- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- хлебарки...моля.помогнете!
Обръщам се към малки, големи и възрастни! Моля ви! Отдавна сеслучваше да открияем в нас по 1 хлебрка, но сега енаправо нашествие!!!!!!
Една лазаше в/у мени в/у възглавницата ми! Добре, че станах и я видях! Не съм спала цяла нощ(на 2 кафета)
Моля ви! Искам да ги изгоня(завинаги), премахна(ЗАВИНАГИ!) и да изчезнат ЗАВИНАГИИИИИИ!
Някакви отрови? Миризливи глупости?!
Моля ви кажете какво и от къде да купя, но и да е ефективно!
И моля без злобни изказвания от сорта на"еми изчисти!" и .н.
Темата НЕ Е ебавка!
имам морски свинчета -2 ,но ги пускаме само на терасата - изненадващо,там няма хлебарки![]()
иначе 2папагала също имам... с тях няма проблем.
а имаше едни миришещи... дървени някакви, които ги гонели хлебарките - миришека мн яко![]()
Да знаете обаче от къде да купя каквото и да било против тези ужасни бубулечки![]()
ми значи...преди доста време нас ни бяха набарали мравките {мн е чудно като живеем на 4 етаж} ,но това е друга тема!майка ми беше използвала мн ,ацки мн препарати за насекоми,но не помогнаха!тогава една нейна колежка й препоръча едно нещо като тебеширче,ама не точно ....то е китайско и тъй като на кутийката има нарисувана хлебарчица,предполагам ,че ще ти помогне! начи пише на него :
MIRACULOUS
INSECTICIDE
CHALK
made in china
опитай го ,мисля ,че струва около 2лева ма....не съм на 100% {май по-малко}
ми надявам се да ти помогнах
мога да ти го щракна даже!![]()
Some say that Time changes Best friends can Become strangers But I don't want that No not for you If you just stay with me We can make it through
От къде да ги вземеш ли? Ами в аптеките ги има, и в някои магазини по лев продават такива препарати.
А ти първото, което трябва да направиш е да се разгледаш у вас да мръднеш малко мебелите или да се разгледаш в кухнята и някъде трябва да им намериш дупките. Като намериш дупките, вземи едни кубчета (не онея с тебешир) ами тези - КЛИНЕС, купчетата са жълти и в тях има една смес, която е много вкусна за хлебарките и за тях мирише приятно и като я набарат ядът от нея, и тя като е отровна и до не повече от 7 дена умират.
А ти като видиш хлебарка у вас, веднага я напръскай примерно с РАЙД и тя за части от секундата ще се гътне. След това вземи малко тоалетна хартия и я вземи и я хфърли през терасата или прозореца.
Тези КЛИНЕС са много по-добри от кубчетата с тебешир!
Вътре има мисля около 50 кубчета, не съм сигурна. И наслагай ги така на всякъде където се сетиш.
И не забравяй, че хлебарките се предвижват и разпространяват по канализацията.
Около дупките им трябва да има едни черни точици (това са гомната им), почисти ги (тва е за хигиена)..
Гнусно, ама..
Въпросното "тебеширче" май е нафталин-продават в аптеките на кубчета...иначе у нас веднъж имаше мулци ср мн и ги разкарахме с райт - изтребва ги до краки просто като отидеш до аптеката питай какво имат против хлебарки и ще ти кажат кое е най-добро
![]()
You've been runnin' around for so long
You've been hurtin' yourself too much
You keep messin' around with darkness
You're the one whose losin'...
Райд НЕ помага. Тези гадини са прекалено устойчиви. Аз си имам доста вкъщи и упражнявам контрол над популацията им с механични (мухобойки) и химични (пърлене с дезодорант и запалка) методи.![]()
Ако допреди това са били в съседите, които с слагали кубчета, но им е станало тясно и с преминали и към вас, тези неща няма да ти помогнат. Българските хлебарки са свикнали с тези отрови, които се продават традиионно в аптеките. Има фирми, които изчистват хлебарките за 2 часа, ама после още 4-5 не трябва да се влиза в апартамента. Те боравят с препарати, които ги взимат от други държави. Специално в една приятелка бяха немски, а пък в съседите им напръскаха с италиански и вече всички няматСлед 20 дена се викат пак да се напръска задължително. Различните фирми работят по различен начин, де.
Е и нас сега са ни нападнали гадини...многооо мнооого гадини...добре си бях от години хлебарка не бях виждала, ма какво им стана тази година не знам... Сега съм с крака върху бюрото, ако можех, бих литнала из стаята в безтегловност, за да съм по-далеч
(
Така и не разбрах - последно Райт помага или не...или викате да пробвам пък ще видя и сама
![]()
![]()
Некви спрейове...виж и в аптеката има.Питай там![]()
Абе Райд ги поуби малко, ама пак са в доста голяма популация. Не знам какво им стана. Преди нямаше никакви, а за 2-3 месеца станаха със свръх популация. Сега е много по-добре, защото преди около месец се виждаха по над 100 без да се вглеждаш много, много, а сега виждам само по 5-6.
Аз знам кой ги е убил. Оня ден спипах и видях как котката ми обърна една хлебарка на обратно след, което я изяде.![]()
Котката ти не си поплюваПървоначално написано от Забавно ми е
Ама не мисля, че трябва да й даваш да яде тея мизерии.
Хлебарките са най - мръсните и гадни животни, ходят по най - затънтените места и пренасят зарази. Нали не искаш да навлекат нещо на котето ти? Ако я видиш пак да го прави, спри я, не е хубаво наистина.
Колкото до хлебарките...и у дома има. Изпитвам неистов ужас от тях, оная вече убих една сравнително малка, иначе не са баш толкова(да чукам на дърво)
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Таз хлебарка снощи в 2 през нощта съм я гонила с книжка и тя се скри гадината му с гадина... Не спах в удобното си легло а на дивана заради нея, а сутринта както станах така разчистих, избърсах прахта, пуснах прахосмукачка, измих пода... Тази гадина просто си няма и на представа с какво се е захванала... Ще бъда подготвена за следващия удар... Тоничка отвръща на удара - и една хлебарка няма да оставя жива... Предпочитам си молците - те са лесни, а и им свикнах :((