.
Отговор в тема
Страница 4 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 151

Град
    В страната на чудесата
    Цитирай Първоначално написано от Guderian
    Цитирай Първоначално написано от belerofone
    но всеки добавя своето виждане....Акакво е твоето.....
    Че щом не е доказано същестуването на тези "газови камери" няма смисъл да ги споменаваме! Много хора казват, че евреите убити в тези лагери са 6 млн, но истината е, че са измрели само около 700 000 от тежък физически труд, а не от Циклон Б!
    П.П. И последно един въпрос - какви работници са използвали немците за да строят ракетите V-1, V-2?
    Когато говорим за смъртта на хора....определено САМО не може да се използва....И после....Както казах ти имаш мнение и го подкрепяш о някакав начин....Уважав това....НО и аз защитих своето....
    Ако си фен на политиката на Хитлер ще го защитиш и ще кажеш , че той не е виновен независимо за каво.....АКо не си му почитател ще го обвиняваш в жестокости....СЪщия принцип е и тук с Др Менгеле.....
    А съдейки по аватара ти можем много да говорим на тая тема всеки с противополжини факти.....
    Ти изрази мнение аз също....

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Йозеф Менгеле е Ангела на смъртта....Това е най ясната дефиниция за него....Едни премат експериментите му без да регистриат в съзнанието си жестокия начин по който ги е провеждал....Други се втурачват само в жестокостите.....
    АЗ вижемад нещата по друг начин....На първо време той е нямало да проведе всичките си проби с евреи ако Химлер не му е дал свободна пътека и не го е назначил като лекар в концлагер...Освиенцим...ако не греша....Но освен много умен той е бил и с отклонения вероятно....Съдя защото е бил назначен в този лагер с още 3 лекари който не са му помагали....Освен всичко друго....Менгеле се е правил на Господ....ТОй е решавал кой да умре в газовата камера и кой да бъде тестван .....Това не е решение което принадлежи на хората....
    НА мен и достатъчно само това и дори и да има някакво постижение в някаква област те се омаловажавт от такъв тип решения....

Да, Освиенцим, тоест - Аушвиц.

Относно газовите камери и Аушвиц, Guderian, позволи ми да цитирам Рудолф Хес, комендант на Аушвиц.

"Акцията беше проведена в блок 11. Аз надянах противогаза и лично наблюдавах убийството. Длъжен съм да призная, че след процедурата изпитах облекчение: скоро ние трябваше да започнем масово унищожение на евреите, обаче нито Айхман, нито аз нямахме понятие, как да организираме това най-добре. Ние бяхме уверени, че газовата камера е най-доброто решение, но не знаехме какъв газ е най-добър за това. Сега ние не само получихме газ, но и разбрахме как правилно да провеждаме процедурата.
    Рудолф Хес, из спомените му."

Ах, дечица, не ми говорете за мнения. Тук подобно понятие е абсурдно. Не си говорим за кой цвят е по-хубав - розов или зелен.
    Има факти, няма мнения.
    Всичко друго е пречупено през болните мозъци на разни хора.
    Собственост на Canis_Dirus

Град
    По гетата...
    Менгеле е герой!

Град
    Berlin
    Цитирай Първоначално написано от loyal_88
    Менгеле е герой!
    [/i][/b]

Менгеле е герой!

Да не би в Kарлуково да има компютърен клуб?

Менгеле е герой!
    [/i][/b]
    Окей, Guderian, предизвиквам те. Вместо като малоумен да повтаряш едно и също, стиснал с ръчички коленете си и клатейки се на стола пред компютра, вземи ми обясни защо смяташ, че този красив изрод менгеле е герой?
    Давай, казах ти, искам да видя едно по едно постиженията му.

Град
    Berlin
    Цитирай Първоначално написано от _Cuddly_
    Менгеле е герой!
    [/i][/b]
    Окей, Guderian, предизвиквам те. Вместо като малоумен да повтаряш едно и също, стиснал с ръчички коленете си и клатейки се на стола пред компютра, вземи ми обясни защо смяташ, че този красив изрод менгеле е герой?
    Борил се е срещу една много рядка форма на рака наречена "Нома" която засяга хора с ниска имунна система. Болестта е била непозната до тогава и той е правел опити с цигани за да установи причините за заболяването. Тази болест причинявала едновременно и туберкулоза.

Менгеле е герой!
    [/i][/b]
    Борил се е срещу една много рядка форма на рака наречена "Нома" която засяга хора с ниска имунна система. Болестта е била непозната до тогава и той е правел опити с цигани за да установи причините за заболяването. Тази болест причинявала едновременно и туберкулоза.

