- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Прераждането...
Съждения на базата на това, което е прочела. Следователно това не са били нейни лични изводи. Разбирам да е мислила в съвсем друга насока - да, но по това което ми казваш, горкото момиченце е било с промит мозък. А това, че подкрепя и досега вярата си означава точно едно - фанатици.Първоначално написано от bloodybaby
![]()
Религията е мноого опасно нещо.
Искаш ли да се пробвам да оборя това?Първоначално написано от LunaTriCk
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Нека продължим на ЛС...
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Това, че изповядваш определена религия прави ли те автоматично с промит мозък???Първоначално написано от LunaTriCk
А ти християнин ли си?Защото ако си християнин, значи си с промит мозък!ПО твоите собствени съждения!
Въобще, май религиозните хора, са с промити мозъци според теб, а?
Всъщност, би ли дал определение, на "промит мозък"?
"— Собствената ви слепота ви лъже — произнесе той. — Нищо не виждате и си мислите, че и другите не могат да го видят. Нашият Господ не е име. Той е смисълът на всичко. Ето защо в църквите ни няма да видите никаква украса, никакви прозорци между нас и Него. Нашите Старейшини и предводители, независимо че са Избрани и Посветени, си остават обикновени, смъртни хора. На никого от тях не се подчиняваме, когато става въпрос за вярата ни. Само на Гласа Господен вътре в нас. — Млъкна за малко, но аз, кой знае защо, не успях да вметна нито дума. Продължи с още по-мек глас: — Нека приемем, че всичко е така, както го тълкувате вие. Че всичко, което казахте, е вярно и нашите Старейшини са само жадни за власт диктатори, а самите ние сме изоставени тук на произвола на съдбата заради техния егоизъм и сме принудени да изпълняваме една горда, но фалшива роля. Не! — гласът му зазвуча много по-твърдо. — Разрешете ми да ви уверя, че това е така, но само за вас. Нека предположим, че представите доказателства за това, че нашите Старейшини са лъжци, а самата Конвенция е фалшива. Да приемем, че ми докажете, че същността ни е извратена и напълно фалшива — повдигна брадичката си и погледна в мен, а гласът му сякаш ме натисна физически. — И че никъде сред Избраните, дори в дома на родителите ми, не съществува нито вяра, нито надежда! Дори да ми докажете, че никакво чудо не би могло да ме спаси, че до мен нямам нито един съмишленик и насреща ми се е изправила цялата Вселена, въпреки това аз — при това сам, мистър Олин! — бих тръгнал в атака, както ми е заповядано, до края на Мирозданието, до ръба на безкрайността. Защото без моята вяра аз представлявам обикновен прах, разпилян от вятъра. Но когато имам вярата си, няма сила, която да ме спре!"
Gordon Dickson, Ask Not
Водя се атеист. Вярата е хубаво нещо стига да не се прекалява с нея. Повечето ми приятели + роднини са християни и ходят да палят свещички по празници. Лошо няма, всеки трябва да вярва в нещо. Но, до някаква степен. Това да са тотално обгърнат от религията(която и да е тя) за мен е абсолютна глупост. Тази вманиаченост ме дразни. Да черпиш готови отговори, по въпроси които още не ти се е налагало да си задаваш...еми, тъпо е.Първоначално написано от bloodybaby
![]()
bloodybaby, ти в този форум като някакъв водач ли се изживяваш? Говориш, колко е хубаво вегетарианството, тук развиваш теории за прераждание и религии...
О, изворе на безкрайна мъдрост, о, пътеводна светлина, ти баща, ти майка, ти духовен водач, да те питам, слипове, или боксерки да си купя?
Баси сбирщината комплекси си наптрапваш мнението си на всички по всеки проблем по всяко време. Точния форум си намерила за умственото си развитие.
Това с готовите отговори не е много добре обмислено.Първоначално написано от LunaTriCk
Например ти, Лунатрик, бил ли си в открития космос, та знаеш, че земята е кръгла? Изглежда ни плоска, значи би трябвало да е плоска. Кой ти каза, че звездите, които виждаме по нощното небе, са приблизително с размерите на нашето ярко Слънце, та дори и по-големи, когато очевидно е, че нито са толкова големи, нито толкова силно светещи... Да продължавам ли?
Всичко си го прочел, ах ти, сюнгере, а не си стигнал сам, размишлявайки, до тези изводи!
