.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26
    Град
    до твоята звезда :)

Кога е най-безопасно да правиш Секс ;)

"Безопасно" в смисъл кога е най-малко вероятно да забременее едно момиче .. преди - след овулация , по време на цикъл ? Питала съм и др обаче оставам с отговора "Най-опасно е по време на овулация т.е 7 дена след цикъла .. с продължителност 11 дена" ама нещо това не ми стига С една дума .. въобще има ли такъв период ? Е некой може да напише
    "Е бива ли това да не знаеш" .. е на искам да ми стане по-ясно ... не да кажа че и друг път не съм разпитвла ама .. сяа реших и тук да вида кво ще ми отг.

p.S. - Ако има такава тема .. съжелявам .. само дайте некъв линк .. и ключ ... Търсих, но май не намерих .. не знам

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    най безопасно е няколко дни след овулация, защото външната обвивка на яйцеклетката се е пукнала и тя не може да бъде оплодена. долу-горе 10-тина дни преди очакваната дата на менструацията и първите 3-4 дни от нея. вероятността през този период да си в овулация е малка. И все пак-яйчниците са 2 и не се знае кога на другия ще му "хрумне" да изхвърли яйцеклетка. за това и календарният метод не е много надежден. виж двуяйчните близнаци-при тях 2-те яйцеклетки са се изхвърлили едновременно!

Мега фен Аватара на koalka
    Винаги има опастност от забременяване.

Голям фен Аватара на christina_aguilera
    Град
    Burgas
    Вярно е, че по време на овулация възможността от забременяване е най-голяма, но за да разбереш кога е тя трябва да ти е редовен цикъла, а това рядко се случва при момичета, които от скоро имат цикъл. Винаги можеш да забременееш трябва да се използват противозачатъчни средства

Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от koalka
    Извинявай, ама това принципно не е вярно. не може да се забременее, ако няма яйцеклетка, готова за оплождане. А яйцеклетка има 1 път на 28 дни, а годна за оплождане е едва 12 часа от тези 28 дни!

Най-безопасно е когато не го правиш

Град
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    най безопасно е няколко дни след овулация, защото външната обвивка на яйцеклетката се е пукнала и тя не може да бъде оплодена. долу-горе 10-тина дни преди очакваната дата на менструацията и първите 3-4 дни от нея. вероятността през този период да си в овулация е малка. И все пак-яйчниците са 2 и не се знае кога на другия ще му "хрумне" да изхвърли яйцеклетка. за това и календарният метод не е много надежден. виж двуяйчните близнаци-при тях 2-те яйцеклетки са се изхвърлили едновременно!
    krem4et0 .. мерсии ..
    "долу-горе 10-тина дни преди очакваната дата на менструацията и първите 3-4 дни от нея."
    с тоя отг ми стана долу-горе ясно ..)
    ако некой друг знае и др подробности .. от сега 10х на вс.

Извинявай, ама това принципно не е вярно. не може да се забременее, ако няма яйцеклетка, готова за оплождане. А яйцеклетка има 1 път на 28 дни, а годна за оплождане е едва 12 часа от тези 28 дни!
    Но една жена може ли да определи кога е овулацията И? Освен с термометър, което е доста трудоемко и ненадеждно.

Супер фен
    Град
    Другата страна на Земята (още разследвам дали е тъмната или не)
    Да, но сперматозоидите си живуркат вътре (според различни данни) 3 до 7 дни, така че това всъщност е опасният период за правене на секс. Не само 12 часа. (знам, че го знаеш това, пояснявам за bRigHt [!] m00rnInGstaR)

Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore``
    Но една жена може ли да определи кога е овулацията И? Освен с термометър, което е доста трудоемко и ненадеждно.
    Доколкото знам, има тестове, подобни на тестовете за бременност, които ти казват дали си в овулация или не. Не гарантирам, че ги има във всяка аптека, но съм чувал и за такива нещица да съществуват.
    По дяволите, хора! Пише се НЕ ЗНАМ, не "незнам". Пише се НЕ СЪМ, не "несъм". Не бъдете идиоти!

Голям фен
    Това, което каза кремчето, ама хайде да дадем още някой ден за по-голяма сигурност - примерно 1 седмица преди датата, на която трябва да ти дойде не би трябвало да има опасност, но все пак не разчитай прекалено на това

Цитирай Първоначално написано от shizzle
    Доколкото знам, има тестове, подобни на тестовете за бременност, които ти казват дали си в овулация или не. Не гарантирам, че ги има във всяка аптека, но съм чувал и за такива нещица да съществуват.
    Ако това се съчетае с прекъснат полов акт, е окей, но както спомена, те си живуркат там и чакат яйцеклетка.

