.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли в прераждането?

Гласували
52. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не

17 32,69%
  • Да

35 67,31%
Отговор в тема
Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 180
    Мега фен Аватара на quench
    аз се предавам, с магжарета не може да се спори.....
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Цитирай Първоначално написано от quench
    аз се предавам, с магжарета не може да се спори.....
    Когато свършат готовите отговори, обикновенно другата страна "става" прекалено проста, че да си губиш времето с нея, така ли?
    Какво значи "магжарета"?Ако е някъква обида, това ли би бил подходящия край, на някой оттеглящ се от определена дискусия?
    Браво =D>

Хм, обикновено, когато някой квалифицира всеки отговор на отсрещната страна като "глупост" и "простотия", това отговаря на посочения от теб случай.

Магарета е думата, ако си горда с ината и твърдата си глава, можеш да го приемеш и като комплимент.

Оттеглям се, защото просто не виждам смисъл да си чекна пръстите по клавиатурата в опит да убедя един тотален инат. Ти си абсолютната господарка на отрицанието.

Ааа, да - съзнанието е материя - а на ниво елементарни частици границите между енергия и материя са много малки.

Ааа, да - и друго. Ако спорът се сведе само до инструментите на философията и логиката - защото явно другите науки, като психология и биология не са подходящи да се обяснява тялото и разума - тогава да ви спестя усилията:
    Вселената може да се обясни само със съществуването на Бог.
    Както казах на Райдъра снощи в чата, това е атомната бомба на всички философи, с която те унищожават гледната точка на опонента, защото концепцията за съествуването на Бог е необорима посредствном логика и философия.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от bloodybaby
    Правилно, аз си живея живота, но явно има друг, който контролира отгоре нещата.Чудя се, как към точно определена личност, мозъкът ти проявява желание да произведе хормоните, от които следва привличане и любов?Ти ли казваш :"хайде сега ще се влюбя в тази, защото ми доскуча да не съм влюбен!" или просто разбираш, че вече си извън тази част от хора, които не са влюбени.По каква причина и как точно тялото определя момента, в който да произведе определени хормони?Ти ли му казваш "Тяло, жлези, хайде произвеждайте хормони, да се влюбя, че ми е скучно вече да не съм влюбен!"
    От мъжка гледна точка веднага мога да ти кажа защо "А", а не "Б". Защото "А" е руса или чернокоса, с големи гърди, сочни устни или друго предимство пред "Б". Личен вкус се нарича това и сексуален нагон са причините за привличане. Не защото, ония отгоре така е казал.
    Относно въпроса ти - за предначертания живот!Ако книгата е пред мен няма да я прочета.Живота ми би бил скучен, ако го направя, а за мен живота е постоянно предизвикателство, което го прави изключително интересен.Защо да съсипвам интересният си живот, с цялото знаение, което така или иначе ще дойде при мен посредством времето, изминалите години и изживян живот!Ако прочета книгата, би значело сама да се вкарам в Ада!
    И няма да се изкусиш от възможноста да промениш живота си, да отложиш смъртта си или тази на някой друг ?
    Сестра ми се удави преди години!Не се намери дори един човек, който да каже "ами така било писано".Две години след смъртта и, майка ми посети астроложка, и без дори да спомене, че малката и дъщеря е починала, беше дала данните на мен, брат ми сестра ми, за да ни направи астроложката хороскопи на живота!Отивайки да ги вземе, аз бях с нея и с ушите си чух астроложката"Малкото Ви дете не може да е живо!То е имало само 4 години на този свят!".Майка ми щеше да припадне, защото нямаше от къде тази жена да е получила тази информация!Би ли обяснил, как успя точно да "познае", как седят нещата, без дори да е някъде близо до нас?Някакъе материален носител на нейните познания?Някакъв хормон може би?
    И на мен са ми правили астроложки хороскоп като много малък, но нищо не се сбъднало засега ? Как така ? Не си е платила месечния абонамент към отвъдното явно.
    Едва ли ще дойде такъв ден!Въпреки, напредъка на науката, въпреки всички открития нейни, въпреки всички тези, теории, доказателства и тн., науката все още не може дори една малка жива клетка да създаде.Все още не може да обясни как след съединяването си сперматозоида и яйцеклетката имат толкова информация, че да се превърнат в ново живо същество, нито пък как и от къде знаят, точно коя част трябва да се превърне в бели дробове, жлези, мозък и тн....
    Та едва ли някога ще дочакаме адекватни отговори от науката!
    Аз лично живея сега и искам отговори на нещата, които ме вълнуват сега!Не ме интересува, какво ще открият или докажат учените след 1000 години, защото по теорията за непрераждането и прашинка няма да е останала от мен тогава!Интересува ме сега, а не в бъдеще.След като науката не може да даде отговори, няма ли смисъл да си ги потърся другаде?Ами за мен лично това е по - удачният вариант, а не да чакам и никога да не получавам отговори, на въпросите, които ме вълнуват!
    Както и казах, временни решения. Щом ти е по-приятно да вярваш в тях, добре. Разбирам те, по-лесно е. Аз лично мисля сам да открия отговорите.

