.
Отговор в тема
Страница 2 от 7 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 151
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Седяли си Хитлер и д-р Менгеле в една пещера. Минал случайно човек и Менгеле го привикал и казал:

- "Пътнико, ела да те питаме нещо, че се е заформил страхотен спор.. имаме идея да убием 1 милион евреи и 10 камили.. какво мислиш?"

-"Е добре де, защо пък точно 10 камили?" попитал озадачено странника
    тогава Хитлер се обърнал към Менгеле и казал:

-"Казах ли ти, че никой няма да попита за евреите!"

браво на момчето =D> какво точно изразяваш със това си мнение

Мега фен Аватара на machoka
    Същото, което и ти с последните 1К свои - нищо

мхм ясно

Супер фен Аватара на _donna_
    браво на момчето какво точно изразяваш със това си мнение
    безразличието си към ПРОБЛЕМА.
    все пак никой не може да върне жертвите,кво сте си зачесали неграмотните езици? = )

nqma ime
    Guest

d-r Mengele

D-r Mengele edin ot nai-ujasnite hora prez Vtorata svetovna voina. Pravil si e eksperimenti, kakvito se seti6 - ot ujasni, po-ujasni. No v lagera za ubiistva - Aus6vits, toi si e pravil tezi opiti s deca. V edni ot dokladite si toi opisva presajdane na mozyk i syrce ot prase na 4ovek. Takiva hora, koito si pravqt vsqkakvi otvratitelni i ujasqva6ti ne6ta s deca ne bi trqbvalo da sy6testvuvat.

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore``
    Знаете ли какво е вивисекция? Това е дисекция на живо същество с цел изучаване на анатомията му. Практикувала се е преди векове. Одобрявате ли я?

Идиоти такива, ако лекарите бяха изучавали наистина болни хора, щеше да се получи същия резултат. Но не са го правели, а просто са ги отлъчвали и никой не се е доближавал до тях. Как можете да казвате, че целта оправдава средствата?

И аз това се питам. Вие луди ли сте?!
    Хайде някой да ви разпори живи в името на науката примерно - не за друго, за да може останалата част от човечеството да се облагодетелства и да живее по-добре.

Като стана дума за развитие на медицината 'благодарение' на Менгеле.. как ще обясните опитите му с близнаци?
    Човечецът им източва кръв, инжектира им в очите химикали, за да смени цвета им, инжекции в гръбначния стълб, заразяване с какви ли не болести (напр. тиф, туберколоза), операции без упойка (включва отстраняване на органи, ампутации). И когато единият от близнаците умре, убиват другия, за да сравнят телата.

Хм, искате по-подробна информация или и това е окей?
    Собственост на Canis_Dirus

Град
    В страната на чудесата

Re: какво мислите за доктор менгеле???

Цитирай Първоначално написано от EMILY the strange
    ииииии ясен е въпроса.
    правил си е медицински опити в концентрационни лагери през втората световна война.заразявал е хора със смъртоносни болести и много други прекалено жестоки опити.затова медицината е напреднала много през втората световна.смятате ли,че си е заслужавало?
    Впечатляваща тема.......БРАВО......
    Линията на личния ми морал казав , че това е жестокост.....Все пак той е станал символ на жестокостта......един от символите.....
    Дали си е заслужавало.....Само доктор може да каже.....Всяко друго мноние ще има морална бариера и ще бъде престрастно по един или друг начин.....

Той нищо не е направил за медицината .. просто е искал да опознае човешката анатомия по - точно да си задоволи своето "АЗ". Но въпреки , че е направил тези жестокости благодарение на него познаваме така добре анатомията на човека , защото е описал всичко подробно. А вица дето беше написан .. според мене значи безразличието на хората. Щом тези хора толкова много са страдали като са били "рязани" живи нека някой да каже поне едно име?!

Град
    В страната на чудесата
    Цитирай Първоначално написано от Kikimora_
    Той нищо не е направил за медицината .. просто е искал да опознае човешката анатомия по - точно да си задоволи своето "АЗ". Но въпреки , че е направил тези жестокости благодарение на него познаваме така добре анатомията на човека , защото е описал всичко подробно. А вица дето беше написан .. според мене значи безразличието на хората. Щом тези хора толкова много са страдали като са били "рязани" живи нека някой да каже поне едно име?!
    Кикимора....ти ме учудваш....Аз си мислех да благодаря на Да Винчи и негония интерес и описания на човешката анатомия но ти хвърляш нова светлина върху вижданията ми.....
    И после ....Като сме тръгнали да правим списък с имена на хора убити жестоко през Втората Световна война.....Айде да изброим и тея ЖИВИТЕ изгорени в газовите камери.....
    Предлагам да започнеш първа....

Наистина ли го искаш, сладкишче? А снимчици? Защото и имена мога да ти дам и снимков материал, но да ти кажа, че няма да може да спиш една-две нощи.

Менгеле не е направил абсолютно нищо съществено за медицината - ако желаеш, прочети предния ми пост.

А къде прочете, че знанията по анатомия на човека са се обогатили благодарение на тези експерименти? Или може би малко четеш?
    Очаквам ясен и точен отговор.

Цитирай Първоначално написано от belerofone
    Кикимора....ти ме учудваш....Аз си мислех да благодаря на Да Винчи и негония интерес и описания на човешката анатомия но ти хвърляш нова светлина върху вижданията ми.....
    И после ....Като сме тръгнали да правим списък с имена на хора убити жестоко през Втората Световна война.....Айде да изброим и тея ЖИВИТЕ изгорени в газовите камери.....

Хм... А защо на Да Винчи да се благодари? Ако става въпрос и древните египтяни са изучавали анатомията значи на тях трябва да се благодари? И къде са списъците? Има някои хора дето смятат , че наистина са убити 6 млн. евреи , а други че са убити максимум 4000... къде е истината?! Просто всички смятате , че е жестоко да се мъчат хора , но и сега се правят експерименти с живи хора или пък се умъртвяват точно когато се родят , но обществтото си затваря очите за тях , а мислите за тези не са сред живите!

Хм... А защо на Да Винчи да се благодари? Ако става въпрос и древните египтяни са изучавали анатомията значи на тях трябва да се благодари? И къде са списъците? Има някои хора дето смятат , че наистина са убити 6 млн. евреи , а други че са убити максимум 4000... къде е истината?! Просто всички смятате , че е жестоко да се мъчат хора , но и сега се правят експерименти с живи хора или пък се умъртвяват точно когато се родят , но обществтото си затваря очите за тях , а мислите за тези не са сред живите!

ОМГ! Ти си безумно глупава!

Защо не прочетеш "Списъкът на Шиндлер", за да ти стане ясна картинката?

снимки:
    http://www.auschwitz.dk/Anker/Mengele/

http://www.oskarschindler.com/Albums4/album.htm

Ето ти направо списъкът на Менгеле:
    http://www.candlesmuseum.org/Twinlist_04.htm

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Kikimora...

подкрепи тезата си с факти, моля...

И с много мерак - няма как да стане.

Мега фен Аватара на quench
    ...
    въпросният хер Менгеле не е бил доктор, не бива да бъркате
    бил е санитар, СС-овец, садист, педофил, който се е гаврел с деца и техните трупове
    постигнал е някои "невероятни" от медицинска гледна точка неща:
    - инжектирал е боя в очните ябълки на евреите, за да види дали ще се промени цветът на очите (!!!) - явно доказателство за това, че не е имал представа изобщо от структурата на тялото
    - опитвал се е да провери дали може да се въздейства на растежа на тялото като му се поставят жестоки външни ограничения - и то какви! - влезнал е в стаята на ерейските деца, начертал е линия на 1,20 от пода по протежение на цялата стена и е наредил да разстрелят всички, които са били по-високи - после го е правел всеки месец с тези, които са успявали да порастнат въпреки лишенията и мъките, на които са били подложени телата им
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Град
    В страната на чудесата

Прелест...Някои хора казаха , че май малко четеш и сега го потвърждаваш.....Защо да благодарим на ДаВинчи.....Аз имам грешна информация...ТОй нищо нее направил....Не е чуртал мускули органи и тела....Не е ходил по морги.....Но Менгеле...Това СВЕТИЛОV....
    ВИж това за евреите ме шокира наистина....Ти преглеждала ли си някоя и друга книжка статия ...нещо....Предлагам да приемем , че хора не са убивани а.....ТАка и така се тръгнала да намаляваш бройките .....А истината ....ами в книгите бе душата.....

Прочети поста на Къдли преди твоя....

П.С. Подбирай си битките сладур......

Поздрави

За бройката прочетете това http://www.segabg.com/online/article...=31&id=0001801

а колкото за анатомията това http://www.kamennataepoha.com/kabatas_devri_02_b.php

Има много книги за Хитлер и за избиването на евреите примерно: "Защо евреите - Причините за антисемитизма" - Денис Праджър, Джоузеф Телушкин ; "Окултният Хитлер" - Антон Первушин (не е точно за евреите)

За бройката може да се спори много. Всеки си има различни виждания за това какво се е случвало през тези "мътни" години. И как прецени , че не чета като нямам виждане като твоето ли?

П.С. Чела съм "Списъкът на Шиндлер" , че даже и филма съм гледала и в повечето книги фактите са изопачени. Не винаги трябва да се вярва на книгите това че си прочел нещо през живота си не те прави умен

Мега фен Аватара на quench
    не, ексо, те са бнли държани в информационно робство от ционистите, за да не могат да спясяват животите на арийците, затова след войната и след откриването на изследванията на д-р Менгеле, медицинската наука дръпва в развитието си толкова напред

Щом се случва след това, значи е следствие
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

За бройката прочетете това http://www.segabg.com/online/article...=31&id=0001801

а колкото за анатомията това http://www.kamennataepoha.com/kabatas_devri_02_b.php

Има много книги за Хитлер и за избиването на евреите примерно: "Защо евреите - Причините за антисемитизма" - Денис Праджър, Джоузеф Телушкин ; "Окултният Хитлер" - Антон Первушин (не е точно за евреите)

За бройката може да се спори много. Всеки си има различни виждания за това какво се е случвало през тези "мътни" години. И как прецени , че не чета като нямам виждане като твоето ли?

П.С. Чела съм "Списъкът на Шиндлер" , че даже и филма съм гледала и в повечето книги фактите са изопачени. Не винаги трябва да се вярва на книгите това че си прочел нещо през живота си не те прави умен

Фактът, че човек чете книги и се интересува, говори много за него.

И искаш да ми докажеш с в-к "Сега"? Окей... ще опитам да сдържа смеха си.
    Виж, съкровище, щом си чела "Списъкът на Шиндлер", то сама е трябвало да си направиш изводите.
    Аз мога да ти дам и списъкът му, ако желаеш.
    Но не можеш да ми твърдиш, че това са измишльотини, защото не е така. Тези хора са съществували и са били избити като кучета, не ми ги обяснявай тия..

Град
    Berlin

ииииии ясен е въпроса.
    правил си е медицински опити в концентрационни лагери през втората световна война.заразявал е хора със смъртоносни болести и много други прекалено жестоки опити.затова медицината е напреднала много през втората световна.смятате ли,че си е заслужавало?
    ДА! Заслужавало си е! Нацистите са имали кампания против рака и са правели доста изследвания. Допринесли са много за напредъка на медицината. Тези хора с които са правели опити са се жертвали в името на науката. Може д-р Менгеле да е бил малко жесток, но други лекари са дали много. Един от важните опити е свързан с внезапната промяна на налягането като резултатите са били използвани по-нататък от победителите(които остават с чисти ръце ) във войната за бъдещите реактивни самолети.

