здравейте.
Забелязала съм, че химията, физиката и математиката не вървят кой знае колко добре на днешните ученици.
Като започнете от 5ти клас и стигнете до 11ти.

Също съм забелязала, че на учителките по химия им има нещо.. побъркани ли са кви са.. ама не са добре.
Пример:
Една бивша моя учителка пиеше някакви хапчета преди да дойде на работа, а ако пропусне да ги пие и след това обиждаше всички ни подред, заяждаше се буквално за без нищо и вадеше един празен поглед.
Една друга и викаха "Рада Злото" - беше ебати злобното същество и използваше някакви си термини дето дори и в учебника ги нямаше.

така, мисълта ми е друга - всички тези уравнения, чертежи, таблици, ъгълници и т.н не мислите ли, че са доста трудни за усвояване дори и от 16 годишен младеж.

А и нещо дочух, че от следващата учебна година, тези които ще са 5ти клас, ще изучават физика
Не знам кой го е измислил, но наистина не е правилно.
Миналата година на поправителния изпит по математика бяха направили две сесии една след друга, защото бяхме към тридесеттина души и нямаше къде да ни съберат (защото пък и трябваше да сме по един през чин).
А на изпита по химия имаше също бая народ (1на сесия) и един ученик попита госпожата "Г-жо, извинявайте, ще ми покажете ли къде е Амонякът е Менделеевата таблица, че нещо не мога да го намеря?"

Голям смях беше.
Но въпреки всичко, наистина всички математически уравнения са трудни са усвояване.
Всички госпожи казват "Вървете по пътя на логиката". Е как? При положение, че повечето младежи не знаят за какво живеят, нямат си и напредстава какво е това да мислиш, а тия даскали за логики ни говорят.

И защо в САЩ в 10-12ти клас и нагоре учат неща, които ние учим в 5-8ми ???
..

Moderated by ^npocTo^a3^f^
1 точка от правилника!