- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Коремните преси...
Първия ми пост от чужбина, иеееи :Р
Та имам въпроси за свещените коремни преси които правя за да поизпъкнат малко плочките на корема ми. Вече ДВА месеца а никакъв ефект. Пия и какви ли не глупости, карнитин, добавка.
КАК точно трябва да се правят? По колко? Как да са опънати краката? Или да са свити? С каква скорост трябва да се правят?
Аз правя по 50-60 на 30 минути няколко пъти всеки ден, вече 2 месеца обаче както споменах, няма ефект. Питам тези които знаят, а не тези които знаят да дрънкат глупости.
Ако някой от вас е постигнал видим резултат от коремните моля да сподели и да каже колко време му е отнело...
Moderated by ^npocTo^a3^f^
1 и 6 точка от правилника!
est
Ама никои не взе да прочете някъде.
Това ако искаш да ти се покажат "плочките"
Първо. и 5 месеца да правиш само коремни няма да стане.
Второ. трябва си кардио за да ти се оформи корема.
Трето. трябва и хранителен режим.
Четвърто. на тази част от тялото има и коси мусколи.
Ако имаш предвид, че самият мускол не нараства може да е от начина на действие, но не мога да ти помогна, има един чичко "Ниго", може би той ще ти помогне, и да ме поправи ако греша някъде.
mesmer
Които са от Борово да драснат едно лс.
praish po 4-5 serii po kolkoto (50) mojesh 1 min pochivka MAX
Кардиото е задължително!! 20-30 мин на ден бягане.Първоначално написано от Анонимко
mesmer дам... само от 2 седмици търся тая информация, мерси за пълноценната помощ и информация която не я знае всеки.
Аз съм на хранителен режим (тоест почти не ям).
Почти не ядеш какво? пържено, сладко или въобще не ядеш, защото не е добре за организма да се гладува.
mesmer
Които са от Борово да драснат едно лс.
Ами,скиф ко намерих в нета-за начина,по който се правят:
Начин на изпълнение
1. Заемете позиция от тилен лег на пейката/лежанката. Сложете ръцете на гърдите/тила.
2. Бавно и контролирано се изправете, като бавно издишате при сгъването на тялото.
3. Отпуснете трупа назад, но не рязко - контролирайте движението и отпускайте трупа плавно. При отпускане назад вдишайте.
Изпълнявайте пълните преси с умерено темпо, а частичните – с бързо, но не изгърбвайте гръбнака, за да не претоварите кръста.
Старайте се да държите гърба изправен - така ще натоварите корема по-ефективно.
Когато напреднете, може да опитате и вариант на пресите с допълнителна тежест. Ако използвате допълнителна тежест, правете пресите по-бавно. Нека тежестта не е голяма – като целта Ви бъде интензивно стимулиране на коремните мускули.
Абе аз съм на мнение,че изобщо не помагат. Даже четох в едно списание, че и по 1000 на ден да правиш и то всеки ден, няма да си докараш никакъв ефект освен този на мускулната треска.Заложи на някой спорт по-добре..
Коремните преси са най-безполезното упражнение заедно с кик-бек.
Има много истински и трудни упражнения за корем. Иначе без нисък процент мазнини няма как да се покажат плочките.
Ако имаш дори и 1-2 сантиметра мазнинки по корема, и по 200 коремни да правиш,плочки няма да видиш. Преразгледай си и храненето,защото ако тъпчеш яко сладко,шоколади и високо въглехидратни неща,също ще е много трудно.
Както казах, не ям сладко, и почти нищо като цяло специално за процеса.
И аз почнах да се убеждавам, че коремните преси са безполезни... какво да предпочета за корем тогава? Много упражнения, ама кое има ефект...
est
Hah korema ne se pravi za .. 2 ili 3 dena ... trqbva vreme za tova ... bih ti preporu4al da hodish na fitnes tam shte si pravish kardioto si4ki vidove koremni presi .. shte zimash i elkarnitin i shte vidish kakuv dobur efect shte imash![]()
Lesno e da kajesh obi4am te drugo e da go po4ustvashjivei si jivota kakto iskash ti a ne kakto drugite biha iskali jivota e edin momentite sa mnogo ne gi ispuskai
Кои упражнения за корем познавате?
Говорите само за коремни преси и техните вариации, понеже не знаете никакви други. Е има и други и то по-ефективни.
Коремни преси, повдигане на краката и навеждане встрани с дъмбел - това ли е всичко?
ae nerazbrahte li 4e teq koremni presi ti praqt samo po golqm korema(pi6e6e go u 1 tema daje ima6e primeri s britney spears..)
...да обичаш е като песен да пееш,но няма песен без край...
хаха 30 минути като за начало после 15 мин. на колелото .. 10 мин на степера ... после коремни и после 15 минути пак на крос тренажора и край на тренировката за днесПървоначално написано от black_mamba
![]()
Lesno e da kajesh obi4am te drugo e da go po4ustvashjivei si jivota kakto iskash ti a ne kakto drugite biha iskali jivota e edin momentite sa mnogo ne gi ispuskai
Какво му е толкова хубавото на кардиото? Има си и други тренировки за отслабване, които не горят мускули и не повишават кортизола.
И кои са тия упражнения??Първоначално написано от Ниго
![]()
Чакам специалистите по фитнес да ги кажат, понеже те друго освен коремни преси не знаят.
Дори и без директни упражнения за корем средната част на тялото (core) участва като стабилизатор в много движения. Тяга и клек натоварват корема перфектно, също и кофички с успоредни на земята крака, набирания с тежест в краката.
Корем се тренира както всеки друг мускул с максимум 10-12 повторения, другото е загуба на време. имаше един Мр. Планета май дето правеше по 5000 коремни в серия и нямаше плочки. Освен това мнгоо хора правят така коремните, че натоварват краката (hip flexors).
Списъкют е много дълъг и който се интересува ще потърси в специализирани саитове.
Коремните преси нямат голям резултат,така че по-добре не се мъчи!
Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!
Дрънкайте купища простоти.... Ако искате да знаете на мене коремните преси ми помогнаха страшно много бях напълняла и корема ми се беше отпуснал след това миналото лято започнах диета и правех по сто коремни преси сутрин като стана и вечер и скачах по 10-15 мин. на въже и само за 3 месеца корема ми се стегна страхотно. Плочки нямам, но корема ми е страхотен така че.. за мене лично коремните преси помагат страшно много, но е много важно как се правят аз си ги правех на лежанка.
Znachi samo koremni presi ne stava, ako pravilno trenirash burzo she napravish. Az sum klyoshtav, nablegnah na muskolite deto mi trqbvaha i purvo bicepsi i tricepsi posle krakata i sega si treniram vrata, ramenata, gurba perkite kitkite i plochkite. Za 1 sedmica mi se poqviha plochkite i za oshte edna sedmica mi stanaha hubavi. Vagnoto e pravilno da se trenirash i neshtata burzo mogat da stanat. A ako si slab tova e golqm plus zashtoto nqma debelina i vsi4ko e samo muskoli.
Inache az pravq 5 seriiki ot po 40 koremni posle 5 serii ot po 30 licevi i posle s girite treniram ostanaloto. A ako iskash krakata da trenirash skachai na vuge, mnogo pomaga.