За мое огромно съжаление трябва да призная,че парите наистина имат огромна власт над нас,хората.Реално погледнато това са само едни хартижки, без които нито един човек не може да живее. А защо е така? Защо всички си мислят, че всяко нещо си има цена? Кога, къде, защо и как е дошла властта на парите?
Всъщност само заблудените хора биха казали, че това е така, защото са заслепени и не виждат какво става с тях или около тях. Да не би щастието да се купува... не!За да бъдеш щастлив, трябва да бъдеш както обичан, така и да обичаш, защото това е най-важното нещо на света-любовта,а не парите.Да, наистина в днешно време е възможно да си купиш образованието, шофьорската книжка, колкото и грозно да звучи нечия "обич”, та дори най-скъпото ни-здравето. От всичко изброено мисля, че само последното си струва, защото медицината напредва все повече и повече, затова и почти всяка болест си има лек. Но като се замисля и за образованието си струва да имаш пари, защото след време благодарение на него ще имаш може би хубава работа. Съгласна съм само ако няма подкупни учители, незаслужени дипломи и прочие. Само си представете някое мързеливо дете решава да си купи диплома и да стане лекар. Има "всичко”, за да му повярват, но какво ще стане, ако сбърка на някой диагнозата?! Този някой ще е в цветущо здраве, но купувача на дипломи му каже, че не е така, че умира... тогава какво ще стане...
Властта на парите е толкова голяма, че може да промени коренно живота и държанието на един човек до такава степен, че самия, той да забрави кой е всъщност. Например, ако преди си бил беден и хоп изведнъж ставаш милионер, забравяш за старите дрипи, глада, студените нощи и започваш нов живот, но с господар-парите. Когато имаш толкова много пари, забравяш какво е истинското приятелство, спокойния сън, честността и други все важни и скъпи неща. А дали всички тези жертви си струват, та това са само едни хартийки?!
Не знам за другите, но аз се радвам, че не съм богата, защото съм човек, а не човече, защото умея да оценявам малките неща в живота. Радвам се, защото знам, че хората, които са с мен или около мен ме обичат и уважават заради това, което съм, а не заради това, което имам!!!