Бих споменала, че за да придобиеш определени божествени атрибути, трябва да служиш на боговете, които имат властта да ги дадат, а не само на Индра.Предимно бих казала на Шива!
Будистите наистина са били буквално изгонени от Индия и голяма част от тях са се пръснали из Китай.Причините за изгонването на будистите от Индия са, че те изповядват всъщност предписания допълващи ведите, наричайки ги религия и служат на личност, която не е Бог - имам в предвид Буда!Не съм сигурна какво точно имаш в предвид с "пантеон" - би ли пояснил?
Не знам колко са променени ведите през годините, но знам че са едни от първите писмени източници на определен тип информация и датират от преди около 5000 години!В много голяма степен в тях се проповядва подчинението на слугите, към господарите, но от друга страна там са описани и качествата на истинските господари.Всъщност подчинявайки се безпрекословно на истински господар, слугата бива предпазен от допускането на нови волни грешки и трупането на нова карма!
И във връзка с последният абзац, на писаното от теб!Тъй като съм била на изток, бих могла само да кажа, че въпреки мизерията и кофти условията на живот, хората там са много по - щастливи отколкото ние на запад!Най - малкото - никъде в Индия не видях депресиран или сдухан човек....Причини за тези неща - непонятни!
И да - съгласна съм - наистина религиите и според мен са създадени, за да има някакъв контрол на обикновенните хора...Кой знае защо ли съм до някъде религиозна...
А за прераждането ... може би не ми се иска всичко да свърши, затова ми е чужда идеята да умра и край!Има и много примери за хора спомнящи си предишни животи.По склонна съм да приема тази версия, отколкото червеите
И друго - наистина смятам, че има и по - гадно от смъртта!По - гадното са болестите, при които нито си жив с живите, нито си умрял с умрелите...