Цитирай Първоначално написано от quench
    Ааа, да - и друго. Ако спорът се сведе само до инструментите на философията и логиката - защото явно другите науки, като психология и биология не са подходящи да се обяснява тялото и разума - тогава да ви спестя усилията:
    Вселената може да се обясни само със съществуването на Бог.
    Както казах на Райдъра снощи в чата, това е атомната бомба на всички философи, с която те унищожават гледната точка на опонента, защото концепцията за съествуването на Бог е необорима посредствном логика и философия.
    Аз лично не съм изтъкнала, че биология, физика, химия и тн. не обясняват нещата!Изтъкнах само, че не могат да дадат цялостен отговор на въпросите!Ако не могат да дадат отговор на въпросите, или са недостатъчно развити, или са непълни като цяла теория, как може да им се гласува пълно доверие?
    Бих ти препоръчала трудовете на един "скандален" учен - Майкъл Кремо, който обяснява и доказва тази абсолютно погрешна насока и непълност на много неща, която обаче бива скрита от учените!Затова и е известен като "скандален", защото доказва с откритията си, че в много научни среди, има много скрити и покрити тайни, по простата причина, че няма и не може да се открие цялостен и приемлив отговор на въпросите, които вълнуват човечеството.При това положение, голяма част от науката, я има само , за да замазва очите на "простолюдието" и да храни "учените" установили определени неща!
    Всъщност какво представлява съвременната наука?теории и доказателства.20 години по - късно обаче, вече има нови теории и доказателства, които пък отричат предишните!Как може сляпо да се вярва на нещо, което се сменя и променя насоката си толкова често?Смяната на настроението на определени среди, означава ли, че нещата са се сменили?На това му се казва мода, а не знание!Знанието е нещо, което не се променя - то е такова, каквото е в първоизточното си значение!Не може днес едно да е вярно, а утре обратното!
    Ще дам само един дребен пример!
    Противниците на вегетарианството твърдят, че растителната храна не доставя достатъчно протеини на организма. По този повод д-р Пааво Айро, един от водещите авторитети в областта на диетологията казва: “Препоръчваните дневни нужди от протеини спаднаха от 150 g преди 20 години на 45 g днес. Това е така, защото редица проучвания показаха, че човешкият организъм се нуждае само от 35-45 g белтъчини дневно. Излишните протеини, не само че не се усвояват, но имат неблагоприятно влияние върху организма като в крайна сметка водят до различни заболявания.
    Та питам аз - това ли е науката, с която парадираш?Тази, която преди 20 години е вредяла на хората, с откритията си, и тази която след 20 години, вероятно ще открие, че пак е вредяла с други открития?За каква наука говорим при толкова големи неточноссти?
    А хората продължават да вярват, на нещо което така бързо сменя мнението си!...

