.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Тема: Книги

Книги

Искам да помоля , да кажете някоя книжка за лятото , някоя поучителна (класика) или и аз незнам. Вече се чудя какво да чета и ако може малко помощ , да дадете някое съветче.Мерси много предварително

П.С: Незнам мястото на темата тука ли трябва да е , ако съм объркала сори.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Хвани "Сътворението" на Видал.
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Всичко на масата
    Ч.Буковски

Град
    Varna
    Горещо ти препоръчвам книгите на Пауло Куелю...
    Най извесната е "Алхимикът".
    Абе творчеството му е много достъпно и увлекателно, неговите книги се четат на един дъх
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Мега фен Аватара на quench
    Да,ама Куелю ги пише на "бланки" прочиташ 1 и всички други ти изглеждат еднакви - просто предимството им е,че не са натоварващи и ти казват това, което иксаш да чуеш

Параграф 22 на Джоузеф Хелър - ей това е поучителна книга, която ще те кара да се засмиваш за 20 секунди, а след всяка глава да се замисляш за час-два
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Тайните на Големите играчи- Григор Лилов!
    Смъртта на големите босове- Димитър Златков!
    Light The Universe

Голям фен Аватара на morsmordre
    Град
    На майна-си-райна
    Подхвани "Песен за Огън и Лед" на Джордж Мартин.Вярно, това е фентъзи и съм сигурен, че много хора ще си кажат "Че какво поучително може да има в една тъпа фентъзи поредица!?", но предлагам да я прочетеш, ако си внимателен читател.Тази поредица оставя странно чувство след себе си.Хем е фентъзи, хем е невероятно близо до реалността - в истинския живот хората гледат да прецакват другите около себе си за лична изгода.Тъй като тук става дума за книга, заговорите са много по-мащабни, но всичко може да се сведе до случка в реалността.От около две години насам започнах да чета повече книги (предимно фентъзи), но поредицата на Джордж Мартин определено е поучителна.На мен лично ми харесват книги със заговори и коварства.Не защото съм интригант , а защото се научавам да разобличавам по-лесно интригантите.А, повярвай ми, днес това е много необходимо.Естествено, при нас става дума за глупави ученически говорения зад гърба, ни никак не е излишно да напомпаш мозъка си с варианти за предотвращаване на подобни глупости.
    От друга страна поредицата е интересна.Разказана е от много гледни точки и определено ще останеш изненадана колко е кървава.Не е класика, но според мен е увличаща (ако ти харесват фентъзи книжките).Препоръчвам ти я, тъй като аз сега чета четвъртата (и последната излязла в България засега) и съм определено много доволен от първите три книги.Особено от третата, но до нея има 1400 страници
    Ако си заинтересувана, първата книга се казва "Игра на Тронове".
    EnjoY the LifE while u still can, 'cause u gonna be DeaD for a very LonG TimE

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Като става въпрос за Пауло Куелю бих препоръчала "11 минути". Чвтох я минатата година и доста ми хареса..

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Зависи какво обичаш да четеш. От класиките горещо препоръчвам Граф Монте Кристо на Александър Дюма и Тютюн на Димитър Димов. Иначе аз лично си падам по криминални романи. За една седмица прочетох Хорът на забравените гласове и Град от кости на Майкъл Конъли.

Цитирай Първоначално написано от Valar
    ...
    Смъртта на големите босове- Димитър Златков!
    В тази връзка аз по-скоро бих препоръчала "Вълчи капан" (и двете части) на Христо Калчев.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си