.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 110
    Повече от фен
    Защо пък да не слушат музика...всичко с ритъм е музика...колкото и да мразя чалгата е музика...и на който му харесва може да я слуша, никога не съм била ограничена и уважавам избора на всеки...така и за теб някой може да каже,че това което слушаш, каквото и да е то- не е музика, но за теб е.Всеки приема нещата така както ги вижда през своята призмичка.Сега не ми се спори за 'моята' музика и ,че найстина Е музика...щото ти естествено ще го оспориш, тъкмо говорехме за разделение и пак се проявяваш... с тънки нотки храна...кое е музика и кое не

Мега фен Аватара на machoka
    Когато куфееш от сърце на дадена музика, хората ще те приемат 'от своите'.. не зависимо къде ще си утре вечер.. ти си от 'техните'..
    и не го правиш позоьорски, просто за да е така.. а защото наистина те кефи 'готината' музика според теб..
    готини парчета има във всеки стил..

но тук не говорим само за музика - както споменах борбата е и между байкъри-блейдъри-скейтъри, 'хек-ъри'..гей общество и радикалисти, православни и протестанти. в световен план на религиозна основа и т.н и т.н....

и между впрочем - повечето 'култури' въобще не са близки до нас българите - 'емо'-то до колкото разбирам не е музикална насоченост, а начин на живот и възприятие.. ретро стилът също - не само в музиката, в модата и във всички останали сфери на живота. Какво общо имаме ние с тях.. смешно е... смешно е когато една кауза не е твоята кауза, но я следваш сляпо, незнаейки нищо за нея - но същевременно пак повтарям отблъксвайки всичко останало.. самият ти нямаш обяснение защо така, но го правиш.. инерцията те тегли.

Идеята е в хорската психология.

Но пък ако живеехме в пълна идилия нямаше да е интересно...

Цитирай Първоначално написано от sWeEt_SeEd
    Защо пък да не слушат музика...всичко с ритъм е музика...колкото и да мразя чалгата е музика...и на който му харесва може да я слуша, никога не съм била ограничена и уважавам избора на всеки...така и за теб някой може да каже,че това което слушаш, каквото и да е то- не е музика, но за теб е.Всеки приема нещата така както ги вижда през своята призмичка.Сега не ми се спори за 'моята' музика и ,че найстина Е музика...щото ти естествено ще го оспориш, тъкмо говорехме за разделение и пак се проявяваш... с тънки нотки храна...кое е музика и кое не
    Добре, де, аджеба, защо никой не чете внимателно мненията ми? Неслучайно подчертах една дума.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Повече от фен
    Ами кфо очакваш, в тази държава нищо не е истинско-някъф фалш. Аз и казвам овча държава...тук никой не иска да покаже нещо авторско, а да копира и така ден след ден всички се уеднаквяваме...а дали културите са близки до нас или не...ами това няма значение, това е течение което се пренася навсякъде , а по въпроса колко си тру...това никой не оже да го определи.Как ше кажеш,че едно емо в БГ не е истинско...ами ако найстина е, кой го определя това???...оставяме настрана позиорите...Колко найстина си истински го определяш само и единствено ти самият за себе си и по това как се чувстваш отвътре.

Град
    София
    Мога да кжа , че това е най-глупавото разделение... Да добре... Един е члгар, друг метъл, трети пънкар, четвърти смъкнат... И ти все трябва си от някаква група за да може да те опишат с едно прилагателно или съшествително... Това е наистина тъпото. Хората не са плоски образи имат много лица и харесвания. Наистина не е лошо д аима някакво разделение. Все тая е . проблемът не идва от там а идва от породената омраза между различните групички. И ето нещо което ми се случи вчера и наистина ме потресе. Не го очаквах:
    Седим у една приятелка и тя повдигна въпроса за групичките. Започна да говори каква съм била каква не съм била. Не съм знаела от коя група съм. Един ден слушам един стил, друг ден -друг. Дрехите ми не са като на някой стил... Започна да ме обеждава колко било глупаво това да не знаеш от КОИ СИ... Не го очаквах наистина. Най-добрата ми приятелка д ами каже , че индивидуалността ми трябва да се промени за да се слея с останалите групички.. Или може би да бъда като нея. Не можагх да го преглътна. Говореше колко съм била тъпа като направя една или друга физиономия.. "Така приличаш на емо, така на някъв техно маниак..." Можете ли да си представите колко много са навлезли тези групички в живота ни щом човекът на който съм споделяла толкова много неща ми каза такива неща...
    Винаги съм била против всякакво деление и агресия между "субкултурите"... Но как да го спрем като всичко и всички отвсякъде ни обграждат с тези разделения ?
    Вие на хероин ли сте бе?

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore``
    Цитирай Първоначално написано от sWeEt_SeEd
    Добре, де, аджеба, защо никой не чете внимателно мненията ми? Неслучайно подчертах една дума.
    Просветли заблудената душа..

`Death`Whore``, хубав подпис.. ама има и по-красиви мъже от тези

Супер фен Аватара на Shadow_Walker

Re: Я да поразмишляваме малко...