И още нещо - не съм вироглава, нито инат, още по - малко магаре!това, че търся отговори на въпросите си, без да се налага тези отговори да се променят с времето, прави ли ме автоматично глупава?

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Склонна съм да вярвам в прераждането.
    Интересувала съм се от източните учения, прочела съм това онова и мисля, че до някъде имат право.

Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    От мъжка гледна точка веднага мога да ти кажа защо "А", а не "Б". Защото "А" е руса или чернокоса, с големи гърди, сочни устни или друго предимство пред "Б". Личен вкус се нарича това и сексуален нагон са причините за привличане. Не защото, ония отгоре така е казал.
    След като е личен вкус и подбор, защо и "грозноватичките" и "глуповатичките" често получават вниманието и любовта на хора "над тяхното ниво", пред красивите и умните?Историята е пълна със случаи на грозна + красив, красива + грозен и тн.Какъв сексапил са намирали жените в Ален Делон?А е имал много успехи сред тях, въпреки отвратителната си външност!За мен лично това, значи, че има и друго, освен външните фактори!
    И няма да се изкусиш от възможноста да промениш живота си, да отложиш смъртта си или тази на някой друг ?
    Не няма да се изкуша, защото не мога да променя написаното в книгата!Не мога да задраскам едното и да напиша друго отгоре,,защото това, което ще се опитам да напиша, няма да е истинската, първоначална информация, и дори да успея да направя "копие", то няма да бъде със стойноста на оригинала!
    Ако прочета книгата, само ще си докарам страдания, знаейки, какво предстои да се случи, а не мога да го предотвратя!Както някой беше казал "Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш!"
    И на мен са ми правили астроложки хороскоп като много малък, но нищо не се сбъднало засега ? Как така ? Не си е платила месечния абонамент към отвъдното явно.
    Много е важен астролога, който се занимава с направата на хороскоп!Ако той няма знанието да го направи, както си трябва, то и хороскопът, няма информацията, поради, която се съставя!Преди две години, майка ми и съпругът и бяха на другия край на света при някакъв гадател или де да го знам какъв!Той е успял да разбере, чрез особено дребна информация - име, дата и час на раждане, толкова неща, които е нямало от къде да знае, включително и причините за тях!Явно защото е имал истинно знание, за нещата!
    Както и казах, временни решения. Щом ти е по-приятно да вярваш в тях, добре. Разбирам те, по-лесно е. Аз лично мисля сам да открия отговорите.
    Кое е временно решение, от изписаното от мен досега?Черпя информация, от източници непроменени за хиляди години!Защитниците на съвременната наука, черпят информация от източници, които променят гледната си точка през 5 - 10 - 20 години!Кое би трябвало да е истинско знание - това, което не се променя въпреки единицата време, или това, което се променя при всеки полъх на вятъра?
    Ще ми е интересно, какво мислиш да откриеш!Ако разбира се, желаеш да споделиш!

Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Съвсем реално си е да те ядат червеите след като умреш. Смъртта е края на живота и след нея няма нищо. Живеем в материален свят и такова животно като безсмъртна душа няма.

На това мое становище се основава и отношението ми към смъртта: тя е най-лошото нещо което може да се случи на човек.
    =D> =D> =D> Най-сетне един нормален човек!
    Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    Дами и господа, не спорете с Лунатрик-дори и след като му докажете нещо, той започва да спори с някой друг по същата тема...
    Вижданията на някакъв си философ, не са доказателства...
    Религията дава временни отговори. Преди хората са мислели, че Земята е плоска, че Слънцето се върти около нея, но сега всички знаем че не е така, нали ? Същото е и с душата.
    Имайте търпение ще дойде категоричен неоспорим отговор от науката. Дотогава, ходете палете свещички щом ви е по-удобно.
    Ти прочете ли и разбра ли поста ми?
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Въобще някой направи ли си труда да хвърли едно око на постчето ми?
    Луни, ми намери контрадоказателство бе...
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    Въобще някой направи ли си труда да хвърли едно око на постчето ми?
    Луни, ми намери контрадоказателство бе...
    По - лесно е да не се хвъли едно око на постчето ти, защото ако се хвърли трябва да се търсят нови доказателства и идейки , а понякога откривателите на новото се бавят доста време...