И това го прави герой?

Много съм чела и подобно нещо не съм открила никъде.
    Доколкото знам е заразявал евреите с туберкулоза и тиф, но никъде не пише да е помогнал някак за развитието на медицината.

Град
    В страната на чудесата
    Йозеф Менгеле е Ангела на смъртта....Това е най ясната дефиниция за него....Едни премат експериментите му без да регистриат в съзнанието си жестокия начин по който ги е провеждал....Други се втурачват само в жестокостите.....
    АЗ вижемад нещата по друг начин....На първо време той е нямало да проведе всичките си проби с евреи ако Химлер не му е дал свободна пътека и не го е назначил като лекар в концлагер...Освиенцим...ако не греша....Но освен много умен той е бил и с отклонения вероятно....Съдя защото е бил назначен в този лагер с още 3 лекари който не са му помагали....Освен всичко друго....Менгеле се е правил на Господ....ТОй е решавал кой да умре в газовата камера и кой да бъде тестван .....Това не е решение което принадлежи на хората....
    НА мен и достатъчно само това и дори и да има някакво постижение в някаква област те се омаловажавт от такъв тип решения....

Да, Освиенцим, тоест - Аушвиц.

Относно газовите камери и Аушвиц, Guderian, позволи ми да цитирам Рудолф Хес, комендант на Аушвиц.

"Акцията беше проведена в блок 11. Аз надянах противогаза и лично наблюдавах убийството. Длъжен съм да призная, че след процедурата изпитах облекчение: скоро ние трябваше да започнем масово унищожение на евреите, обаче нито Айхман, нито аз нямахме понятие, как да организираме това най-добре. Ние бяхме уверени, че газовата камера е най-доброто решение, но не знаехме какъв газ е най-добър за това. Сега ние не само получихме газ, но и разбрахме как правилно да провеждаме процедурата.
    Рудолф Хес, из спомените му."

Ах, дечица, не ми говорете за мнения. Тук подобно понятие е абсурдно. Не си говорим за кой цвят е по-хубав - розов или зелен.
    Има факти, няма мнения.
    Всичко друго е пречупено през болните мозъци на разни хора.
    _Cuddly_ така е....Но нека не се съглася с теб по един въпрос....Мнение се допуска....Ти имаш такова и го подкрепяш с факти....Guderian има и си го защитава , аз също.....Не се съгласявам само с това ти твърдение , че такова понятие тук е абсурдно.....

Guderian виждам , че имаш интерес и защитаваш до някакви степени експериментите на Др Менгеле....Питам тогава аз....ако той е такъв гении и има такива постижения за развитеито на медицината къде са всички факти....Питам на какви основи е базирал опитите си защото съм убеден , че не е на базата на медицината...Знаеш ли защо......Неговите опити нямат никаква научна стойност...Не можеш да хванеш някого ...да правиш каквото ти дойде на ум с него и да го категоризираш като "опит"... Изводите които се е опитвал да направи са напълно своеволни.....За какво говорим от тук нататък....Правил е сравнителни експерименти с беззащитни хора и затова му присъждаме напредъка на медицината.....О я стига......

Град
    Utopian future state
    Естествено, че след войната, съюзниците, ще го обвинят в ужасни престъпления срещу човечеството и откритията му ще ги забулят в тайна. Знаем им методите на евреите...

Град
    В страната на чудесата
    Цитирай Първоначално написано от Totalitarianist
    Естествено, че след войната, съюзниците, ще го обвинят в ужасни престъпления срещу човечеството и откритията му ще ги забулят в тайна. Знаем им методите на евреите...
    .....Съюзниците.....

Би ли казал ткои са съюзниците.....И после какви точно токрития има Йозеф Менгеле ....За своето време и за днешното....

Поздрави

Град
    Utopian future state
    .....Съюзниците.....

Би ли казал ткои са съюзниците.....И после какви точно токрития има Йозеф Менгеле ....За своето време и за днешното....

Поздрави
    Съюзниците от ВСВ...

Менгеле е бил много близо до откритието да се раждат само близнаци между другото. Това би ни било доста полезно сега, с нашето намаляващо население...

belerofone, не можем да говорим за мнения. Няма как да има мнения, тъй като това са факти - или е доказано, или не е.

По твоята логика аз мога да кажа например, че по мое мнение априлското въстание е избухнало през декември. Айде върви ми доказвай, обяснявай, но аз ще бъда упорита, ще тропам с краче и ще твърдя, че имам мнение.

Същото е с Менгеле - фактите сочат, че той не е помогнал на медицината, но Guderian упорито твърди, че не е така, без да го доказва по никакъв начин.

