Цитирай Първоначално написано от Jeuelle
Цитирай Първоначално написано от Анонимко
от месец някъде си чатя с едно момче от моя град и имам чувството че той е идеален...в смисъл изключително умен, забавен, красив (прати ми много снимки), харесват ми вижданията му и така нататък...
Не сме се виждали но той настоява да го направим. тук идва и проблема - много ме е страх и срам да се видя с него... страх и срам че няма да ме хареса... аз съм грозничка обаче той не знае как изглеждам и сигурно мисли че съм хубава...освен това ме е страх че няма да има за какво да си говорим...страх ме е че ше го изгубя преди да съм го имала...а той е толкова...идеален
кво да правя ?
Чата си има плюсове и минуси.
Чрез него се запознаваш с много нови хора и евентуално се създават много истински приятелства , но чата отнема възможноста на хората да комуникират по нормален начин.
Ти си свикнала да си пишеш с него , което предполагам ти е приятно, не се притесняваш от това което ще му кажеш, сигурно си чатите с часове .........и тук идва проблемът - ти не можеш да се изправиш лице в лице с него защото си сигурна че ще забиеш .Моят съвет е да се държиш естествено , да му кажеш :"Здрасти , най-после се видяхме , много ми е приятно.....дрън-дрън....".
Не се притеснявай че няма да те хареса.
Все пак ако и той се беше замислил върху това дали си хубава или грозна нямаше да си прави труда да си урежда среща с тебе
Не всичко от това е вярно. С бившата ми приятелка се запознахме именно в чата, допаднахме си, излязохме и на втората среща вече бяхме заедно за повече от седем месеца. Разделиха ни фактори, като че аз трябваше да се преместя в друг град и т.н. Но още сме много добри приятели.
Та мисълта ми е, че онлайн запознанството не е нещо ненормално, но целта му е да доведе до реално запознанство. И просто никой не трябва да си мисли, че това е нещо странно, а да се държи както в чата така и в живота. Всъщност оттам идват и повечето притеснения, че повечето хора не са това, за което се представят. Така че и в чата и навън просто трябва да сте себе си и да давате най-доброто от себе си и нещата ще се получат. Просто се оставете на течението. Ти познаваш момчето от около месец, споделяте си имате еднакви интереси, няма причина да не се получи. Просто бъди такава каквато искаш да бъдеш. Той или ще те хареса или не, така има риск, но чата не може да е вечно решение на въпроса