.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли в Бог?

Гласували
70. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не знам

9 12,86%
  • Не

21 30,00%
  • Да

40 57,14%
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 111

Вярвате ли в Бог?

А ле искам да ви питам, вие вярвате ли в Бог?...а замисляли ли сте се дали той наистина съществува и как сме се появили на тоя свят?Откъде се е взела Библията и т.н.?

Голям фен Аватара на SunnyG
    Град
    In the future..
    az vqrvam,a na tezi vaprosi kak e vazniknal sveta i ot kade se e vzela bibliqta ima otgovori,koito shte ti stanat qsni ot chasovete po literatura v 9 klas.estestveno ima i nauchno obqsnenie po tezi vaprosi,no ti ne pitash za tova.Taka che neznam na kolko si godini,no ako vse oshte ne si bila v 9 klas pochakai opshte malko i shte uchish podrobno za tezi neshta.
    Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    ffs, не пак

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    УУУУФ, пълно е с такива теми... Лунатрик нека не осира и тази с голеемия си професионализъм. Като знак на благодарност и аз ще се държа настрани.
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Не вярвам в Бог, а дори и да има, не му дреме особено за нас чрез свободната воля, си е измил ръцете вярвам в себе си :P

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Да, вярвам.
    И аз така.
    Иначе в библията има доста фантасмагории...но със сигурност има някаква сила, която крепи този свят.Е, аз я виждам по християнския начин въпреки всичко.
    хъхъ..

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    УУУУФ, пълно е с такива теми... Лунатрик нека не осира и тази с голеемия си професионализъм. Като знак на благодарност и аз ще се държа настрани.

Мило момиче, не мисли, че знаеш всичко, защото си прочела някоя друга книга. Лунатрик знае много повече от теб и може да си прави анализи не на базата на книжки, а на опит.Ти нямаш такъв опит.И не се сърди като ти казват малка.Няма нищо лошо в това, но не се мъчи да се пишеш да много знаеща.

А иначе съм атеистка.Не вярвам в богове и догми.Религията е създадена, за да маниполира масите.Мисля, че е изиграла своята роля в миналото, но просто няма място в бъдещето.
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Голям фен
    Град
    _SilencE_
    Цитирай Първоначално написано от Shadow_Walker
    Да, вярвам.
    И аз така.
    Иначе в библията има доста фантасмагории...но със сигурност има някаква сила, която крепи този свят.Е, аз я виждам по християнския начин въпреки всичко.
    In black and white I read the screen, all your lines and in-between.
    Then your message on the phone, I save to hear when I'm all alone...

http://pics.perfekten.com/pics/494/8...6aa6ed4d05.jpg

Вярвам в много неща. В любовта, в приятелството, в искреността. Вярвам в тях, защото ги нося в себе си. Не вярвам в измишльотини.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Фен
    Град
    София
    Даже в няколко

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Не съм вярващ. Християнин съм, защото нашите са ме покръстили като малък. Не се интересувам от религия. За мен тя е нещо което ни е обединявало по време на 5 вековното робство.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от aLL|aLoNe
    Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness

Мило момиче, не мисли, че знаеш всичко, защото си прочела някоя друга книга. Лунатрик знае много повече от теб и може да си прави анализи не на базата на книжки, а на опит.Ти нямаш такъв опит.И не се сърди като ти казват малка.Няма нищо лошо в това, но не се мъчи да се пишеш да много знаеща.

А иначе съм атеистка.Не вярвам в богове и догми.Религията е създадена, за да маниполира масите.Мисля, че е изиграла своята роля в миналото, но просто няма място в бъдещето.
    Защо всичко си беше наред в този форум преди да си кажа годините? Сега всички ми се нахвърляте, задето имам наглостта на тази възраст да не ходя по гаджета и да не плещя само за сладура от осми клас.
    Относно Лунатрик-налииии, де да беше като Куенч, Експлойтед и Роската(засега само за тях се сещам, но има и други като тях във форума) или половината потребители във форумите за сатанизъм, въобще хора, които ме превъзхохдат по интелект и знания в пъти, в хиляди пъти, и на които съм се научила да се прекланям и да се възхищавам, с които винаги бих отделила време да общувам, надявайки се да ми предадат малко от техния интелект... Ако Лунатрик се смята за равен на тях първо трябва да ме бие в някой спор, както гореспоменатите правят чеестичко...
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    С радиото мама ми е казвала да не споря.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от Fascist
    Вярвам! И ако трябва насила и вас ще накараме да повярвате!
    Такъв човек ни требваше!

Мега фен Аватара на quench
    За мен Лидерът е моят Бог!

Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Цитирай Първоначално написано от Fascist
    Цитирай Първоначално написано от quench
    За мен Лидерът е моят Бог!

а той е???

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    пак ме напъна да ходя към кенефа...
    хм ,като гледаш лайното, в него има ли бог? нали той е навсякъде?

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от quench
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    пак ме напъна да ходя към кенефа...
    хм ,като гледаш лайното, в него има ли бог? нали той е навсякъде?
    Е не... Поне не намесвай чувството си за естетика, когато става дума за Дао, щото `баси безмислицата излиза

Guest
    Вярвам!
    В други теми виждам, че Muse_of_Madness е голяма ентусиастка за спор - лошо няма.. само че темата има или няма Бог не мисля, че е мн подходяща за спор. Всеки говори от собствено убеждение и искам да ви кажа, че един атеист никога не може да разбере един вярващ и обратното. Защо ли? Ами защото сме твърде ограничени, защото не можем да погледнем през очите на другите, а сме се закоравили и мислим, че само нашата теза е вярна. Човешкото мислене и знание е ограничено, човешкото мислене се формира на базата на информацията, кото може да извлече от заобикалящата го среда. Как ще ми докажете, че 2+2 е 4? Кой казва, че е 4.. ако от малки ви казват, че е 6, дали някога ще приемете друго становище? Същото е и с вярата. Ако от малки ви учат да вярвате в Бог, вие ще вярвате. Но ако не ви учат, трябва сами да достигнете до извода има или няма Бог.
    Вярата в Бог е вътрешно усещане, вътрешна нужда - тя не се базира на научни закони, тя е нещо по-висше от това и не на всеки въпрос, човек може да намери отговор, за това по-добре да не се опитва, защото се получават смешни теории и "доказателства".

Мега фен Аватара на koalka
    Вярвам, да.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Вярвам!
    В други теми виждам, че Muse_of_Madness е голяма ентусиастка за спор - лошо няма.. само че темата има или няма Бог не мисля, че е мн подходяща за спор. Всеки говори от собствено убеждение и искам да ви кажа, че един атеист никога не може да разбере един вярващ и обратното. Защо ли? Ами защото сме твърде ограничени, защото не можем да погледнем през очите на другите, а сме се закоравили и мислим, че само нашата теза е вярна. Човешкото мислене и знание е ограничено, човешкото мислене се формира на базата на информацията, кото може да извлече от заобикалящата го среда. Как ще ми докажете, че 2+2 е 4? Кой казва, че е 4.. ако от малки ви казват, че е 6, дали някога ще приемете друго становище? Същото е и с вярата. Ако от малки ви учат да вярвате в Бог, вие ще вярвате. Но ако не ви учат, трябва сами да достигнете до извода има или няма Бог.
    Вярата в Бог е вътрешно усещане, вътрешна нужда - тя не се базира на научни закони, тя е нещо по-висше от това и не на всеки въпрос, човек може да намери отговор, за това по-добре да не се опитва, защото се получават смешни теории и "доказателства".
    Човече... по коя тема не е така?

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Вярвам... да.. Вярвам, че има някаква виша сила, енергия...че има пред кого да си отговорен за постъките си през земния си живот, но не вярвам в описанието на създаннието, описано в библията, наречено Господ Бог...

Голям фен Аватара на SunnyG
    Град
    In the future..
    Цитирай Първоначално написано от ^BAD_GIRL^
    az vqrvam,a na tezi vaprosi kak e vazniknal sveta i ot kade se e vzela bibliqta ima otgovori,koito shte ti stanat qsni ot chasovete po literatura v 9 klas.estestveno ima i nauchno obqsnenie po tezi vaprosi,no ti ne pitash za tova.Taka che neznam na kolko si godini,no ako vse oshte ne si bila v 9 klas pochakai opshte malko i shte uchish podrobno za tezi neshta.
    Прекалено буквално си тълкуваш нещата...
    ne mislq che gi talkuvam prekaleno bukvalno,az gledam realno na neshtata.Kazah che vqrvam v Bog,ne sam se samnqvala v negovoto sashtestvuvane.A kolkoto do tova ot kade idva bibliqta i sveta i t.n. ... nima cql svqt nqma edno obesnenie za vsichko tova?
    Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.

опззз

хихи...само питам...нали все пак за тва е форум - щото вси4ки си имат разли4но мнение

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си