- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Модата - Дизайнери, Колекции...
Работата е там, че на ревютата не е необходимо дрехата да е неустоима - просто трябва да е различна. По-скоро интересна. Това, което го има на подиума, никога няма да се сложи и в магазина - поне не толкова късо/ прозрачно/ изчанчено, колкото е по време на ревюто. Ревюто е за пресата и за клиентите - то е реклама. В магазина късата пола ще е с 10см по-дълга, прозрачната рокля ще е с подплата и тн. Защото целта на дизайнерските къщи е да продават. Основната им работа е проучване на пазара и задоволяване на реалните нужди на клиентелата. А на ревюто всичко трябва да е малко по-театрално...Първоначално написано от *-*Krisito*-*
Така е абсолютно, дрехите в много от ревютата са ексентрични и театрални и най-вече като са Couture. Клеинтите харесват това, като виждат по 50 ревюта през модните седмици които се състоят във 1 месец, ревютата със най-добрите, оригинални дрехи им правят впечатление и също най-добре представените. Примерно при Джон Галиано за Диор винаги всичко е много театрално, а за собствените му колекции още повече, и Александър Маккуин е много добър при представянето на колекциите си и му обожавам творенията, които винаги са различни.
Това за полата е също вярно, даже веднъж Том Форд като още работеше за Гучи във интервю за колекцията му за Пролет/Лято 2003 имаше много къси поли & рокли, и той самият каза че във магазините като излязат ще се продават 10 санметра по-дълги.
Това е тази колекция
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xxsKWfnsbqc[/youtube]
И като говориме за нещо по-театрално.. Джон Галиано пролет/лято 08
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CyTNqOSqoJ4[/youtube]
И примерно една рокля не би се продавала така в магазина..
Диор пролет/лято 08
I am the substance and the one who has no substance.
Така си е. Аз възприемам модата по-скоро като изкуство.
Ето и част от любимите ми колекции за пролет-лято 2008
Алекзандър МакКуин
![]()
ще се нагледам на жълто тая година.......![]()
Ето това, което ми хареса от колекцията на Ана Суи:
Колекцията на Виктор&Ролф също много ми допада![]()
И някои Ню Йорк колекции.
Баджли Мишка
Карлос Миел
До.ри
Джей Мендел
Люка Люка
Майкъл Корс
Родарте
Зак Позен
Ужас ! Много грозни модели и много грозни дрехи !![]()
![]()
![]()
<-------СПОРЕД МЕН !
тая тема е крайно време да се заключи
крем4е ????????????????????????????????????
Modata po absolutno nikakyv nachin ne se otrazqva na jivota mi, hahaha. I vsyshtnost, ako nqmashe moda, sega nqmashe da ima i stada s ovce. Vyrvish po ulicata i gi gledash vsichki s ednakvi obuvki, ednakvi cvetove, ednakvi chanti, bluzi, pantaloni... no vsichki, samo za da sa moderni, oblichat kakvi li ne parcali koito dori sami ne haresvat...Първоначално написано от aLL|aLoNe
Hubavo de, ot vsichki teq snimki tuka... Vissha moda, nali.... Q, izberi edna, i mi kaji kakvo hubavo ima v neq. Nito edna dreha ne podchertava krasotata na nqkoe momiche, ne e seksapilna ili charovna. Kakyv e smiylyt togava?
I, povqrvai mi, moqt garderob pyk nai-malko se e povliql ot glupavata ti moda... i chervenata riza si q namerih v Second hand, edinstvenoto mqsto, kydeto vse oshte mogat da se namerqt svqstni drehi... pffffff... sigurno ako nqmashe moda, nqmashe da ima kislorod vyv vyzduha veche...
I kakvo mu e izkustvoto na tova, kogato vseki go pravi (moje ili ne moje...) za da stane edin poreden milioner s ime izdignato v presata. Nai-gi mrazq takivaaaaaa....
I kak taka modata e spasila sveta.... a? Dokato bogatashite se chudqt dali da dadat 2 ili 3 hilqdi za nqkoe novo kolanche, ima hora, koito se chudqt kak da spestqt 2-3$, leva... za da nahranqt semeistvoto si... Moje bi naistina shteshe da byde hubavo ako modata nikoga ne beshe izmislqna, kakto i skypata moderna tehnika, kakto i skypite moderni kyshti... moje bi shteshe da ima poveche vnimanie kym jivite syshtestva otkolkoto na postvaneto na grozni snimki v nqkakyv sait, vyzhishtavaiki im se...
Abe da ste jivi i zdravi.
Когато хората имат пари правят още пари.
А живите същества никога не са били на мода.