Голям фен
    Ако това се съчетае с прекъснат полов акт, е окей, но както спомена, те си живуркат там и чакат яйцеклетка.
    Абе да, ама след 12-24 часа вече не ги бива за оплождане. То тая яйцеклетка се бронира все едно целта е да не бъде оплодена, ама за всичко си има причина все пак, при това много основателна

Всъщност доволно малка част от сперматозоидите са годни за оплождане, затова средата на вагината е киселинна - отсяват се добрите гени.

Винаги има риск Дори когато си в мензис може да забременееш. Според мен най-сигурно е да се използва презерватив. Или ако сте от доста време с приятеля ти и от доста време правите секс заедно, то тогава би трябвало да се познавате добре и да се пазите 1-н друг.
    Нали знаете кое е най-сигурното противозачатачно? Това е СПЕРМАТА. Ако се гълта редовно няма как да забременееш

Град
    преди 5 мин прочетох някаде .. че ако едно момиче има редовен цикъл .. и си записва дните в некякво лично календарче .. или си записва .. може да се пресметне .. кога е овулацията .. обаче е доста сложно .. трябва от менструалния цикъл с най-голяма продължителност се изважда 11 и се получава денят, след който не е възможно забременяването. Например, продължителността на менструалните цикли варират от 25 до 28 дни. Изчислението е: 25-18=7 и 28-11=17. Следователно, от 7 до 17 дни от началото на менструалния цикъл забременяването е възможно и трябва да се използуват предпазни методи. ноо .. май това трудно ше се изчисли точно ;/

Аз лично никога не сум смятал тези неща с моята приятелка. Просто си правехме секс и внимавахме двамата. Според мен шанса да забременее ако не свършиш в нея е 1:1000000000000000000000000 Дори не съм чувал някои да е забременял досега по този начин. Така че моят съвет е даваи смело.

Голям фен
    Всъщност доволно малка част от сперматозоидите са годни за оплождане, затова средата на вагината е киселинна - отсяват се добрите гени.
    Всъщност вагината е кисела, за да пази от бактерии, а пък за сперматозоидите най-голямото изпитание е да преминат през шийката на матката и самата матка, които са покрити с гъстичка слуз, което според един от професорите ми се равнявало на това човек да преплува Атлантическия океан като усилия, така че това е отсявката А пък да не говорим, че после трябват ензимите на милиони сперматозоиди, за да разградят клетките, които обграждат яйцеклетката, да се доберат до нея и най-накрая да свалят всичките й обвивки и един късметлия да се промъкне вътре - така че заплождането си е здрав team work на сперматозоидите + голям късмет за един от тях

nqkolko dena predi cikal i nqkolko dena sled..

Guest
    Цитирай Първоначално написано от palomaaa
    nqkolko dena predi cikal i nqkolko dena sled..
    ИМЕННО, нямаше нужда от толкова коментарии. авторът (ката) питаше просто и ясно.

Град
    Свищов
    С овулационни тестове. Точни са до час!

Град
    Свищов
    Да, но сперматозоидите си живуркат вътре (според различни данни) 3 до 7 дни, така че това всъщност е опасният период за правене на секс. Не само 12 часа. (знам, че го знаеш това, пояснявам за bRigHt [!] m00rnInGstaR)

Опасният период не е 12 часа. 12 часа може яйцеклетката да бъде оплодена. на практика е опасно от 5 дни преди овулацията до 12-24 часа след настъпването й! то ест се събира около 1 седмца месечно. Аз написах , че е безопасно от 10-тина дни преди менструацията до първите 3-4 дни от нея. посл отчитам 5 дни жизнени способности на сперматозоидте и се получава 9-ти ден. Възможно е при по-кратък цикъл да има овулация около 9-тия ден.

Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от WaKo
    Всъщност вагината е кисела, за да пази от бактерии, а пък за сперматозоидите най-голямото изпитание е да преминат през шийката на матката и самата матка, които са покрити с гъстичка слуз, което според един от професорите ми се равнявало на това човек да преплува Атлантическия океан като усилия, така че това е отсявката А пък да не говорим, че после трябват ензимите на милиони сперматозоиди, за да разградят клетките, които обграждат яйцеклетката, да се доберат до нея и най-накрая да свалят всичките й обвивки и един късметлия да се промъкне вътре - така че заплождането си е здрав team work на сперматозоидите + голям късмет за един от тях
    само 1 поправка-все едно да преплува Атлантическият океан, който е направен от захарен сироп. как ли се плува в океан от сироп?

Guest
    (знам, че го знаеш това, пояснявам за bRigHt [!] m00rnInGstaR)
    ...

само 1 поправка-все едно да преплува Атлантическият океан, който е направен от захарен сироп. как ли се плува в океан от сироп?
    Доста безопасно, ако питаш мен. А и имаш какво да хапваш - захарта е особено хранителна. (съжалявам, като човек от морето веднага си го представих доста ясно)

Guest
    >< Това бях аз. Не знам какво стана, не съм си трил cookies, по дяволите!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си