- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Я да поразмишляваме малко...
Съгласна съм с теб, макар че последните два-три реда изобщо не ги сфанах..пък и не се и помъчих. Иначе си прав всъщност.
Та.. в квартала ми примерно не се делим на групи.. честно говоря! Разбира се, повечето слушат чалга, но има и други които слушат рап, трети слушат някви класики и т.н. Има спорове за стиловете музика, но определено никой не гоним за това че предпочита различна музика или се облича различно. Едните са богати, и макар че всеки вижда разликата в начина на обличане и на живеене изобщо, никой не се надценява, защото не всички са такива.
За разлика от даскалото ми. Там всички вървят на групи от по 10 човека. Едните, както каза machoka , се обличат ужасно грозно, изглеждат като комплексарчета, гледат злобно ВИНАГИ и като задминат някой "чалгар" го псуват просташки. Другите ходят с къси поли и оглеждат завистнически момичетата, които минат, като си въртят кичур коса на пръста или мляскат дъвки като някви селяндурки. Тяхните приятелчета слагат розовите блузки на сърчица и мъниста, залижат се, напръскат се с женски парфюм, който отдалече вуни на маргаритки и ходят наперено с тяхните фалшиви очилца. Трети пък знаят само един магазин, обличат се с дрехи само от него, и се хвалят пред всеки който срещнат за това че са си рязали вените.. Тяхните "депресии" пък изобщо не са до мода и музика.. просто на тях им хлопа дъската.
И всичкото тва за кво.. Убедена съм, и никой не може да ми промени мнението, че винаги сме били така... Хората винаги са се деляли на групи.. още в началото на човечеството... Замислям се обаче защо трябва всичките метъли, чалгари, пънкари, фешъни, гъзари, пчелари, месари и тъпанари да се подминават, да се гледат злобно и да се псуват само заради предразсъдъци. Сякаш музиката и облеклото управляват хората.. това е тъпотия..
Мачок, не всички обаче са такива. Много мои приятели, вкл и аз, слушат всичко, нямат само един стил на обличане и никога не преценяват хората отдалече. За тях няма групи или гета. Ето това са нормални хора.
Разбира се трябва в днешно време ТРЯБВА да си от няква група.. иначе си никой.. и дори вие да казвате че се обличате с ваш си стил и не гледате ква е модата, а какви са ви предпочитанията, съм сигурна че не ходите с кварталните курвички, или обратното - с кварталните хипари... и вие сте от някоя група.. защото не можете да сте по едно и също време навсякъде. И не следите само вашите интереси, колкото и да ви се иска. Ето това е лошото... демокрация, демокрация, ама пак се налага да гледаш грозните мутри на ликетата които "определят модата", д***а!
И така.. накрая моя извод : защо се делим на гета - първо, за да не се изпотрепем от спорове... все пак хората винаги спорят, а когато имат различни интереси спорът преминава в бой... и второ, заради простоия. най-вече заради простотия!
...Its just one of those days
Feelin' like a freight train
First one to complain
Leaves with a blood stain
Damn right I'm a maniac
You better watch your back
Cuz I'm fuckin' up your program...