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Здравейте,

напоследък намирам нещо тревожно в света около себе си.. всеки един индивид до 20 годишна възраст главно, но много от тях и след това гледат да се вкарат в някакви рамки на социална прослойка..
    трябва или да си чалгар и гордо да се тупаш в гърдите като такъв, или въпросните 'Имо-та' или метъл, или пънк, скейтър или блейдър...
    ти трябва задължително да си последовател, да си част от такъв колектив или групичка. Задължително трябва да си част от субкултура, това те прави нещо по-специално от останалите, дори от останалите участници в другите субкултури.
    От гледната точка на всеки индивид, неговата избрана насоченост в принадлежността е нещо повече от всички останали.

Научили ми някакви 16 годишни пикльовци цялата дискография на някаква метъл група наизуст.. или знаят папагалски 5 комбинации на класическа или ел. китара, накичили се с всякакви пентаграми и флинтифлюшки, черната продърпана и 5 номера по-голяма тениска е задължителна разбира се, даже и за момичетата, които не могат разберат КОЛКО ГРОЗНО е момиче да се облича така... и се мислят за голямата работа.
    Скейтърите мислят, че блейдърите са луузери, рапърите - тия наркомани в повечето случаи заклеймяват като простащина чалгата, а всъщност самите те не виждат колко са затънали. Всички пък плюят по манекенките, заклеймяващи всички като леки момичета, макар да не е така /неизключвайки че в повечето случаи наистина е така/, но важното е да псуваш по самата мода от злоба, не по конкретен човек.
    Чалгарите знаят наизуст творчеството на Камелия и Ивана и го рецитират по концерти, но в училище се срамят, когато не могат да кажат и един куплет от български автор.

Въобще всичко живо се е свряло в къщурката на собствените си идеали и предрасъдъци и всичко отвъд входната врата бива заклеймявано, а ако не заклеймявано.. то поне отхвърляно безусловно като второ качество. Дори без обяснение.

Никой не може да погледне по-широко, никой няма по-отворен мироглед, надхвърлящ собствените убеждения, ако щете никой не се чувства гражданин на света - дори териториално се делим по мащаби - София срещу всички останали, но и Люлин с/у Младост, а дори и Люлин 4 срещу Люлин 5 -> типично по гето-вски.

Толкова е ограничено всичко.. толкова е пропаднало, че се отчайвам. Сякаш никой не държи вече на развитието на личността -> на образованието, на изучаването на възможно най-много от тези субкултури, придобивайки по-голяма обща култура.. стремежа да научиш всичко на този свят няма да те направи човек, знаещ всичко, но ще те обогати максимално много, ще те направи човек!

А пък аз си ям сладолед и си мисля-от къв зор ти дойде да напишеш тоя роман...?Голяма работа, че някой е такъв, а другия - различен. Понеже няма с какво да се откроят, да се идентифицират - избират дадена субкултура.Всеки иска да е различен.
    Изреди проблемите на така наречените субкултури-като гледам, всяка си има своите надостатъци.И какво сега-да ги изтъкваме постоянно ли?...и кои сме пък ние да опрекваме хората, за това какви са?
    Надскачането...да, да се мъчиш със всички сили да надскочиш другия и да го плюеш е тъпо.Но да се забрани всякаква конкуренция ли?
    И в крайна сметка-нека хората си живеят живота както им харесва!
    хъхъ..

Мда, моят Свинчето ми

А ако става въпрос за етикетите...аз съм някаква, защото слушам някаква музика. За мен това не е начин на живот, не общувам само с такива хора. Щом и сегашният ми мъж не е метъл...прекаленото вживяване е глупаво.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Аз лично не приемам принадлежността към субкултура за себе си. Аз имам някакви собствени правила, по които живея живота си и съм достигнал до тях чрез размишления и опит. Никой не може да ми каже "ти ще се държиш така, защото истинския метъл се държи така" примерно.

Иначе няма нищо лошо в това хората да се сдружават на базата на общи интереси. Но съм твърдо против конфронтацията. Не може за това, че си пънкар да имаш такова самочувствие, че да отричаш чалгарите и фешъните като по-долна категория хора. Добре, обличат се гейски, слушат симплистична музика ами може на тях така да им харесва! На тях харесва ли им, край, никой няма право да ги критикува повече. И не, не значи, че са нискоинтелигентни или нещо - социализирам с голям брой чалгари, които имат значителни интелектуални заложби. Факт. Най-важното нещо е: оставете хората да си живеят живота както искат, да слушат каквото искат, да се забавляват както искат.

А най ми е забавно когато някой каже "аз съм скейтър, следователно съм различен и уникален, а тълпата слуша чалга". Обличаш ли се по определен начин, държиш ли се по определен стереотип, не може да претендираш за уникалност. 98% слушали чалга. Нищо подобно. 98% чудят с кого да се скарат, задето не слуша тяхната музика. И метълите, и пънкарите, и имотата, и чалгарите, и хаусърите, и всички, които носят някакъв такъв етикет, са част от стадо, следователно са овце.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София

Re: Я да поразмишляваме малко...

