Ако те бива в едното, ставаш и за другото, защото и в двете се иска мислене и анализиране, тоест ти си пън.(да, и аз мога да обиждам, но още не са мо свършили аргументите) Освен пън си и промит мозък, защото забелязвам да ме обвиняваш несправедливо в нещо, от което ти страдаш най-много.Първоначално написано от LunaTriCk
И така да е, аз разполагам с доказателства, които ти не си способен да обориш, следователно губиш спора.