Подхвани "Песен за Огън и Лед" на Джордж Мартин.Вярно, това е фентъзи и съм сигурен, че много хора ще си кажат "Че какво поучително може да има в една тъпа фентъзи поредица!?", но предлагам да я прочетеш, ако си внимателен читател.Тази поредица оставя странно чувство след себе си.Хем е фентъзи, хем е невероятно близо до реалността - в истинския живот хората гледат да прецакват другите около себе си за лична изгода.Тъй като тук става дума за книга, заговорите са много по-мащабни, но всичко може да се сведе до случка в реалността.От около две години насам започнах да чета повече книги (предимно фентъзи), но поредицата на Джордж Мартин определено е поучителна.На мен лично ми харесват книги със заговори и коварства.Не защото съм интригант , а защото се научавам да разобличавам по-лесно интригантите.А, повярвай ми, днес това е много необходимо.Естествено, при нас става дума за глупави ученически говорения зад гърба, ни никак не е излишно да напомпаш мозъка си с варианти за предотвращаване на подобни глупости.
От друга страна поредицата е интересна.Разказана е от много гледни точки и определено ще останеш изненадана колко е кървава.Не е класика, но според мен е увличаща (ако ти харесват фентъзи книжките).Препоръчвам ти я, тъй като аз сега чета четвъртата (и последната излязла в България засега) и съм определено много доволен от първите три книги.Особено от третата, но до нея има 1400 страници
Ако си заинтересувана, първата книга се казва "Игра на Тронове".