Lestat357
    Guest
    Гледам и не вярвам на ушите си!

В каквото настроение съм в момента, най-добре да не бях отварял тази тема въобще, но ще се постарая да не излизам от добрия тон. Менгеле, доктор? Наумни постижения?...

За бройката, 'земи прочети нещо повече от това, от смешните ти линкове. Линк от в-к "Сега" - без коментар.. Нито годините са толкова мътни нито ти си чела някоя от книгите, които си споменала. Сигурен съм! Годините съвсем не са били толкова "мътни", а това за 4-те хиляди евреи ела да го разправяш на баба ми, запознато момиче!;] Дори учебника си по история не си отваряла, според мен. Филмът, за който говориш отново съм сигурен е игралната версия с Лиъм Нийсъм от 1993-а. Това е американски игрален филм, номиниран и май дори отнесъл няколко "Оскар"- а трябва ли да обяснявам защо са попроменени някой неща? За разлика от него в книгата почти няма такива, а за твое сведение само (защото явно много си чела) става въпрос за съвсем реално съществуващ списък, както и Оскар Шиндлер е реален човек, с реален принос. Това не ти е "Дневникът на Ане Франк", немалка част от нещата, в който също са подкрепени с документи и снимки, от други източници след това. Ето ти един линк, който _Cuddly_ ми даде преди малко в чата и до който принципно не е трудно да се стигне: http://www.oskarschindler.com/list.htm . Ето ти и още един, който ако беше отворила, май нямаше да пишеш тук изобщо: http://en.wikipedia.org/wiki/Oskar_Schindler . Забележи какви линкове ти давам.;] Е, сега отново ли ще си чешеш клавиатурата, както досега в тази тема или ще признаеш грешката си и ще едитнеш твърде смислените си мнения по нея? А може би ще отговориш на въпроса на exploited teen? Присъединявам се към него. Виж, това може и да е teenproblem, но темата за мен (и Слава-Богу, не само) е твърде сериозна, така че ти предлагам миграция към някоя от типа "Как да се гримираме като фолк певица" или "настроението ти днес с емотиконка", където каквото и да напишеш ще бъде уместно. По-добре да не спорим с теб по тази тема, а и не виждам причина да споря с човек, който явно хал-хабер си няма, дори най-общо от тема, в която изразява крайна позиция. Може и да си на 12, не е изключено, но при всички положения или дай някой конкретен пример, покажи че си прочела нещо въобще или - f**k off!;] Грубо звучи, но доста ме подразни точно ти. Другите поне като напишат някоя необоснована глупост и после си траят.

ами,на мен ми е гадно за страданията на хората,но живота ми не веднъж е спасяван от съвременната медицина и да кажа че не удобрявам менгеле ще е меко казано...двулично...
    Мога да дам поне три лични примера за точно обратното. Но щом ти Удобряваш какво значение има... Аз теб те помня още, ако не бяха глупостите ти в една тема за фитнес никога нямаше да пиша в този форум. ГостЪТ, ако се сещаш. Затова и знам колко има смисъл да се опитвам да споря с теб или да ти задавам въпроси, но все пак ще го направя. Какъв доктор е Менгеле и какво общо има със съвременната медицина? За какво точно са помогнали "опитите" му? Или пак така си пишеш? Май "the strange" не е най-подходящото продължение на ника ти, пак "the" и пак дума започваща с "s", прилагателно, но ще ти го спестя засега. Стига да не се намесваш повече.

Тъй като темата наистина е твърде сериозна, предлагам на следващите писатели, мислители и псевдо-последователи, които възнамеряват да пишат тук, да отворят първо един от двата линка: www.google.bg i http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page Благодаря Ви и от името на останалите, които имат поне малко обща култура тук!

