И защо сама? Пробиването струва 20 лева. Обичката ти от 15 до 25 - 30 лева в зависимост от това, което си избереш. Но щом държиш, ето как го направиха на мен:
Избрахме точно къде ще пробиваме : дали отгоре или отдолу.
След това ме дезинфекцира с кислородна вода и йод мисля. Мисля, че и със спирт не е лошо да си минеш пъпчето, много хубаво и внимателно.
След това прецени точното разстояние между двете дупчици, така че да не се окаже по-голямо или по-малко от това на обецата.
Направи си точки, там , където ще пробиваш.
Трябва да си си купила специална игла, която да използваш еднократно и след това да изхвърлиш. Попитай в аптеката за игла за система.
Внимателно пробий на местата, които си си отблезала, като преди това дръпнеш кожата си нагоре, за да се обезкърви, а и да не пробиеш по-дълбоко, без да искаш.
Сложи обичката и промий обилно с кислородна вода.
Сложи си марличка, напоена с йод ( мисля, че това ми сложи) или нещо успокояващо. Дръж я няколко часа, докато мястото се успокои.
След това промивай всеки ден с кислородна вода. Купи си и Оксикорт спрейче, което ползвай около месец ( с почивки на около седмица).

Аз лично те съветвам да си събереш и да прежалиш все пак 20тина лева и да отидеш да те продупчи компетентен човек. Може да си засегнеш някой нерв или просто да се набучиш без резултат.

Успех!