Цитирай Първоначално написано от _Cuddly_
Цитирай Първоначално написано от belerofone
Йозеф Менгеле е Ангела на смъртта....Това е най ясната дефиниция за него....Едни премат експериментите му без да регистриат в съзнанието си жестокия начин по който ги е провеждал....Други се втурачват само в жестокостите.....
АЗ вижемад нещата по друг начин....На първо време той е нямало да проведе всичките си проби с евреи ако Химлер не му е дал свободна пътека и не го е назначил като лекар в концлагер...Освиенцим...ако не греша....Но освен много умен той е бил и с отклонения вероятно....Съдя защото е бил назначен в този лагер с още 3 лекари който не са му помагали....Освен всичко друго....Менгеле се е правил на Господ....ТОй е решавал кой да умре в газовата камера и кой да бъде тестван .....Това не е решение което принадлежи на хората....
НА мен и достатъчно само това и дори и да има някакво постижение в някаква област те се омаловажавт от такъв тип решения....

Да, Освиенцим, тоест - Аушвиц.

Относно газовите камери и Аушвиц, Guderian, позволи ми да цитирам Рудолф Хес, комендант на Аушвиц.

"Акцията беше проведена в блок 11. Аз надянах противогаза и лично наблюдавах убийството. Длъжен съм да призная, че след процедурата изпитах облекчение: скоро ние трябваше да започнем масово унищожение на евреите, обаче нито Айхман, нито аз нямахме понятие, как да организираме това най-добре. Ние бяхме уверени, че газовата камера е най-доброто решение, но не знаехме какъв газ е най-добър за това. Сега ние не само получихме газ, но и разбрахме как правилно да провеждаме процедурата.
Рудолф Хес, из спомените му."

Ах, дечица, не ми говорете за мнения. Тук подобно понятие е абсурдно. Не си говорим за кой цвят е по-хубав - розов или зелен.
Има факти, няма мнения.
Всичко друго е пречупено през болните мозъци на разни хора.
_Cuddly_ така е....Но нека не се съглася с теб по един въпрос....Мнение се допуска....Ти имаш такова и го подкрепяш с факти....Guderian има и си го защитава , аз също.....Не се съгласявам само с това ти твърдение , че такова понятие тук е абсурдно.....

Guderian виждам , че имаш интерес и защитаваш до някакви степени експериментите на Др Менгеле....Питам тогава аз....ако той е такъв гении и има такива постижения за развитеито на медицината къде са всички факти....Питам на какви основи е базирал опитите си защото съм убеден , че не е на базата на медицината...Знаеш ли защо......Неговите опити нямат никаква научна стойност...Не можеш да хванеш някого ...да правиш каквото ти дойде на ум с него и да го категоризираш като "опит"... Изводите които се е опитвал да направи са напълно своеволни.....За какво говорим от тук нататък....Правил е сравнителни експерименти с беззащитни хора и затова му присъждаме напредъка на медицината.....О я стига......