Интересно.
Всеки си има дадена социална група, която смята за по-близка и за по-лесна за комуникиране от негова гледна точка. За мен това са повечето хора, слушащи метъл или хардкор да речем, но пък и има доста хора, слушащи съвсем други неща, които ми допадат и с които мога съвсем лесно да разговарям, било то дори на музикална тема. Принципно не мога да разбера тази омраза между различните субкултури, имайки предвид че доста често тя е неоправдана. Защо един рапър да ме мрази, защото слушам друга музика ли? Защо чалгарят да го прави, пак поради същата причина ли? Че нали ако бяхме еднакви всички нямаше да е толкова интересно бе :/
Омраза, омраза и пак омраза, навсякъде, ето и вчерашните изцепи на концерта на Експлойтид, въпреки че там са по-ъндърграунд армии на пънкарите и скиновете, но пак не мога да ги разбера изцяло, но пък и не съм особено навътре в тея неща.
Имам приятели метъли, да Най-добрият ми приятел, с който се познавам от 11 години, обаче е слушал точно 10 метъл песни, които аз съм му мятал. Слуша си поп/диско/летни хитове и подобни, и защо ли не ми пречи? Защо ли не ми пречи друг приятел, който си се кефи на Ивана, Гергана и прочие?
Защо като мина покрай Амор да речем с един суичър на Ин флеймс и нищо друго "метълско" по мен чалгарите веднага идват, следват въпроси от типа на "К'во ме гледаш така бе, брадат (още повече че нямам брада ), гаден метъл такъв?" и подобни? Аз казвам ли им нещо, преча ли им? Не
Тогава защо те трябва да го правят?
Отговорът естествено е, че сме хора. Кво да се правим, такива добичета сме (: