- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Модата - Дизайнери, Колекции...
AFT то в интернет-а можеш на намериш на абсолютно всички дизайнери биографиите и изториите на дизайнерските къщи.. В гугъл ако търсиш, на на анг де.. и да има и в официалните им сайтове.
Ок значи обикновенните сезонните колекции на топ дизайнерите се казват Ready-to-wear което на френски е Pret-a-porte a ексклузивните колекции се кават Хаут Котур(Haute Couture) и само броени дизайнери от цялия свят правят такива колекции главно само френски къщи (оригинално е започнало в Париж в средата на 19-ия век) и в момента официалните Котур къщи са 13 , преди са били и повече, но някои са спряли да правят такива колекции. Но Котур колекциите са толкова ексклозивни защото материите, които изпозват са невероятно скъпи, качесвени и най-добрите в света и главно всичко е шито на ръка, с изключителни детайли и са най-скъпите дрехи в света.За да могат къщите да произвеждат такива колекции трябра да се съобразяват със големи стандарти и за това има само няколко...Първоначално написано от Анонимко
I am the substance and the one who has no substance.
Похарчвал съм доста пари за " модни дрешки " !!! Имам доста ризи на Hugo Boss, чехли " Prada " и какво ли още не ... имам и един костюм на Dolche чист оригинал, подарък от баща ми, който струва 30 000 лв ... имам многоо тениски на Tommy Hilfiger и Tom Taylor ... Не ми говори за мода ...Първоначално написано от rusalkata_
Иначе от модните дизайнери уважавам, най-много Dolche и Cavalli !!! Но предпочитам българските : Парушев и Drago & Rado ... комбинацията между два цвята най ми харесва ... примерно ... бяло и синьо, или някакъв по искрящ цвят като розовото със бежов панталон ... бижуАйде от мен
![]()
... k33p w@lkinG ...
Като казваш, че толкова уважаваш Долче е грях че не можеш дори и да го напишеш правилно... Dolce.
Е вече се задават тенденциите есен-зима
![]()
Първоначално написано от Liz
i koi sa vsy6tnost tezi 13 ky6tiПървоначално написано от Liz
Шанел,Диор,Живанши,Валенти о,Армани,Аделин Андре,Кристиан Лакроа,Франк Собие,Ели Сааб,Жан Пол Готие,Емануел Унгаро,Жан Лоис Скере.Първоначално написано от Анонимко
Temata naistina e strahotna! =D> ako znaeh kak se slagat snimki shtqh da sloja dosta i az sam fenka na tezi neshta ama sam malko glupi![]()
Next Time I`ll be True...
Ето и още снимки от колекциите от Пролет-Лято 2007 в HQ(high quality).
Долче & Габана
Бърбери
![]()
![]()
![]()
Люела
Стела Макартни
![]()
Ралф Лорен
![]()
Селин
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Диор (изненадваща колекция, която всъщност може да се носи)
И да знам, "прическата" на моделите е доста грозна.
И във памет на Джанфранко Фере, които почина през Юни от инсулт..
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1060236
Скоро ще приключвам със снимките от Пролет-Лято 2007, и ще почна със Котур колекциите... Ако някои иска HQ снимки на определена колекция да казва, ще потърся..
Liz, четох, че тази есен и зима на мода са пуловерите. Би ли могла да намериш снимки на някои колекции?![]()
Да, но кои? Или искаш на потърся, точно кои дизайнери се концентрират на пуловери ?Първоначално написано от Анонимко
даПървоначално написано от Liz
![]()
Не разбирам от мода, не се обличам по най-новите тенденции, нямам такива скъпи дрехи, допи незнам имената на кой знае колко дизайнери, но има един човек, който ми е направил страхотно впечатление и това е Elie Saab. Не съм видяла нещо лошо от него. Всичко е просто божествено! Направо и с отворена уста съм гледала негови модели.
Be happy,that's my secret
Ок Гост ето и някои снимки
Майкъл Корс
![]()
Андрю Гн.
Бехназ Сарафпур
Кармен Марк Валво
Чадо Ралф Ручи
И после още снмки ще сложа..
И Impulse Ели Сааб има великолепни творения всичките му колекции са невероятни, тои е кралят на роклите, винаги звездите носят неговите рокли на червения килим..
da vi sera na temata![]()
![]()
![]()
Karai Da E Veselo Boli Te Fara Za Drugite Ne6ta !
мноо ми е интересно колко то вас си купуват тея неща от марковите магазини![]()
Аз лично гледам тенденциите и ако нещо ми допадне си търся подобно, не хвърлям грешни пари, защото знам че нося дадена дреха само 1, максимум 2 сезона...
Плетени чанти(едни шарени на Бенетон ми допаднаха), жилетчици(възкъси с по 1 или без копче), боти на Buffalo, плетена рокля без ръкави и цигански гривни - на това съм се спряла за есента...о, и едно кожено якенце, но още се колебая.
аз обожавам модата и винаги се водя по нея колкото и глупаво да звучи но да такава съм аз една разглезена принцеса която гледа да изглежда красива и да създаде добро впечатление да такава и не ме е срам да го призная по добре отколкото да лъжа нали така.имам доста любими модни къщи например Шанел Диор Версаче и Ели Сааб имат невероятни дрехи и винаги са страхотни не са кой знае какво но са супер луксозни стоят много хубаво
И продължение на Пролет-Лято 2007 Couture колекциите..
Живанши
Тази колекция е много различна от другите - детайлите, формите са невероятни и и понятието на тази колекция е много съвременно.
И видео за модната къща на Живанши и тази колекция
http://www.youtube.com/watch?v=96qpuF3Y-vU
И пак към елегатното,шик, нежно и красиво
Валентино
![]()
Евала за темата !!!!!![]()
Значиии като увод искам да кажа,че моите абсолютни фаворити са Джон Галиано,Карл Лагерфелд и Ели СаабНо попринцип се прехласвам по всичко .....
Всеки детайл от всяко ревю има своя замисъл...има свой стил,идея и красота.Засега ще постна снимки на модели от любими колекции през годините..Предимно Хот Котюр
(Възхищавам се на творенията за Хот Котюр!!!!)Но ще постна и любими неща от Ready-To-Wear
![]()
Chanel 2006 Fall Haute Couture
Lily Donaldson е облечена в неотразима рокля!!!
Любими моменти от Dsquared2 Fall/Winter 2006 RTW
Любими моменти от John Galliano Fall/Winter 2006 RTW
Сега имам малко работа.. по-късно ще пусна някои интересни неща от нови колекцииТам има мноооого за обсъждане
![]()
Я... Има доста интересни моделчета от показани. Със сигурност ше изкопирам нещо...![]()