- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Moderated:Кое е по-добре? Езикова или математическа гимназия
Като човек завършил ЕГ,ти препоръчвам ПМГ.![]()
I like to watch you sleep at night
To hear you breathe by my side..
Първоначално написано от Shadow_Walker
На кои изпити сте имали по-високи оценки?Кандидат-студентски?
I like to watch you sleep at night
To hear you breathe by my side..
Мн. зависи от кой град си!Аз лично съм за езикова..В моя град,езиковата е на по-високо ниво,защото учениците научават предметите дори повече отколкото в МГ,дори доста повече..А за езици да не говорим,при положение,че МГ са 4 часа седмично,А в езиковата са 21!!!![]()
Езиковия изпит след 8ми клас.Първоначално написано от Kianna
Тези, които кандидатсват след 7ми клас попадат в паралелки, където се учи по 19 часа английски на седмица.Това е принцип за гимназиите.И на тези паралелки им се пуска изпит, на който миналата година имахме по-високи оценки от ЕГ.
хъхъ..
Подкрепям.Първоначално написано от Lake_bodom
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
Ъм, и езиковата ли имаше 19 часа английски седмично?Тези, които кандидатсват след 7ми клас попадат в паралелки, където се учи по 19 часа английски на седмица.
Да.Във всички езикови се учи по 19 часа седмично основният език,а втория срок се добавят 2 часа с човек,на когото езикът е роден.Първоначално написано от Lake_bodom
Аз избрах да съм в езикова,въпреки че първоначално бях приета в СМГ.Не съжалявам,защото намерих невероятни приятели,а и знам 1 език повече =))
Не се учи във всички по 19 часа, това е ясно. Аз питах конкретно за тяхната гимназия. Защото в тази, в която аз съм завършил, в 8 клас освен тези 19 часа имахме всеки ден по 4 допълнителни часа, тоест общо 39 часа. Учихме английски по цял ден. Цял ден в даскало и цяла вечер вкъщи. Та кой каза, че в МГ-то се изучавало също толкова интензивно език?
Това подкрепя тезата ми, че в различните градове отговора на въпроса "ГПЧЕ vs ПМГ" е различен.
Но трябва да призная, че 19 часа език е леко несериозно за езикова гимназия, при положение, че в МГ-то хорариума е същия. Ако се изключат всички други фактори, да учиш в МГ е по-добре отколкото в езикова с 19 часа език. Но на практика трябва да се вземат предвид и интересите на ученика и качеството на преподаване в двете училища, за да се каже кое е по-добро.
Аз лично бих предпочела езикова гимназия.
Но то си зависи.
Ако ти върви математиката - МГ
Ако не ти върви - няма какво да се чудиш, няма смисъл да си в математическа.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
ооо,лудница едни подкрепят езикова,други математическа.Аз съм за първата,но какво значение има.Нали се сещам за какво става въпрос в една математическа гимназия-здраво решаване на задачи до полуда,в езикова също много учене на граматика,лексика и т.н.И двете гимназии ти дават перспективи,но ако си някаква ,,вятър те вее на бял кон,,никотга няма да можеш да използваш възможностите на макс.Така помисли си какво точно искаш не само в сегашния момент,но и за вбъдеще.Ако си амбизиозен и креативен човек,ще успееш,ако ли пък не и най-доброто училище не би ти помогнало в образованието ти.Успех,каквото и решение да вземеш.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
znae6 li za6to ti preporu4vam ezikova,6toto kato q zavur6i6 ti e predpostavka za universitet v 4ujbina uspeh!![]()
Еми езикова според мен. Особено ако не знаеш с какво искаш да се занимаваш - влизаш, научаваш език и чак после в университета се съсредоточаваш върху професия :P Плюс това не е вярно, че в МГ се учи език, толкова добре колкото в ЕГТо затова едното се нарича математическа, другото езикова.
Поне аз към езиковите искам да се насоча, дано имам хубави оценки [-o<
Пффф колко пъти повторих език и езикова![]()
ИСКАМ РЕЗУЛТАТИИИИИТЕЕЕЕ ДА ИЗЛЕЗНАААААААТ
![]()
I'll be all you need and more ...