EDIT

Цитирай Първоначално написано от Guderian
    [ДА! Заслужавало си е! Нацистите са имали кампания против рака и са правели доста изследвания. Допринесли са много за напредъка на медицината. Тези хора с които са правели опити са се жертвали в името на науката. Може д-р Менгеле да е бил малко жесток, но други лекари са дали много. Един от важните опити е свързан с внезапната промяна на налягането като резултатите са били използвани по-нататък от победителите(които остават с чисти ръце ) във войната за бъдещите реактивни самолети.
    1) Йозеф Менгеле никога не е бил доктор!
    2) За напредъка в медицината са допринесли твърде малко, което съпоставимо с начинът по който е постигнато някак си избледнява, не мислиш ли? Тези опити, включително и този с налягането, който си споменал е било възможно да бъдат направени до един и при коренно различни обстоятелства и без експерименти с хора. При подходящ бюджет. Доказателство ли? Ами доказателство са многото неща постигнати след това точно по този начин, включително и свързани с лечението на рака. Ако искаш да бъда и по-конкретен? Не е това начинът и този "принос" е меко казано смешен. Правели са каквото и както си пожелаят повечето "лекари", задоволявайки произволен брой лични въпроси и нужди, просто защото системата го е позволявала.

Ако ще си говорим за какъв да е положителен принос, той е свързан с автомобилната промишленост и с военната такава, не и с медицината. В случая - целта не оправдава средствата. Може би баща ти или дядо ти няма да могат да го потвърдят, но питай ако имаш жив прадядо все още, който вероятно е взел участие във Втората Световна война. Аз имам такъв, дядо ми е - да е жив и здрав още дълги години. Това за моралната гледна точка. Относно щетите, следствие от световните войни - необходимо ли е наистина да ти давам линкове? Е, още ли си толкова убеден в думите си?

Май най-добре да излеза от тази тема, все пак - на конкретни въпроси ще отговарям. Заповядайте, историци.

Град
    В страната на чудесата

Вярно е , че не те прави умен...В твоя случай направо тъпа защото с последната реплика саморазмаза оита си да се покажеш като знаеща.....Интересното обаче е , че аз съм склонен да вярвам на изследвания на хора , който знаят повече от мен и теб в тази област.....

Преценката , която изразих в предния си пост.....Ами имам 7 много добри причини да го твърдя.....Ако греша в това си мнение толкова по-добре.....Но както сама се изказа ...това , че си чел книги не те прави умен.....

Поздрави....

Guest
    VELIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитирай Първоначално написано от Анонимко

Ти изобщо имаш ли представа за кого си говорим?

Град
    В страната на чудесата
    Цитирай Първоначално написано от _Cuddly_
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко

Ти изобщо имаш ли представа за кого си говорим?
    АКо не представа то ярко мнение поне има.....

Guest

Цитирай Първоначално написано от Guderian
    ииииии ясен е въпроса.
    ДА! Заслужавало си е! Нацистите са имали кампания против рака и са правели доста изследвания. Допринесли са много за напредъка на медицината. Тези хора с които са правели опити са се жертвали в името на науката. Може д-р Менгеле да е бил малко жесток, но други лекари са дали много. Един от важните опити е свързан с внезапната промяна на налягането като резултатите са били използвани по-нататък от победителите(които остават с чисти ръце ) във войната за бъдещите реактивни самолети.
    Ех смешко, смешко...
    Уно : Защо си е заслужало? Да убиеш толкова хора и да направиш - точно нищо. Хората не са се жертвали добровоно, а са били насилвани >_< Ако убият цялото ти семейство пред очите ти, но открият лек за рак/спин/измисли нещо би ли казал с ръка на сърцето "аз съм горд , че умряха по жесток начин! те се жертваха да се намери рак за рака!"
    Дос : Мога с ръка да се хвана за сърцето и да кажа , че си пълен идиот. Ти маи почиташ всичко което германия е правила през периода първа-втора световна война?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си