.

Виж резултатите на анкетата: obrqzani li ste?

Гласували
55. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • da

5 9,09%
  • ne

50 90,91%
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 31 от общо 31
    Guest
    tuka nqkoi vikat,4e se pravelo i ot zdravoslovni pri4ini.az mislq,4e go pravqt zaradi higienata.ne sam 4uval za bolest,pri koqto se nalaga da te obrejat.sa6tnost ima li takava?

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    tuka nqkoi vikat,4e se pravelo i ot zdravoslovni pri4ini.az mislq,4e go pravqt zaradi higienata.ne sam 4uval za bolest,pri koqto se nalaga da te obrejat.sa6tnost ima li takava?
    Pfhahahaa awe pi4, to tfa 1 i su6to we...

Ne sum! Prosto misulta da mis e namali 4uvstvitelnostta(6toto to4no tva stava kat si mandaherca6 mnogo glavi4kata kogato e suha). 4esno, moje li nqkoi normalen BULGARIAN da se predstavi v situaciq, v koqto ne moje da si nabie 1...
    FOREVER BLAZIN'

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от <black soul>
    Цитирай Първоначално написано от ilianaaaaaaaaaaaa
    ama kvo e tva obrqvane.are kajete i molq ne mi se podigravaite!
    отрязват ти няква част там, отдолу, за да може да нямаш деца... прави се на мъжете и обикновено те нямат изобр, защото ги обрязват на 3-4 годинки... аз така знам...
    АХАХХАХАХХАХАХАХХА

Голям фен
    Град
    софия
    ДА НЕ СЪМ ШИБАН КЮРД

4urka
    Guest
    maika im turska deeba

Супер фен
    Град
    Другата страна на Земята (още разследвам дали е тъмната или не)
    Така - няколко точки от всечовешкото незнание, които искам да вмъкна.

Първо, не вярвам и трима българи да има, обрязани по собствено желание, защото това се прави върху деца, които изобщо вятър ги вее на бял кон. Това е решение на родителите.

Второ - намаляването на чувствителността не е всеобщ симптом. Да, звучи логично, но доколкото съм чел не е точно така. Дори много твърдят, че става по-чувствителна. Как знаят, след като са обрязани като деца и хабер си нямат от другия лагер.. (това важи и в двете посоки)

Разлика между хигиена и здравословност има. Но между обрязаност и необрязаност по тези два показателя - май не.

Половината изследвания показват, че има съвсем малка разлика между обрязани и необрязани, заболели от дадени БППП. При някои от тях водят обрязаните, при други - необрязаните, но винаги със съвсем нищожна преднина в рамките на процент-два.

За хигиената - при условията на 21 век, където мъжете се къпят на ден-два, няма разлика дали си обрязан или не. За необрязаните си е едно дръпване на кожичката и подмиване на основата на главичката. Сега, ако си от тези, които не виждат душ половин месец, нищо не може да ти помогне, освен пълно скопяване ^^

Единствената голяма разлика е, че обрязаните деца са много по-податливи на инфекции първите години и това е вече установен факт. Естествено, при подходящи грижи няма проблем.

Моят личен опит? Аз не съм обрязан, но кумовете на родителите ми обрязаха двете си момчета малко след раждането (семейството е християнско, решението беше на родителите). Семействата ни бяха доста близки допреди няколко години и си спомням, че често едното момче имаше болки там долу, инфекция веднъж, а да не говорим като ходихме на плаж, че трябваше да се чистят не знам колко време като си сменяха банските (тук, ест, говоря за период 3-8 годишни деца).

Обрязването е религиозен ритуал на мюсюлмани и евреи, да, но голям процент от американците (и не само) обрязват децата си.. от мода! Нямам нищо против обрязаните, но да направя такова решение за детето си без да съм сигурен, че е правилно? По-скоро бих го оставил както природата или бог го е създал.
    По дяволите, хора! Пише се НЕ ЗНАМ, не "незнам". Пише се НЕ СЪМ, не "несъм". Не бъдете идиоти!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си