Guest
    Аз лично имам много проста причина да вярвам в безсмъртието, в преражданията и в още доста неща.Още от дете винаги ме е интересувало как така всички живеят работчт учат се без да имат идея за какво.Нали така и така накрая според тях ще си умрат и няма да има значение как са живяли как са умрели и кого са обичали...колко са били богати известни ли са били, изобщо всичко от което се валнуваме.Послереших че има два вариянта или умираш или се прераждаш.И реших че ако умираш, тогава няма значение как си живял направо мога да се самоубивам ако ми стиска.Но ако има, тогава кои знае какв беля ще напрая ако се самоубия също ако е така тогава живота има някаква цел...данаучиш нещо.Логично не е ли.И така реших че искам да науча повече заа паранормалните явления.

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Аз лично имам много проста причина да вярвам в безсмъртието, в преражданията и в още доста неща.Още от дете винаги ме е интересувало как така всички живеят работчт учат се без да имат идея за какво.Нали така и така накрая според тях ще си умрат и няма да има значение как са живяли как са умрели и кого са обичали...колко са били богати известни ли са били, изобщо всичко от което се валнуваме.Послереших че има два вариянта или умираш или се прераждаш.И реших че ако умираш, тогава няма значение как си живял направо мога да се самоубивам ако ми стиска.Но ако има, тогава кои знае какв беля ще напрая ако се самоубия също ако е така тогава живота има някаква цел...данаучиш нещо.Логично не е ли.И така реших че искам да науча повече заа паранормалните явления.

Разсъжденията ти, показват, точно наличието на това, което ни отделя от животните - съзнание за нещата!
    По другите неща ... общо взето сме си като животните...

Голям фен
    Град
    Тялом в София,Духом някъде по морето :)))
    Не знам защо просто си вярвям. Някъде бях чела,че всъщност Deja Vu-to всъщност е нещо,което ти се е случвало през предишен живот. За това накои моменти ти се струват познати

Град
    Anfield
    След като е личен вкус и подбор, защо и "грозноватичките" и "глуповатичките" често получават вниманието и любовта на хора "над тяхното ниво", пред красивите и умните?Историята е пълна със случаи на грозна + красив, красива + грозен и тн.Какъв сексапил са намирали жените в Ален Делон?А е имал много успехи сред тях, въпреки отвратителната си външност!За мен лично това, значи, че има и друго, освен външните фактори!
    Защото, красотата е относителна за всеки човек. За мен Пенка може да е грозна, но за Иван - Пенка е Мис Свят. Има и друго освен външните фактори, да. Лични облаги.
    Не няма да се изкуша, защото не мога да променя написаното в книгата!Не мога да задраскам едното и да напиша друго отгоре,,защото това, което ще се опитам да напиша, няма да е истинската, първоначална информация, и дори да успея да направя "копие", то няма да бъде със стойноста на оригинала!
    Ако прочета книгата, само ще си докарам страдания, знаейки, какво предстои да се случи, а не мога да го предотвратя!Както някой беше казал "Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш!"
    Ако ти е писано да се удавиш, няма да ходиш на плаж!
    Много е важен астролога, който се занимава с направата на хороскоп!Ако той няма знанието да го направи, както си трябва, то и хороскопът, няма информацията, поради, която се съставя!Преди две години, майка ми и съпругът и бяха на другия край на света при някакъв гадател или де да го знам какъв!Той е успял да разбере, чрез особено дребна информация - име, дата и час на раждане, толкова неща, които е нямало от къде да знае, включително и причините за тях!Явно защото е имал истинно знание, за нещата!
    Тук мога и да не ти повярвам, нали ? Имам правото на съмнение.
    Кое е временно решение, от изписаното от мен досега?Черпя информация, от източници непроменени за хиляди години!Защитниците на съвременната наука, черпят информация от източници, които променят гледната си точка през 5 - 10 - 20 години!Кое би трябвало да е истинско знание - това, което не се променя въпреки единицата време, или това, което се променя при всеки полъх на вятъра?
    Ще ми е интересно, какво мислиш да откриеш!Ако разбира се, желаеш да споделиш!
    Естествено, че не се променят. Приказките си остават класика. Когато Червената Шапчица започне да носи бански, тогава ще повярвам че някой ме гледа отгоре.
    Аз каквото съм открил то си се отнася лично, само и единствено за мен. Дългите биографични романи ще ви ги спестя. Вие щом се прераждате - браво! Сигурно е забавно, и на мен би ми било интересно какво е да имаш цици.