Първо на мен не ми изглежда плоска и знам, че не е със сигурност от приятели. Второ, звездите не ме интересуват големи ли са, малки ли са. Там са си. Факт. Не ми пречат, следователно не са обект на моето внимание. На който са му интересни, да ги изучава. Когато тръгна да проучвам даден въпрос, гледам да проверя всичките възможни версии за отговор. Чак тогава сам си преценявам на коя версия да повярвям. Понякога и сам стигам до решение, но все пак прибягвам до проверка.
Но мнението не е лично твое, нали? Правиш се, че не ме разбираш... Къде си и видял извивката, та не ти изглежда плоска?Първо на мен не ми изглежда плоска и знам, че не е със сигурност от приятели.
И не си проучил всички възможни отговори на положитерен процент от въпросите, на които си дал своя отговор в този форум, знаеш защо.
А, тази жена красива ли е?
Щом можеш да тръгнеш от една точка и следвайки права линия да стигнеш пак до нея, значи не е плоска. Аз не съм го правил, но познати мои са го правили, което е долу-горе същото без усещанията.
И съм проучил възможните отговори, това че не съм се спрял на твоя толкова ли те дразни ?
Относно снимката: не е по моя вкус.
Но обиколил ли си Земята? Как можеш тогава да имаш доверие на приятелите си? Хора са, както хората, които са ми преподавали различни идеи.Първоначално написано от LunaTriCk
Мисля, че не можеше по-тъп въпрос да ми зададеш.Първоначално написано от Muse_of_Madness
![]()
Аз също съм на мнение, че да се фанатизира човек, независимо дали във връзка с вяра или каквото и да е, не е хубаво нещо!Първоначално написано от LunaTriCk
Да черпиш готови отговори, по въпроси, които не се е налагало да си задаваш?Аз например още от дете се питам, защо съм на този свят, каква е причината и търся отговорите.За съжаление, трудно се намират отговори, които да удовлетворят личностно някого!И честно казнао откакто започнах да изучавам източни философии, открих отговори на въпросите си,, въпреки, че някой от тях не ми харесват!Все пак всеки си запазва правото да вярва или не вярва в определени неща!
Е добре де!Ако приятелите ти са толкова големи авторитети, защо не даваш тях, като такива, когато защитаваш тезите си, а даваш учени и изследвания!Нима всичко, което знаеш си научил откривайки го сам?Сам си открил може би "Чувствата, които изпитваш, когато си "влюбена" са причинени от химични вещества стимулиращи части от мозъка ти, които мноооого лесно могат се симулират изкуствено, коооолкото и да ти е неприятно(Заповядай част от тях: допамин(това нещото, което те кара да се чувстваш щастлива), феромон(всъщност е хормон, но така или иначе това е онова, което те привлича в другия пол). )", след упорити изследвания по този въпрос и без да прочетеш нищичко?Първоначално написано от LunaTriCk
Задавайки ти въпроси Muse_of_Madness, ти отговори, че вярваш и приемаш само собствените си проучвания и заключения!Защо тогава въпроса му за доверието ти към приятелите ти да е тъп?Нали вярваш само на себе си...или бъркам?
Прочети пак, ето това мое изречение, моля те:"Когато тръгна да проучвам даден въпрос, гледам да проверя всичките възможни версии за отговор. Чак тогава сам си преценявам на коя версия да повярвям. Понякога и сам стигам до решение, но все пак прибягвам до проверка."
На въпроса за доверието към приятелите ми можете и сами да си отговорите....ако имате приятели.
Или друго лично негово разсъждение:
Първоначално написано от LunaTriCk
След като самият ти проучваш всички възможно версии, тогава защо наричаш фанатици и другите, които го правят?Защо другите "просто са си написали домашното", а ти си проучил нещата в дълбочина?Първоначално написано от LunaTriCk
Всъщност, как правиш своите проучвания?До тук разбрахме - имаш добри приятели и голямо доверие в тях, в което разбира се няма нищо лошо!Твоите приятели, са ти казали, че земята е кръгла, разни хора(учени) са доказали, че земята е кръгла, ти не си обиколил земята, за да го провериш, но въпреки това си направил проучване, без да използваш източници на информация и си стигнал до откритието, че земята е кръгла?
май стана малко объркано, а?
Хаха, ама вий и двете май сте точно кон с капаци.
Под "направил проучване" вие какво разбрахте ? Че съм влизал в лаборатории и тествал теории в епруветки ?![]()
Събирам информация от други източници. Как мога да им имам доверие ? Еми, да кажем че Бог не ми действа много убедително за сега.
Но това не е твоето собствено мнеие, нали? Повлияно е от толкова много, как би могло да бъде?Първоначално написано от LunaTriCk