АЕ МАХАЙТЕ Я ТАЯ ТЕМА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Защо да се махне тази тема? Не разбирам! Има какви ли не безсмислици из форума, тая какво ви вади очите? Аз примерно не бих си позволила да си купя някоя от тия скъпи дрехи, които са от колекции, представени тук. Нямам финансовата възможност да го направя, но с какво пречи темата? Мен ми е интересна, а и това е форум, трябва да има по нещо за всички!
Колкото до моделите, не всички са грозни. А някои умишлено ги правят по-неприятни на външен вид, за да може да изпъкне дрехата....
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
темата може спокойно да се разкара по еди коя си точка, че е безсмислена
на страница имат десетки снимки, които просто си седят и едвам зарежда страницата
да не говорим, че изобщо не е за този раздел
Чак за затваряне няма нужда темата, за някои хора това си е страст, но Other е прав - нека поне се слагат като линкове, без цял размер на картинките/снимките/етс., защото става пълно мазало и дива джунгла темата по тоя начин.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Темата има смисъл. Тук хората могат да постват снимки,показващи вкусовете им. Да коментират, да критикуват или каквото си искат. Модата е част от живота на голяма част от нас. Който не я харесва, да не влиза.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
"който не я харесва-да не влиза", това се отнася за всяка тема
ако всеки тръгне да поства снима 500x500 на това, което харесва знаеш ли каква лютеница ще стане??
голям смисъл, няма що![]()
Виж, аз не споря, просто препоръчвам и мисля, че ще е по-добре да се намалят full-size-натите снимчаци в темата, защото има хора, които може да ги интересува тая тема, но с по-бавен интернет. Кофти е, знаете.Първоначално написано от sherry
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Моляви се престанете. Пуснах тази тема както казах за хората, които харесват висшата мода и да покажат какво харесват. Това не ви е поредната тема в която можете постоянно да спорите и да се зяждате, и евентуално да обиждате, достатъчно. Има многобройни теми във форума които са пълни с такива глупости "Шибъни фешъни" и съм прочела достатъчно такива мнения, и повярваите ми тази тема не е за това, аз самата Не харесвам много от нещата, които се продават в магазините.
И кои е казал че няма и хубави неща в магазини примерно за 2-ра ръка? Такаче Bolt_f не си мисли че не те разбирам.
И да като мразите модата и всичко свързано със нея не кликвайте на тема озаглавена "Мода", просто е. И аз не кликвам на такива за "емо-та" които през ден се пускат, както и не влизам във теми свързани със чалга музиката, просто ги подминавам. Толкова ли е трудно?
Не мога да разбера какъв е проблема, на всички които оставят негативни коментари тук, не флудирам из форума, тази тема я пуснах преди година, и освен нея само една друга съм пуснала от тогава, не пиша и толкова често, не критукувам никои, нито се заяждам или обиждам които и да е, толкова ли не можете веднъж да се въздаржите да не се заяждате.
И да озъзнавам че за някои хора колко е безмислена модата е че е аболютна глупост, и да на края на деня няма значение и има много по- важни неща, но за мен е страст и ми отвлича вниманието от пустото всекидневие, когато съм си вкъщи и разглеждам колекциите и виждам дрехи които харесвам или чета статии във списания за дизайнери или гледам изложби по Фашън ТВ от дрехи от 20-те години ме кара да се чуствам добре, колкото и абсурдно за няои от вас да звучи.
И все пак не си копувам скъпи дрехи, не прахосвам пари, а намирам подобни и по-ефтини, и това е хубавото нещо на модата, че скъпите дрехи се копират и се продават на по достъпни цени.
И всъщтност OtherDimension темата Е за този раздел.
Всичко тийн накуп
Интернет, книги, списания, спорт, мода, забавления...и всичко останало
И се извинявам за всичките снимки, преди пусках thumbnails на HQ снимки, но сайтът от който ги взимах се повреди.
OtherDimension всъщност.. ако наистина толкова искаш темата да се разкара, хубаво, да ти кажа омръзнали ми е да чета заяжданици само, и ако ще те направи толкова щастлив темата да се изтрие кажи на някои модератор да я изтрие, аз си давам съгласието поне един от нас ще е доволен.
И ScionOfStorm не се отнася за теб лол, ти поне разбираш, и да знам че най-вероятно ми откри хиляди грешки в пост-а.
Liz, ако обичаш не го приемай лично
ако темата ти се превърне в "тема" няма нищо лошо
но в момента знаеш ли на какво прилича??
на секция Изображения на google.com ако напишеш fashion в търсачката....
разглеждай си снимки там колкото искаш
ако искаш да си говорим за мода, си пооправи темичката
и да, наистина имаш грешки
ето ти нова страст - българския език![]()