Не се заяждам, просто искам да ме разбереш.

Град
    В страната на чудесата
    .....Съюзниците.....

Поздрави
    Съюзниците от ВСВ...

Менгеле е бил много близо до откритието да се раждат само близнаци между другото. Това би ни било доста полезно сега, с нашето намаляващо население...
    Очарователно.....

Йозеф Менгеле е използвал близнаците най-вече в своите опити....Те за него са били най- подходящи предвид , това че са идеални за сравнителни експерименти който той е провеждал....Това ме навежда на мисълта , че не е търсил начин да увеличи населението....И най-вече го казвам предивд , че е правил експериментите си с еврей....Тоест това , което ми казваш е , че е търсил начин да създава близнаци еврей.....Силно противоречащо на негова крещяща омраза и жестокост....

П.П. Открит е в днешно време начин как да се увеличи шанса при забременяване да се родят близнаци....Нарича се ИнВитро....Казвам го за твоя лична консумация....Ак държиш ще ти обясня и процедурата....

Поздрави....

Те евреите и без това са подчовеци.....

Град
    В страната на чудесата
    belerofone, не можем да говорим за мнения. Няма как да има мнения, тъй като това са факти - или е доказано, или не е.

По твоята логика аз мога да кажа например, че по мое мнение априлското въстание е избухнало през декември. Айде върви ми доказвай, обяснявай, но аз ще бъда упорита, ще тропам с краче и ще твърдя, че имам мнение.

Същото е с Менгеле - фактите сочат, че той не е помогнал на медицината, но Guderian упорито твърди, че не е така, без да го доказва по никакъв начин.

Не се заяждам, просто искам да ме разбереш.
    _Cuddly_ не оборвам фактите....НЕ казвам да обвързваме личните преполжожения с историята....Разбрала си погрешно или аз не съм се уточнил....
    При априлското възстание няма морална дилема....Няма морален конфликт.....Докато при Менгеле е обратното .....ИМа факти но при него е въпрос на виждане дали извършеното от него е зло или не....Ние с теб твърдим едно....Подкрепяме го с факти ....Но някой друг би казал , че това което е правил в своето време е било велико и е далем от злината и крущящия ужас.....Това е морална дилема и е въпрос на личен възглед.....Съгласен съм с това , че има факти....ДА ....
    ...Всички лъжат....но това е начин да спечелиш войната...

Град
    В страната на чудесата
    Цитирай Първоначално написано от Метоман
    Възхититерно....Провери постовете назад....Някой беше поискал дефиниция на думата "подчовеци"....
    ТИ имаш ли такава или просто използваш високопарни думи от миналото.....

Поздрави....

Възхититерно....Провери постовете назад....Някой беше поискал дефиниция на думата "подчовеци"....

Поздрави....
    Се едно аз да те питам за дефиниция на думата "човек"

Град
    В страната на чудесата

Поздрави....
    Се едно аз да те питам за дефиниция на думата "човек"
    Караш ме да навлизаме в трактовка на думите....

Човек е единствения оцелял подвид примати от рода хора.....Пре хората се наблюдава множество нива на мозъка както и сопосбност за абстрактно мислене самоактуализиране и отразяване на околнта среда по адекватен начин....

Това е супер повърхностна дефиниция ....и като е наложим върху твоята терминология стигаме до идеята , че подчовек е примат.....ТОва ли ти е мисълта или аз не схващам.....

Пак питам какво влагаш в думата "подчовек" ...дай ми точно мнение....като аз давам на теб....

Думата "подчовек" е използвана от Хитлер като заместител на нисшата евреиска раса.....

Думата "подчовек" е използвана от Хитлер като заместител на нисшата евреиска раса.....

Това не е дефиницията, която поисках, съкровище.
    Същия въпрос и очаквам друг отговор.

Град
    В страната на чудесата

И аз не съм получил такъв предвид , че питам абсолютно същото.....

Дам, аз питах няколко страници назад и вече бях забравила, а ти ме подсети.

Но защо ли имам усещането, че вече няма никакъв смисъл от този спор.. ама, хайде, за спорта...

Град
    В страната на чудесата

Но защо ли имам усещането, че вече няма никакъв смисъл от този спор.. ама, хайде, за спорта...
    Това е форум....Някак си е нормално......Замисъла е да има спорове.-....

Това е форум....Някак си е нормално......Замисъла е да има спорове.-....

Да, така е, съгласна съм, но нека поне бъдат на ниво. Защото вече ми става смешно, а, ако продължават така, ще ревна!
    То на човек да му дожалее...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си