Muse_of_Madness, когато започнеш да имаш собствено мнение за нещата и започнеш да сънуваш пеперуди и танкове пред блока, а не да ми цитираш нон-стоп хора които даже не познаваш, тогава ще започна да чета постовете ти изцяло.
    Когато ти самата почнеш да мислиш и съществуваш без да четеш и вярваш на другите, тогава виж мога да ти обърна внимание. Тогава вече ще имаш някаква самоличност. Сега си едно обикновенно копие. Кухненска гъбичка, която като я стиснеш, пуска това което е напоила около себе си.

Много ми е интересно като притежавате толква бистра мисъл ,кво правите по цял ден пред компютъра!?
    Light The Universe

Град
    Anfield
    И на мен ми е интересно, щом ти нямаш какво правиш навън по цял ден !?

И на мен ми е интересно, щом ти нямаш какво правиш навън по цял ден !?

Ми на вън няма кво да правя не съм джипчиа!
    Излизам с приятели бачкам не кеся тук 24 часа да изливам УЖ дълбоко мислениата си!
    Като сте толква мъдри и всезнаещи работете върху себе си станете нещо и ни оправете изклатената държавица!
    Light The Universe

Град
    Anfield
    Каквото ни е писано, това ще стане, не разбра ли ?
    Може и да искам да стана европолитик, ама щом е казано ще редя тухли на строежа. Кофти, не е ли ?

Град
    Anfield
    Аха. Аз го разбирам като премирение в момент на слабост, липса на воля за стремеж към нещо по-добро и/или прехвърляне на отговорноста.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Нека да погледнем на човешкото съзнание, душа, като енергия. Всички знаем, че енергията не се изхабява, а се превръща от един вид в друг...

Бог Тангра ще прибере всички достойни и доблестни български войни и те ще ядат на неговата маса!!!

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.

Muse_of_Madness, когато започнеш да имаш собствено мнение за нещата и започнеш да сънуваш пеперуди и танкове пред блока, а не да ми цитираш нон-стоп хора които даже не познаваш, тогава ще започна да чета постовете ти изцяло.[/color] Когато ти самата почнеш да мислиш и съществуваш без да четеш и вярваш на другите, тогава виж мога да ти обърна внимание. Тогава вече ще имаш някаква самоличност. Сега си едно обикновенно копие. Кухненска гъбичка, която като я стиснеш, пуска това което е напоила около себе си. [/b]
    Налиии... професионалният философ се обади... Ако и ти си беше направил труда да прочетеш нещо, щеше да забележиш, че първи абзац са лично мои разсъждения. И дори да не е така-какво ти пречи да помислиш? Ако не си способен да зацепиш елементарните изказвания на въпросните хора, що за дървена глава си? Философията е като математиката, макар първата да е твърде свободна. Ако те бива в едното, ставаш и за другото, защото и в двете се иска мислене и анализиране, тоест ти си пън.(да, и аз мога да обиждам, но още не са мо свършили аргументите) Освен пън си и промит мозък, защото забелязвам да ме обвиняваш несправедливо в нещо, от което ти страдаш най-много.
    И така да е, аз разполагам с доказателства, които ти не си способен да обориш, следователно губиш спора.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си