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Здравейте,

Толкова е ограничено всичко.. толкова е пропаднало, че се отчайвам. Сякаш никой не държи вече на развитието на личността -> на образованието, на изучаването на възможно най-много от тези субкултури, придобивайки по-голяма обща култура.. стремежа да научиш всичко на този свят няма да те направи човек, знаещ всичко, но ще те обогати максимално много, ще те направи човек!
    Здрасти Тук сте се насочили към музиката, но аз ще дам един друг пример. Г-жата по философия ни прочете откъс от едно есе на едно момче от 11 клас. Самото момче се определя като атеист, но на въпроса дали и пирятелите му са атеисти, то веднага отговаря "ДА". В есето си той е написал такива безумни неща... Една от глупостите му беше относно това, че Иисус Христос бил създал Адам и Ева, имаше и още други, от които човек си прави изводите, че той отрича нещо, което дори не знае какво е. За мен това е адски глупаво...

Guest
    Да ви кажа при децата всеки е себе си. Е, мама и тати им купуват нормални дрешки, които не са нито много фещън, но в никакъв случай метълски или други такива. Като бяхме деца всички си играехме, не се цепихме. Но сега съм на 18 и всеки е някакъв, а само аз не мога да се впиша и само си патя от това.

А защо е нужно да се вписваш?

Guest
    Щото скапаните жени си падат по определени типове. нали и в този форум тъпачки пишат: "Ама аз обичам само скейтъри.", "Ама аз харесвам фешъни.", "Ама най-много ми допадат метълите.".... Е за тва си патя.

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Щото скапаните жени си падат по определени типове. нали и в този форум тъпачки пишат: "Ама аз обичам само скейтъри.", "Ама аз харесвам фешъни.", "Ама най-много ми допадат метълите.".... Е за тва си патя.
    Ами ако искаш да споделяш най-важните мигове от живота си със 'скапана' жена -> впиши се

Хората си падат по хора - по държание, интелект, външен вид, ако щеш. Явно си отчаян от момичетата, но не се стреми да бъдеш някакъв само за да те харесат.

Guest
    А има ли не скапани? Защото и в този форум, понеже тук се събират по-ъндърграунд хора, викат: "Ама аз обичам ъндърграунд (метъли/пънкари/имота и пр.) момчета като мене." Еми извинете, ама как човек да не поиска да престане да бъде чист като дете от етикетите и да не си лепне един. И наистина, спомнете си, в малките класове пак сте се деляли, но не чак толкова нали? Тогава е нямало чак такова значение да си от дадена група.

Цитирай Първоначално написано от MusicIsTheKey
    В момента не ми се пишат романи и най-простичко ще кажа,че те подкрепям изцяло.Отчайващо е.
    =D>

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Не може да критикуваш другите, докато не погледнеш през техните очи. Цялото това заклеймяване е доста глупаво. Нима музиката определя характера и интелекта? Трябва да се взема най-доброто от всяка ситуация. Ако си бил в дадена групичка, направи си изводите и прецени за себе си. Понякога границите на субкултурата задушават. Имам много примери...
    Миналото лято излизах с метълите от моя град. И аз не бях от тях, защото носех обувки, защото се обличах прекалено цветно, защото имах уши за друга музика.Общувах и с други хора, "не-метъли". И в един момент станах излишна.Сега дори не ме поздравяват, а когато им метна ме сочат с пръст и крещят "чалгарка"... Дори и едни приятелки...Според тях съм се променила коренно, а те дори не знаят, че аз продължавам да слушам от всичко по-малко...
    Границите, които поставя обществото са прекалено тесни за моите възгледи. Тесногръдието и ограничеността ме задушават. Тук, в интернет ми е по-добре. Нали надскачам тези "препятствия" без излишни негативни последици...
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Guest
    Понеже аз съм конформист по душа, явно ми е време да стана и тесногръд и ограничен като повечето хора, като почти всички. Съжалявам, бих искал да е различно, но ми писна самотата.

Е, ако си конформист, не виждам какъв ти е проблема

оф, няма ли други теми на разговор в тоя форум? всичко се върти около някви култури и не знам кво... голям праз вече! оня бил пънкар, оня бил имо... негова си работа. нека се радват хората, нека се мислят за оригинални и готини.

* тва не важи за повчето метъли. те са гадни по дифолт.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    а защо да не се възприемат така???

Нима е лошо да искаш да направип някакъв statement???
    точно това имах предвид... в смисъл, за кво трябва да се нищят всички тея неща толкова дълбоко и да се дудне 24/7 за разни хора, които дори не познаваме? нека живеят както искат, да мислят каквото искат... от такива теми няма смисъл, защото няма да се налее мозък у ничия глава. пък и повечето субкултури не виждам да са направили нещо кой знае колко значимо... освен да се трепят по концерти примерно. не може да ми побере акъла как е възможно да има такива не знам и аз какви.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от пор

* тва не важи за повчето метъли. те са гадни по дифолт.
    мразя метъли, по дяволите!

Saatana vittu perkele hate crew!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си